Κινηματογραφος

Το «Bringing Up Baby» είναι η απόλυτη screwball κωμωδία

Ο Κάρι Γκραντ και η Κάθριν Χέπμπορν βάζουν φωτιά στην οθόνη

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Bringing Up Baby»

Τι Να Δω Σήμερα: «Bringing Up Baby» του Χάουαρντ Χοκς- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Γοητευτικός και κουλ, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου, γεννιέται στο Μπρίστολ το 1904, ένας θρύλος του κινηματογράφου κι ένας από τους ωραιότερους άνδρες ηθοποιούς, του οποίου την πλούσια καριέρα θαυμάζουμε ακόμη και σήμερα. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη», του Χάουαρντ Χοκς.

Bringing Up Baby (1938) Official Trailer - Katharine Hepburn, Cary Grant Movie HD

Ο Ντέιβιντ (Κάρι Γκραντ) είναι ένας αρραβωνιασμένος παλαιοντολόγος, ο οποίος σε ένα επαγγελματικό ραντεβού γνωρίζει την εκκεντρική Σούζαν (Κάθριν Χέπμπορν). Όλα θα αλλάξουν στη ζωή του Ντέιβιντ, καθώς η Σούζαν τον περικυκλώνει επιστρατεύοντας όλες της τις δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της λεοπάρδαλης που έχει για pet, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στη φυλακή.

Τεράστια εμπορική αποτυχία της εποχής, με τον Χάουαρντ Χοκς να απολύεται και την ήδη σταρ Κάθριν Χέπμπορν να αγοράζει την έξοδο από το συμβόλαιό της με το στούντιο, αλλά και ταυτόχρονα η απόλυτη screwball κωμωδία και μια από τις αυθεντικά πιο αστείες ταινίες που έχουν γίνει ποτέ, με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τους θαυμάσιους Κάρι Γκραντ και Κάθριν Χέπμπορν και την αδιαμφησβήτητη χημεία τους on camera. Οι ευφυείς διάλογοι και ο δαιμονισμένος ρυθμός παραπέμπει σε ταινία σύγχρονης παραγωγής, πολύ μπροστά από την εποχή της, δηλαδή την δεκαετία του ’30, οπότε και αυτό ακριβώς το είδος γνώρισε μεγάλη άνθιση. Βλέπεται απολαυστικά ως μια ευφάνταστη και παιχνιδιάρικη ρομαντική κομεντί.

«Bringing Up Baby»

Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby)
Η.Π.Α., 1938, Ασπρόμαυρη
Κωμωδία, 118’
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Σενάριο: Ντάντλεϊ Νίκολς, Χέιγκαρ Γουάιλντ
Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ραγκλς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ