Κινηματογραφος

«The Batman»: η επιστροφή του σκοτεινού ιππότη είναι συναρπαστική

Ο Μπάτμαν που είχαμε ανάγκη έφτασε

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Batman

Τί Να Δω Σήμερα: «The Batman» του Ματ Ριβς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η ταινία της εβδομάδας χωρίς καμία αμφιβολία είναι το reboot ενός από τους πιο αγαπημένους μας σούπερ ήρωες. Χωρίς καμία αργοπορία, σήμερα βλέπουμε την ταινία «The Batman» του Ματ Ριβς.

THE BATMAN - official trailer (greek subs)


Ο Μπάτμαν (Ρόμπερτ Πάτινσον) καταδιώκει τον Γρίφο (Πολ Ντέινο) αφού ο τελευταίος δολοφονεί τον δήμαρχο του διεφθαρμένου Γκόθαμ, αφήνοντας πίσω του αινιγματικά σημειώματα και μυστηριώδη στοιχεία. Ο δρόμος του Μπρους Γουέιν διασταυρώνεται με αυτόν της Σελίνα / Catwoman (Ζόι Κράβιτς), η οποία ζητά τη βοήθειά του, καθώς και οι δύο σταδιακά ερωτεύονται. O σκοτεινός ιππότης θα έρθει αντιμέτωπος με τον Πιγκουίνο (Κόλιν Φάρελ) αλλά και τον αρχιμαφιόζο Φαλκόνε (Τζον Τορτούρο), ο οποίος φαίνεται να έχει κάποια γριφώδη σύνδεση με τον πατέρα του, Τόμας Γουέιν.

Ο μελαγχολικός Μπρους Γουέιν, είκοσι χρόνια μετά τον χαμό των δικών, είναι ο μασκοφόρος εκδικητής, ο οποίος εδώ και δυο χρόνια καθαρίζει το λιπαρό Γκόθαμ. Ωστόσο δεν είναι σίγουρος αν αυτό που κάνει είναι αυτό που υποτίθεται πως πρέπει να κάνει. Ο ανελέητος τιμωρός επιβάλει τη δικαιοσύνη με αντίποινα εναντίων του εγκλήματος, γινόμενος ο ίδιος η εκδίκηση. Όταν όμως βλέπει το αληθινό πρόσωπό της, τότε αποφασίζει πως ίσως να αξίζει να είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

O νέος Μπάτμαν του Ματ Ριβς είναι ένα καλοφτιαγμένο detective movie με πολλά στοιχεία νουάρ, τα οποία συνθέτουν μια συναρπαστική ταινία, η οποία αντιστέκεται στο να αναμασά τον θρύλο του νυκτόβιου πλάσματος και αφήνει το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στην οικογένεια των ταινιών του πιο αγαπητού ίσως σούπερ ήρωα, με ένα ανέλπιστα καλογραμμένο σενάριο και ένα πλούσιο και απαραίτητα σκοτεινό οπτικό σύμπαν.

Προς στιγμήν ανησύχησα πως η ταινία πάει να κάψει τον Πιγκουίνο, έναν από τους πιο υπολογίσιμους και ισάξιους με τον ήρωα, «κακούς» στη μυθολογία του ανθρώπου-νυχτερίδα, σαν ένα ρεμάλι του υποκόσμου που κάνει τα θελήματα των αληθινά επικίνδυνων χαρακτήρων. Αυτός ο ύφαλος ξεπερνιέται. Όπως ξεπερνιούνται κι άλλες παγίδες και τελικά τρεις ώρες μετά, η ταινία περνά αλώβητη στην απέναντι πλευρά, ασυμβίβαστη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και στέκεται αβίαστα στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμη κι αν είσαι διστακτικός ή σκεπτικός απέναντι σε αυτό το νέο λανσάρισμα, ενός από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchise του πασίγνωστου κόμικ της DC Comics, δεν υπάρχει τίποτα που θα σε ενοχλήσει στην ταινία του Ματ Ριβς. Είναι ο Μπάτμαν που είχαμε ανάγκη.

thumbnail_the_batman_-_online_main_poster.jpg

Η ταινία «The Batman» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 3/3 από την Tanweer.

The Batman

  • Η.Π.Α., 2022, Έγχρωμη
  • Δράμα / Δράσης / Εγκλήματος, 175’
  • Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς
  • Σενάριο: Ματ Ριβς, Πίτερ Κρεγκ
  • Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Ντέινο, Ζόι Κράβιτς, Κόλιν Φάρελ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Ράιτ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ , Τζέιμι Λόσον

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ