Κινηματογραφος

Γλυκιά, ρομαντική και αληθινή «Πίτσα Γλυκόριζα»

Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον είναι μια πρωτότυπη και σπάνια ιστορία αγάπης

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza)» του Πολ Τόμας Άντερσον

Τι Να Δω Σήμερα: «Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza)» του Πολ Τόμας Άντερσον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ισχύει χωρίς αμφιβολία πως η καλύτερη ταινία της εβδομάδας, είναι η σημερινή επιλογή, πιθανότατα ακόμη κι αν έβγαιναν μαζί της άλλες οκτώ, αντί για άλλη μία, όπως έπραξε η ελληνική διανομή. Σήμερα βλέπουμε μια ταινία συναισθηματικά φορτισμένη για πολλούς λόγους, το ντεμπούτο δύο ηθοποιών, οι οποίοι μαγνητίζουν την οθόνη με εκείνη την είμαι-γεννημένος-για-να-γίνω-σταρ ποιότητα. Ο γιος του αδικοχαμένου Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και η Αλάνα Χάιμ από την δημοφιλή μπάντα HAIM. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον.

Ο Γκάρι (Κούπερ Χόφμαν) είναι ένας ξεχωριστός μαθητής λυκείου, ο οποίος όπου βλέπει μια ευκαιρία, τολμάει. Είτε πρόκειται για το κορίτσι που είναι σίγουρος πως κάποτε θα παντρευτεί, την Αλάνα (Αλάνα Χάιμ), είτε για την επόμενη επιχειρηματική του απόπειρα, μέσα σε ένα χωνευτήρι ευκαιριών, όπως απεικονίζεται η Καλιφόρνια των ‘70s. Η Αλάνα είναι μια μπερδεμένη εικοσιπεντάχρονη, η οποία προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο και είναι κάθετη στο ότι δεν θέλει να βγει ραντεβού με τον Γκάρι.

Γλυκιά, ευαίσθητη και ονειρική, σχεδόν σαν μια νοσταλγική ανάμνηση αποτυπωμένη σε μια θαμπή καρτ ποστάλ, αυτή η πρωτότυπη και σπάνια ιστορία αγάπης, με φόντο μια εποχή κατά την οποία οι νέοι ακόμη πίστευαν πως θα αλλάξουν τον κόσμο. Και πώς να μην το πίστευαν, όταν το σάουντρακ της εποχής (και της ταινίας) περιλάμβανε Νίνα Σιμόν, Ντέιβιντ Μπόουι και Blood, Sweat and Tears; Ρομαντική και γεμάτη με την αισιοδοξία, την ορμή και την αδάμαστη αίσθηση πως όλα είναι πιθανά, οι οποίες έρχονται με τη νεότητα, αλλά και το δικαίωμα στην επιπολαιότητα και τη γελοιότητα, το οποίο πάει μαζί πακέτο, μια ταινία που μοιάζει χειροποίητη και οικεία σαν τα σεμεδάκια της γιαγιάς σου και ταυτόχρονα φρέσκια, περιπετειώδης και αφοπλιστικά αληθινή σαν τον πρωτόγνωρο, τον πρωτότοκο έρωτα.

Η ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 6/1 από την Tulip Entertainment.

Πίτσα Γλυκόριζα // Licorice Pizza - Trailer


Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza)
Η.Π.Α., 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 133’
Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Σενάριο: Πολ Τόμας Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Αλάνα Χάιμ, Κούπερ Χόφμαν, Σον Πεν, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τομ Γουέιτς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ