Κινηματογραφος

Οι κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπουμε κάθε χρόνο

Φέτος προστέθηκαν το «My Christmas Family Tree» του Καναδού Jason Bourque και η τηλεοπτική rom-com σειρά «Dash & Lily»

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια κοπέλα βλέπει χριστουγεννιάτικη ταινία στο λάπτοπ
© Samira Rahi / Unsplash

20 κλασικές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που λατρεύουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά

Μερικές από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι οι παρακάτω. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε το «Α Christmas Story» (1983), το υπέροχο animation του Sergio Pablos «Klaus’ (2019)», το «The Muppet Christmas Carol» (με τη φωνή του Michael Caine στον ρόλο του Σκρουτζ).

The Santa Clause (1994)
Ο Tim Allen προκαλεί άθελά του τον θάνατο του Άγιου Βασίλη και αναγκάζεται να πάρει τη θέση του. Ταινία του John Pasquin που ξέρουμε από το «Miss Congeniality» με τη Sandra Bullock.

The Santa Clause (1994) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Gremlins (1984)
Δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά ταιριάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η κωμωδία του Joe Dante εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των διακοπών σε μια χιονισμένη πόλη που μοιάζει με το απόλυτο αμερικανικό ειδύλλιο. Επιπλέον, ποιος δεν θα ήθελε ένα κατοικίδιο σαν τον Gizmo να περιμένει κάτω από το δέντρο του το πρωί των Χριστουγέννων; Το σενάριο έχει γράψει ο Chris Colombus.

Gremlins (1984) Official Trailer #1 - Horror Comedy

Τα Χριστούγεννα του Τρελού Θηριοτροφείου (1989)
Ένα επεισόδιο στο έπος της οικογένειας Griswold, με μια σκηνή ανθολογίας ανάμεσα στον Chevy Chase και μια πωλήτρια πολυκαταστήματος. Απολαυστικός και ο εξάδερφος Έντι, που τον υποδεύεται ο Randy Quaid.

Christmas Vacation Official Trailer #1 - (1989) HD

Scrooged (1988)
O Bill Murray στον ρόλο ενός εγωιστή τηλεοπτικού παραγωγού: το μήνυμα είναι παρόμοιο με εκείνο στη «Μέρα της μαρμότας» ― ένας άκαρδος και κυνικός γίνεται καλύτερος άνθρωπος την παραμονή μιας γιορτής.

Scrooged (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Πολύ σκληρός για να πεθάνει (1988)
Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης John McClane (Bruce Willis) πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να δει τη σύζυγό του και καταλήγει στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της κολάσεως όπου ο Γερμανός (Alan Rickman) σκορπάει το κακό. Αλλά δεν ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

Die Hard (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Θαύμα στην 34η Οδό (1947)
Ένας γέρος που παίζει τον Αη Βασίλη στο πολυκατάστημα Macy's πείθει παιδιά και μεγάλους ότι είναι ο πραγματικός Άγιος. Ένα από τα παιδιά είναι η Natalie Wood. Η ταινία έχει γίνει επανειλημμένως ριμέικ.

Miracle on 34th Street (1994) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Λευκά Χριστούγεννα (1954)
Ο Bing Crosby, ο Danny Kaye και η Rosemary Clooney σ’ ένα κλασικό σιροπιαστό μιούζικαλ με τραγούδια του Irving Berlin.

White Christmas (1954) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (1993)
Εδώ ο Jack Skellington, o βασιλιάς του Χάλογουιν, ανακαλύπτει τα Χριστούγεννα και προσπαθεί να τα φέρει στο βασίλειό του. Μια δημιουργία του Henry Selick που κάνει stop-motion animation.

Nightmare Before Christmas ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ 1993 HD Trailer

Πολυθρόνα για δύο (1983)
Δεν πρόκειται ακριβώς για χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά το θέαμα ενός ξεφτιλισμένου Dan Aykroyd με κοστούμι Άγιου Βασίλη που τρώει σολομό είναι ακαταμάχητο.

Trading Places (1983) Teaser Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Μόνος στο σπίτι (1990)
H ιστορία του οκτάχρονου Kevin McCallister (Macaulay Culkin) που η οικογένειά του φεύγει διακοπές και τον αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι. Ο Kevin θα αντιμετωπίσει και θα ξεγελάσει ένα ντουέτο διαρρήκτες του γλυκού νερού.

Home Alone 1990 Full Movie English HD 1080p (movie for only christmas it will be removed soon)

Μια χρονιά χωρίς Άγιο Βασίλη (1974)
Ο Άγιος Βασίλης (η φωνή είναι του Μickey Rooney) κρυώνει και αποφασίζει να πάρει ένα χρόνο άδεια από τις χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις του. Η κυρία Άγιου Βασίλη και τα ξωτικά προσπαθούν να τον μεταπείσουν. Ένα αγαπημένο τηλεοπτικό κινούμενο σχέδιο με τις φωνές της Shirley Booth και του Dick Shawn.

The Year Without a Santa Claus ?(1974) SCENE 1

Bad Santa (2003)
Ο Billy Bob Thornton παίζει έναν απατεώνα Άη Βασίλη που θέλει να ληστέψει καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων. Αλλά, η φιλία του με ένα παιδί αλλάζει τα σχέδιά του.

Bad Santa | Official Trailer (HD) - Billy Bob Thornton, Tony Cox, Lauren Graham | MIRAMAX

Love Actually (2003)
Μια ταινία για το γιορταστικό Λονδίνο από τους δημιουργούς του «Notting Hill» και το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία». Συμμετέχουν πολλοί δημοφιλείς ηθοποιοί: Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant.

Love Actually (2003) Official Trailer - Colin Firth, Emma Thompson Movie HD

Το ξωτικό των Χριστουγέννων (2003)
Ο Will Ferrell ως το υπερτροφικό ξωτικό που πηγαίνει από τον Βόρειο Πόλο στη Νέα Υόρκη για να βρει τον πατέρα του. Ο Ferrell δεν είναι ο πιο λεπταίσθητος κωμικός, αλλά την ταινία σώζουν οι υπόλοιποι: James Caan, Ed Asner, May Steenburger.

Elf (2003) Official Trailer

Tα Χριστούγεννα του Charlie Brown (1965)
Τα Peanuts είναι παρηγοριά για πολλούς ανθρώπους. Το κινούμενο σχέδιο έχει βαθμολογία 8,4 στο imdb.

Charlie Brown Christmas

It's a Wonderful Life (1946)
Μια γλυκιά ταινία του Frank Capra με τον Jimmy Stewart ως George Bailey.

It's A Wonderful Life Trailer

Xριστούγεννα τον Ιούλιο (1940)
Μια κωμωδία του Preston Sturges βασισμένη στο θεατρικό του έργο A Cup of Coffee με τον Dick Powell που προσπαθεί να κερδίσει σε έναν εορταστικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό.

Christmas in July (1940) - Trailer - Preston Sturges

Christmas Carol (1938)
To αφήγημα του Ντίκενς έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και έχει εμπνεύσει και το Scrooged. Εδώ πρόκειται για βρετανική παραγωγή με τον Reginald Owen στον ρόλο του Σκρουτζ. Ο Reginald Owen έπαιζε τον ναύαρχο Μπουμ στη «Μαίρη Πόππινς».

A Christmas Carol (1938) Official Trailer - Reginald Owen, Gene Lockhart Movie HD

A Bad Moms Christmas (2017)
Μαμάδες εξεγείρονται κατά των εορταστικών απαιτήσεων. Πιο απολαυστικές από τις μαμάδες Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, είναι οι γιαγιάδες Christine Baranski και Susan Sarandon.

ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΓΩΓΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (A BAD MOMS CHRISTMAS) - TRAILER (GREEK SUBS)

Christmas in Connecticut (1945)
H ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ό,τι ποθώ γι’ απόψε», αλλά ο ερωτικός υπαινιγμός δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο αυτής της κωμωδίας με την Barbara Stanwyck. H Stanwyck παίζει μια συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής που δεν έχει ιδέα από μαγειρική και βρίσκεται στην απρόσμενη θέση να πρέπει να μαγειρέψει το δείπνο των Χριστουγέννων για το αφεντικό της και για έναν ήρωα του πολέμου που μόλις επέστρεψε στην πατρίδα.

Christmas in Connecticut (1945) Official Trailer - Barbara Stanwyck, Dennis Morgan Movie HD

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ