Κινηματογραφος

​Παραμονή Χριστουγέννων με τα σκανταλιάρικα και πονηρά Γκρέμλινς

Μια διασταύρωση μεταξύ Baby Yoda και Καλικάντζαρου

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Γκρέμλινς» του Τζο Ντάντε
© 1984 Warner Bros.

Τι Να Δω Σήμερα: «Γκρέμλινς (Gremlins)» του Τζο Ντάντε - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Επιτέλους Χριστούγεννα, ξεκούραση, γιορτή, αγαπημένα πρόσωπα, ζεστό κρασί, σουαρέ γύρω από το τζάκι και ζουμερά εδέσματα σε στολισμένα τραπέζια. Αν θέλεις να έχεις και μια ταινία να παίζει στο background ή αν θέλεις να κλείσεις την ημέρα με μια χριστουγεννιάτικη ταινία που θα δεις με φίλους, μικρούς ή μεγάλους, γνωστή και αγαπημένη από το παρελθόν, έχουμε την κατάλληλη πρόταση. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Γκρέμλινς» του Τζο Ντάντε.

Ο Μπίλι (Ζακ Γκάλιγκαν) είναι ένας clean-cut νεαρός που ζει σε μια μικρή, τυπική αμερικανική πόλη. Το δώρο του για τα Χριστούγεννα είναι ένα μυστήριο, χαριτωμένο και μικροσκοπικό και χνουδωτό pet, το οποίο μοιάζει με διασταύρωση μεταξύ baby Yoda και πεκινουά. Η φροντίδα του μικρού γκρέμλιν απαιτεί τρεις απλούς κανόνες, πρέπει να αποφεύγει το φως, το νερό και σε καμία περίπτωση να μην φάει τίποτα μετά τα μεσάνυκτα. Όταν και οι τρεις κανόνες παραβιάζονται, τότε μεταμορφώνονται σε τρομακτικά, δύσμορφα και μοχθηρά τερατάκια, τα οποία με λύσσα απελευθερώνουν τη γενική καταστροφή που απειλεί όλη την πόλη.

«Γκρέμλινς» του Τζο Ντάντε
© 1984 Warner Bros.

Σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ φυσικά, άλλη μία επική επιτυχία του box-office, η οποία έχει μείνει και ως κλασική πια χριστουγεννιάτικη ταινία. Μια απολαυστική κωμωδία τρόμου γεμάτη σκανταλιές και πονηριές, σαν τον μύθο των καλικάντζαρων που βγαίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων ως και των Φώτων, για να ανακατέψουν τα σπίτια των ανθρώπων και να τους ενοχλήσουν, να τους πειράξουν και να τους φοβίσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι λοιπόν και στην οθόνη γίνεται παρέλαση κάθε κλισέ που έχεις δει σε ταινία τρόμου με τέρατα. Ό,τι πρέπει για απόψε το βράδυ. Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!

Η ταινία «Γκρέμλινς» είναι διαθέσιμη στο iTunes και Google Play Movies.


«Γκρέμλινς» του Τζο Ντάντε
Η.Π.Α., 1984, Έγχρωμη
Κωμωδία / Τρόμου / Φαντασίας, 106’
Σκηνοθεσία: Τζο Ντάντε
Σενάριο: Κρις Κολόμπους
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Γκάλιγκαν, Φίμπι Κέιτς, Χόιτ Άξτον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ