Κινηματογραφος

​Το πιο γλυκό πρώτο φιλί στο «Κορίτσι Μου»

Η πιο τρυφερή αγάπη στο σινεμά

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Το Κορίτσι Μου (My Girl)» του Χάουαρντ Ζιφ

Τι Να Δω Σήμερα: «Το Κορίτσι Μου (My Girl)» του Χάουαρντ Ζιφ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, η ημέρα των ερωτευμένων για πολλούς, η ημέρα των ανθοπωλών, των ζαχαροπλαστών και σχετικά προσφάτως και των κοσμηματοπωλών, για ακόμη περισσότερους. Είτε γιορτάζεις, είτε όχι, είτε έχεις χιούμορ, είτε είσαι κυνικός απέναντι σε μια γιορτή η οποία έχει στην πραγματικότητα ρίζες από την προχριστιανική περίοδο, με τα Θεογάμια να γιορτάζονται προς τιμήν του γάμου του Δία και της Ήρας στην αρχαία Αθήνα κατά τον μήνα Γαμηλιώνα, τον έβδομο μήνα του αττικού ημερολογίου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, είναι σίγουρο πως μέσα στη θάλασσα των γλυκανάλατων ρομαντικών ταινιών που έχεις δει, θα έχεις μια αγαπημένη. Αμέτρητα τα love stories που μας έχουν κάνει κατά καιρούς να συγκινηθούμε, να γοητευθούμε ακόμη και να αναστενάξουμε, ένα όμως είναι εκείνο που σε τρυφερή ηλικία μας έκανε κάποτε να βουρκώσουμε και γιατί να το κρύψουμε. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Το Κορίτσι Μου» του Χάουαρντ Ζιφ.

My Girl (1991) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Η Βέιντα (Άννα Κλάμσκι) είναι ένα έξυπνο και ζωηρό εντεκάχρονο κορίτσι που ζει σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια με το πατέρα της Χάρι (Νταν Ακρόιντ). Το καλοκαίρι του 1972, η Βέιντα περνά τον περισσότερο χρόνο της γύρω από τη δουλειά του πατέρα της, ο οποίος είναι ο τοπικός νεκροθάφτης, ονειρεύεται να παντρευτεί τον καθηγητή της με τον οποίο είναι τσιμπημένη και κάνει παρέα με τον συνομήλικό της Τόμας, ο οποίος είναι αλλεργικός σχεδόν σε όλα, αγαπάει τη Βέιντα, καταλαβαίνει πολλά και λέει λίγα.

Από τις πιο τρυφερές και συγκινητικές ιστορίες ενηλικίωσης στον κινηματογράφο, με τη γλυκύτητα που κουβαλάει το πρώτο φιλί και την ευθραυστότητα που κρύβει το πρώτο βλέμμα, την απαλότητα του αγνού, παιδικού έρωτα, στις παρυφές των αρχικών, αθώα ρομαντικών συναισθημάτων και μακριά ακόμη από τον καυτό πυρήνα της σαρωτικής σεξουαλικής έλξης και την απόλυτη συντριβή που μόνο η κατακλυσμιαία δύναμη του εξουθενωτικού πόθου μπορεί να επιφέρει. Με την συγκινησιακή ένταση της πρώτης και αθάνατης αγάπης, μια αξέχαστη ταινία για το τσίμπημα του πλατωνικού έρωτα και της σπαρακτικής απώλειας και το παράλογο, το άδικο και το αναπόφευκτο της ανθρώπινης κατάστασης.

«Το Κορίτσι Μου (My Girl)» του Χάουαρντ Ζιφ

Η ταινία «Το Κορίτσι Μου» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Το Κορίτσι Μου (My Girl)
Η.Π.Α., 1991, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Οικογενειακή, 102’
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Ζιφ
Σενάριο: Λορίς Ελεχουάνι
Πρωταγωνιστούν: Άννα Κλάμσκι, Μακόλεϊ Κάλκιν, Νταν Ακρόιντ, Τζέιμι Λι Κέρτις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ