Κινηματογραφος

«Το Θαύμα της 34ης Οδού»: υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;

Υπάρχει και βρίσκεται στο Μανχάταν

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Miracle on 34th  Street" του Τζορτζ Σίτον

Τι Να Δω Σήμερα: "Miracle on 34th Street" του Τζορτζ Σίτον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ρομαντική, συγκινητική και κάπως αθώα είναι η σημερινή μας ταινία, σε μια σαφώς πιο κλασική διάθεση από τις έως τώρα επιλογές, την πρώτη από τις πολύ προφανείς προτάσεις στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα, το οποίο έχουμε ξεκινήσει από την αρχή του μήνα. Μια ταινία που βλέπεται ιδανικά δίπλα στο τζάκι, κάτω από την κουβέρτα, πίνοντας μια παχιά, ζεστή σοκολάτα με τσίλι. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Το Θαύμα της 34ης Οδού» του Τζορτζ Σίτον.

Η κυνική Ντόρις (Μορίν Ο’Χάρα) προσλαμβάνει τον ευγενικό Κρις Κρινγκλ (Έντμουντ Γκουέν) ως Άγιο Βασίλη για λογαριασμό του μεγαλύτερου εμπορικού καταστήματος στο Μανχάταν, το Macy’s κατά διάρκεια της εορταστικής περιόδου, έναν συμπαθέστατο γεράκο, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι όντως ο Άγιος Βασίλης. Η υπόθεση παίρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις που φθάνει μέχρι το δικαστήριο για να διαλευκανθεί κι ο συνήγορός του, Φρεντ (Τζον Πέιν) γείτονας αλλά και αγαπημένος της Ντόρις, καλείται να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου, πρώτον πως υπάρχει Άγιος Βασίλης και δεύτερον πως είναι αυτός εδώ ο γλυκύτατος, ηλικιωμένος άνδρας. Είναι ο Κρις Κρινγκλ ο Άγιος Βασίλης; Κι αν δεν είναι, τί σημασία έχει;

Τι Να Δω Σήμερα: "Miracle on 34th  Street" του Τζορτζ Σίτον

Σίγουρα μία από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που κυκλοφορούν. Αν ξεπεράσεις την έντονη εμπορευματοποίηση με την οποία είναι εμποτισμένη η αμερικανική κουλτούρα γύρω από τα Χριστούγεννα, μπορείς να διακρίνεις την προβληματική πάνω στο θέμα της αυστηρά οριοθετημένης πραγματικότητας. Είναι αλήθεια αυτά που πιστεύουμε; Κι αν λειτουργούν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή ψευδαίσθηση; Κι αν δεν είναι, μήπως η ζωή θα ήταν πιο γοητευτική και λίγο πιο μαγευτική με αυτό το ψέμα;  Τρία Όσκαρ εκ των οποίων το ένα για τον  Άγιο Βασίλη φυσικά!

Τι Να Δω Σήμερα: "Miracle on 34th  Street" του Τζορτζ Σίτον

Η ταινία «Το Θαύμα της 34ης Οδού» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Το Θαύμα της 34ης Οδού (Miracle in 34th Street)

Miracle on 34th Street (1947) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Η.Π.Α., 1947, Ασπρόμαυρη

Δράμα / Κωμωδία / Οικογενειακή, 96’

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Σίτον

Σενάριο: Τζορτζ Σίτον, Βάλενταϊν Ντέιβις

Πρωταγωνιστούν: Μορίν Ο’Χάρα, Τζον Πέιν, Έντμουντ Γκουέν, Νάταλι Γουντ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ