Κινηματογραφος

The Runaways: Η ιστορία της all girl hard rock μπάντας

Ντακότα Φάνινγκ και Κρίστεν Στιούαρτ τραγουδούν με τις αληθινές τους φωνές

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«The Runaways» της Φλόρια Σιγκισμόντι

Τι Να Δω Σήμερα: «The Runaways» της Φλόρια Σιγκισμόντι, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ντακότα Φάνινγκ, Μάικλ Σάνον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Είναι όμορφη, ταλαντούχα και έχει δηλώσει πως δεν θεωρεί τον εαυτό της διασημότητα κι όμως την πρώτη φορά που την απολαύσαμε στη μεγάλη οθόνη ήταν μόλις επτά ετών, ως έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες στο συγκινητικό δράμα «Τ’ Όνομά μου Είναι Σαμ». Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου γεννιέται το 1994 στη Τζόρτζια των Η.Π.Α., μια ηθοποιός που δεν δίστασε να πάρει ρίσκα παρά την επιτυχία που γνώρισε από εξαιρετικά νεαρή ηλικία, η εκλεκτή και μετριοπαθής Ντακότα Φάνινγκ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «The Runaways» της Φλόρια Σιγκισμόντι.

The Runaways Trailer

Νότια Καλιφόρνια, 1975. Η Σέρι Κάρι (Ντακότα Φάνινγκ) και η Τζόαν Τζετ (Κρίστεν Στιούαρτ) είναι δύο επαναστατημένες νεάνιδες, οι οποίες είναι έτοιμες να σχηματίσουν μια από τις πρώτες all girl hard rock μπάντες στην ιστορία της μουσικής. Η πορεία του συγκροτήματος απογειώνεται με τη βοήθεια του σκιώδους μάνατζερ Κιμ Φόλεϊ (Μάικλ Σάνον), αλλά τα προβλήματα δεν αργούν να παρουσιαστούν.

Βασισμένο στο βιβλίο της Σέρι Κάρι «Neon Angel: The Cherie Currie Story» γεμάτο με νεανική και μυστηριακή ενέργεια και φυσικά με βασικό όπλο την αδιαπραγμάτευτη σεξουαλική χημεία των δύο πρωταγωνιστριών, οι οποίες βρίσκονται μπροστά στο δύσκολο εγχείρημα να ερμηνεύσουν ένα ζωντανό θρύλο της ροκ και ένα σύμβολο του σεξ (εκείνης της εποχής τουλάχιστον), που από σπόντα ήταν και καλές μουσικοί και εντυπωσιακές performers. Το σενάριο δεν απογειώνεται ποτέ, όμως η μουσική είναι εκεί και η γενναία απόφαση των συντελεστών να παίξουν μουσική και να τραγουδήσουν με τις αληθινές τους φωνές. Μπόνους κερασάκι η κατακόκκινη σκηνή όπου ακούγεται το «Now I Wanna be your dog» των Stooges και η live εκτέλεση του «I Love Playin’ with Fire» των The Runaways.

«The Runaways» της Φλόρια Σιγκισμόντι

The Runaways
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Δράμα /Βιογραφική / Μουσική, 104’
Σκηνοθεσία: Φλόρια Σιγκισμόντι
Σενάριο: Φλόρια Σιγκισμόντι, Σέρι Κάρι (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ντακότα Φάνινγκ, Μάικλ Σάνον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ