Κινηματογραφος

Από την Ιρλανδία στο «Brooklyn» και πίσω

Η υπέροχη Σέρσι Ρόναν σε μια ταινία που κερδίζει με την απλότητα της γλώσσας της

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
brooklyn.jpg

Τι Να Δω Σήμερα: «Brooklyn» του Τζον Κρόουλι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ιρλανδοί σε όλο τον κόσμο σήμερα γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, μια θρησκευτική αλλά και εθνική γιορτή, με το πράσινο χρώμα να επικρατεί, όπως και το ανεπίσημο ιρλανδικό σύμβολο του τριφυλλιού (shamrock), καθώς επίσης και τόνους ιρλανδικής μπύρας και ουίσκι να καταναλώνεται ευρέως. Αφού έχουμε ήδη συζητήσει από εδώ την πιο ιρλανδική ταινία της χρονιάς το «Μπέλφαστ» και θα το συζητήσουμε ξανά όπως φαίνεται στα Όσκαρ, τί να δούμε σήμερα; Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Brooklyn» Τζον Κρόουλι.

BROOKLYN: Official HD Trailer

Η Έιλις (Σέρσι Ρόναν) είναι μια νεαρή Ιρλανδή, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αφήνει την πατρίδα της για το Μπρούκλιν, όπου θα βρει δουλειά σε κατάστημα, θα παντρευτεί τον Ιταλό Τόνι (Έμορι Κόεν). Η Έιλις θα ταξιδέψει πίσω στην Ιρλανδία με αφορμή τον θάνατο της αδερφής της και εκεί θα ερωτευτεί τον Τζιμ (Ντόμναλ Γκλίσον) ενώ βρίσκει δουλειά ως βιβλιοθηκάριος. Ποια από τις δύο ζωές που έχει δημιουργήσει, θα επιλέξει να ζήσει η ευαίσθητη και περήφανη πρωταγωνίστρια;

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κολμ Τόιμπιν και σε σενάριο Νικ Χόρνμπι, μια ιστορία που κερδίζει με τους καλογραμμένους χαρακτήρες και τους κομψούς, ωστόσο απλούς και ακόσμητους διαλόγους, γεμάτους υπαινιγμούς και δεύτερες σκέψεις. Ποιητική και ευαίσθητη, με την αβρότητά της απλότητας αλλά και με την επιμονή στη λεπτομέρεια στη χρήση της γλώσσας κινηματογραφικής και μη, δημιουργεί μια ελαφριά αίσθηση δυσπιστίας και μια διακριτική υποψία θλίψης, όμοιες με εκείνες που κατοικούν στο αλαβάστρινο πρόσωπο της υπέροχης Σέρσι Ρόναν, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ταινίας. Τρεις υποψηφιότητες για τρία Όσκαρ το 2016.

brooklyn-poster.jpg

Η ταινία «Brooklyn» έχει κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Odeon.

Brooklyn

  • Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς 2015, Έγχρωμη
  • Δράμα / Ρομαντική, 117’
  • Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι
  • Σενάριο: Νικ Χόρνμπι
  • Πρωταγωνιστούν: Σέρσι Ρόναν, Έμορι Κόεν, Ντόμναλ Γκλίσον, Φιόνα Γκλάσκοτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ