Κινηματογραφος

Ma Nuit: Το ντεμπούτο της Αντουανέτ Μπουλά στο Cinesquare

Ένα συναισθηματικό ταξίδι μιας ηρωίδας σε ευάλωτη θέση, απαλλαγμένης από ό,τι προσδιορίζεται ασήμαντο, μετά από την απώλεια ενός κοντινού προσώπου

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ma Nuit» της Αντουανέτ Μπουλά

Τι Να Δω Σήμερα: «Ma Nuit (My Night)» της Αντουανέτ Μπουλά - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Με τριάντα τέσσερεις ταινίες διαθέσιμες στην online πλατφόρμα Cinesquare, συνεχίζεται μέχρι και αύριο 2/2, το 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, με ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση εκτός στερεοτύπων φιλμ νουάρ με το αφιέρωμα «Τα Κακά Κορίτσια του Φιλμ Νουάρ», μικρού μήκους ταινίες, ειδικές προβολές και φυσικά το διαγωνιστικό τμήμα, στο οποίο ανήκει και η σημερινή μας επιλογή. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ma Nuit» της Αντουανέτ Μπουλά.

Ma Nuit (My Night) | Trailer | Film Fest Gent 2021

Η Μαριόν (Λου Λαμπρός) είναι συναισθηματικά φορτισμένη από τον πρόσφατο χαμό της αδερφής της Αλίς. Όταν η μητέρα της αποφασίζει να γιορτάσει τα γενέθλια της Αλίς παρέα με τους φίλους της, τότε εκείνη αποδρά στο νυχτερινό Παρίσι σε μια περιπετειώδη περιπλάνηση με συνοδοιπόρο τον Άλεξ (Τομ Μερσιέ), η οποία μοιάζει με αληθινό ταξίδι τόσο στο αστικό τοπίο, όσο και στην ψυχοσύνθεση της νεαρής Μαριόν.

Το ντεμπούτο της Αντουανέτ Μπουλά, η οποία μετρά πάνω από εκατό ταινίες στο ενεργητικό της ως casting director, μεταξύ των οποίων οι τίτλοι «Η Γαλλική Αποστολή», «Pola X», «Ο Αντίχριστος», είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι μιας ηρωίδας σε ευάλωτη θέση, απαλλαγμένης από ό,τι προσδιορίζεται ασήμαντο, μετά από την απώλεια ενός κοντινού προσώπου. Μια πρωταγωνίστρια, αδύναμη και ταυτόχρονα δυνατή, απελευθερωμένη και ανοικτή να της βγει εκτός ζώνης ασφαλείας, σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην οποία δείχνει να επιπλέει και να πηγαίνει με το ρεύμα. Θαυμάσια εμφάνιση από την χαρισματική Λου Λαμπρός. Υποψηφιότητα για Βραβείο Κοινού - Armani Beauty στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η αφίσα της ταινίας «Ma Nuit» της Αντουανέτ Μπουλά

Η ταινία «Ma Nuit» και όλο το πρόγραμμα του 34ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι διαθέσιμο με ελληνικούς υπότιτλους δωρεάν μέχρι τη λήξη του, αύριο Τετάρτη 2/2 στην online πλατφόρμα Cinesquare.​


Ma Nuit (My Night)
Γαλλία, Βέλγιο, 2021, Έγχρωμη
Δράμα, 87’
Σκηνοθεσία: Αντουανέτ Μπουλά
Σενάριο: Αντουανέτ Μπουλά, Φρανσουά Σοκέτ, Αν-Λουίζ Τριβιντίκ
Πρωταγωνιστούν: Λου Λαμπρός, Τομ Μερσιέ, Καρμέν Κασοβίτς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ