Κινηματογραφος

«Μεγάλες Προσδοκίες» και μικρά επιτεύγματα

Ίθαν Χοκ και Γκουίνεθ Πάλτροου στη λεγόμενη πράσινη ταινία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Great Expectations» του Αλφόνσο Κουαρόν

Τι Να Δω Σήμερα: «Great Expectations» του Αλφόνσο Κουαρόν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Δημοσιογράφος, κορυφαίος μυθιστοριογράφος και φιλάνθρωπος, σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου, γεννιέται το 1812 στο Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου ο Τσαρλς Ντίκενς, ένας συγγραφέας παγκόσμιας αναγνώρισης και επίδρασης, τέχνης και ψυχαγωγίας, του οποίου τα έργα καυτηρίαζαν την κοινωνική ανισότητα, την οικονομική ανέχεια και την ανεπάρκεια των θεσμών και των δομών της βικτωριανής Αγγλίας. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Μεγάλες Προσδοκίες» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Great Expectations Trailer

O δεκάχρονος Φιν είναι ένα φτωχό αγόρι που ερωτεύεται την Εστέλα, ένα πλούσιο κορίτσι, το οποίο είναι σνομπ, περιφρονητικό και φουλ εκπαιδευμένο για να του ραγίσει την καρδιά. Ωστόσο, κανένας έρωτας δεν είναι τόσο αληθινός όσο ο ανεκπλήρωτος και ως εκ τούτου, χρόνια μετά, ο Φιν (Ίθαν Χοκ) και η Εστέλα (Γκουίνεθ Πάλτροου) συναντιούνται ξανά ως ενήλικες και ο ταλαντούχος ανερχόμενος ζωγράφος πλέον Φιν, θα διεκδικήσει όλη τη ζωή που κρυφά επιθυμούσε.

Με αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο από τον κεντρικό ήρωα ‘όπως την θυμάται’, η ταινία είναι μια γενναία προσέγγιση στη μεταφορά του πασίγνωστου ομώνυμου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς στη μεγάλη οθόνη, στην πιο ποπ ίσως έκδοση από όλες όσες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, οι περισσότερες εκ των οποίων και μεγάλες απογοητεύσεις. Περισσότερο λοβ στόρι παρά ιστορία ενηλικίωσης, όπως στο έργο του Ντίκενς, μα ένα μικρό επίτευγμα όσον αφορά στην ποιητική κινηματογράφηση, τον ονειρικό φωτισμό και τα κάδρα σαν πίνακες ζωγραφικής, ειδικά στο πρώτο μέρος με φόντο την παρηκμασμένη Φλόριντα, στη λεγόμενη και ως πράσινη ταινία, καθώς δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή που να μην υπάρχει μια τουλάχιστον απόχρωση του πράσινου χρώματος. Προσέξτε το.

Great Expectations

Η ταινία «Μεγάλες Προσδοκίες» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations)

  • Η.Π.Α., 1998, Έγχρωμη
  • Δράμα / Ρομαντική, 111’
  • Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
  • Σενάριο: Τσαρλς Ντίκενς (μυθιστόρημα), Μιτς Γκλέιζερ
  • Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Αν Μπάνκροφτ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κρις Κούπερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ