Κινηματογραφος

«Πάρτι Φαντασμάτων»: μια κλασική χριστουγεννιάτικη κωμωδία

Ο Μπιλ Μάρεϊ έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Scrooged" του Ρίτσαρντ Ντόνερ

Τι Να Δω Σήμερα: "Scrooged" του Ρίτσαρντ Ντόνερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ξανά και για άλλη μια φορά, ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου, όπου λίστες παντός είδους κάνουν την εμφάνισή τους για την αναδρομή της χρονιάς που πέρασε. Μιας χρονιάς που αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη ήταν μια επανάληψη της προηγούμενης, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και καρμπόν ενέργεια με το 2020. Μπαίνοντας για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αφού μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και με την ελπίδα να σωθεί η παρτίδα στο παρά πέντε, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Πάρτι Φαντασμάτων» του Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Ο κακότροπος και στριφνός Φρανκ (Μπιλ Μάρεϊ) είναι στέλεχος ενός τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος περιφρονεί και ειρωνεύεται με κάθε ευκαιρία, τους συνεργάτες, τους συνανθρώπους και την οικογένειά του. Όταν τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων των επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της Παραμονής των Χριστουγέννων, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις επιλογές του και να θυμηθεί την αξία του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Υπάρχει ελπίδα για τον αγενή και υπερόπτη Φρανκ να σώσει τον εαυτό του; 

Τι Να Δω Σήμερα: "Scrooged" του Ρίτσαρντ Ντόνερ

Μια ακόμη από τις άπειρες μεταφορές της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Κάρολου Ντίκενς, μια κλασική πλέον χριστουγεννιάτικη κωμωδία, με τον απολαυστικό Μπιλ Μάρεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος κουβαλά όλη την ταινία, ασφαλώς. Μπορεί κάποια σημεία να φαίνονται βεβιασμένα και σίγουρα να έχεις δει τον Μάρεϊ να είναι πιο αστείος από ότι εδώ, στον ρόλο του μοναχικού, αποξενωμένου και τελικά, περίτρανα δυστυχισμένου Φρανκ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξει στάση, με κάτι που μοιάζει βέβαια περισσότερο με νευρικό κλονισμό παρά με φιλοσοφημένη καθαρή σκέψη. Όπως και να έχει, έτσι είναι τα Χριστούγεννα, όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία. Ας το χωνέψουμε.

Τι Να Δω Σήμερα: "Scrooged" του Ρίτσαρντ Ντόνερ

Η ταινία «Πάρτι Φαντασμάτων» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Scrooged (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Πάρτι Φαντασμάτων (Scrooged)
Η.Π.Α., 1988, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Φαντασίας, 101’
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Ντόνερ
Σενάριο: Μιτς Γκλέιζερ, Μάικλ Ο’ Ντόνοχιου, Κάρολος Ντίκενς (μυθιστόρημα)
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Κάρεν Άλεν, Τζον Φορσάιθ, Κάρολ Κέιν, Γουέντι Μάλικ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ