Κινηματογραφος

Νέο biopic για τον Elvis Presley από τον Baz Luhrmann

Toν Έλβις έχουν υποδυθεί ώς τώρα πάνω 28 ηθοποιοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο biopic για τον Elvis Presley από τον Baz Luhrmann
O Austin Butler (αριστερά) θα υποδυθεί τον Elvis © Matt Winkelmeyer/Getty Images - EPA

Bιογραφική ταινία για τον Έλβις Πρίσλεϋ ετοιμάζει ο Αυστραλός σκηνοθέτης των μεγάλων θεαμάτων, του «Moulin Rouge!» και του «Υπέροχου Γκάτσμπι»,

Ο Baz Luhrmann είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο: το «Αυστραλία» με τη Nicole Kidman και τον Hugh Jackman ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φέσια της δεκαετίας του 2000, αλλά συχνά ο συνδυασμός θεάτρου, μουσικής και glamour που επιτυγχάνει ο Αυστραλός σκηνοθέτης οδηγεί σε ενδιαφέροντα θεάματα: το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Κλαιρ Ντέινς ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία του, αν και είχε προηγηθεί η ρομαντική μουσική κωμωδία «Strictly Ballroom».

Από τον περασμένο Αύγουστο ετοιμάζει μια βιογραφική ταινία με τον Austin Butler στον ρόλο του Έλβις: θυμόμαστε τον Butler από το «Once Upon a Time in... Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Tom Hanks παίζει τον ρόλο του περιβόητου συνταγματάρχη Πάρκερ ―ιμπρεσάριου του Βασιλιά και κακό σύμβουλο καριέρας και ζωής. Την Πρισίλα υποδύεται η Αυστραλέζα Olivia DeJonge, αλλά προς το παρόν δεν ξέρουμε ποια θα παίξει την Ann-Margret η οποία συνόδευσε τον Έλβις σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως το «Βίβα Λας Βέγκας» και στη συνέχεια στις σκηνές του Λας Βέγκας. H ταινία, που δεν έχει ακόμα τιτλοφορηθεί, έχει προγραμματιστεί για να προβληθεί στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2022. Το σενάριο έχει γράψει ο Jeremy Doner, γνωστός μας από τη δημοφιλή noir σειρά «The Killing», μαζί με τον σχετικά νέο Αυστραλό σεναριογράφο Sam Bromell οποίος έχει συνεργαστεί με τη συμπατριώτισσά του Judy Davis σε μια σειρά ταινιών μικρού μήκους. Σίγουρο ατού της ταινίας είναι η φωτογραφία της Mandy Walker: η Walker ήταν το μοναδικό ατού στη φτηνή εποποιία «Αυστραλία», ενώ το 2019 συνέβαλε στην επιτυχία του «Αφανείς ηρωίδες» του Τheodore Melfi.

Toν Έλβις έχουν υποδυθεί ώς τώρα πάνω 28 ηθοποιοί με κυμαινόμενη αποτυχία: ο Michael Shannon σε μια τηλεταινία του 1993, ο Rick Peters σε μια άλλη του 1994, ο Κurt Russell (1979), o Don Johnson (1981), o David Keith (στο «Ηeartbreak Hotel» του 1988), ο Val Kilmer ως ψεύτικος Έλβις στο «True Romance» (1993), o Tyler Hilton στο «Walk the Line» (2006), ο Johnny Hara (1981). Πολλές, πάνω από 250, ήταν και αναπαραστάσεις του Βασιλιά ως impersonators σε ταινίες από όλον τον κόσμο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ