Κινηματογραφος

Δεν είναι Χριστούγεννα αν δεν δεις ξανά το «Μόνος στο Σπίτι»

Ο νεαρός Μακόλεϊ Κάλκιν στήνει αυτοσχέδιες παγίδες στον Τζο Πέσι

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Home Alone" του Κρις Κολόμπους

Τι Να Δω Σήμερα: "Home Alone" του Κρις Κολόμπους - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Συνεχίζεται ακάθεκτο το αφιέρωμα στις χριστουγεννιάτικες ταινίες και όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές είναι καιρός για το βαρύ πυροβολικό. Η σημερινή επιλογή είναι μια ταινία συνώνυμη των Χριστουγέννων, μία από τις πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών με έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές στον κόσμο. Για πολλούς, δεν είναι Χριστούγεννα αν δεν δουν ξανά αυτή την ταινία δίπλα στο τζάκι και δεν τους αδικώ, αφού υπάρχει κάτι εδώ που σε κάνει να αισθάνεσαι «στο σπίτι». Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» του Κρις Κολόμπους.

Σε ένα ήσυχο, προαστιακό δρόμο του Σικάγο, η πολυπληθής οικογένεια ΜακΚάλιστερ ετοιμάζεται για χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Παρίσι και αργοπορημένη προλαβαίνει την πτήση στο παρά πέντε, μόνο για να ανακαλύψει πως έχει αφήσει μόνο στο σπίτι τον οκτάχρονο Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν). Ο μικρός, πολυμήχανος Κέβιν τώρα καλείται να υπερασπιστεί το σπίτι της οικογένειας από τους αδίστακτους διαρρήκτες οι οποίοι το πολιορκούν, φτιάχνοντας αυτοσχέδιες παγίδες, στις οποίες οι «ατσίδες» ληστές (Τζο Πέσι και Ντάνιελ Στερν) πέφτουν μέσα σε όλες, χωρίς καμία εξαίρεση.

Τι Να Δω Σήμερα: "Home Alone" του Κρις Κολόμπους

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1990 η οποία δικαιολόγησε άλλες τρεις αδικαιολόγητες κατά την άποψή μας, θλιβερές συνέχειες (η αμέσως επόμενη όχι τόσο όσο οι δύο τελευταίες) και η πιο εμπορική κωμωδία μέχρι και το πρόσφατο 2011, η οποία ακόμη ψυχαγωγεί και σε περιπτώσεις είναι αληθινά αστεία. Η απόλυτη ταινία για τις γιορτές, σίγουρα για όσους μικρούς μεγάλωναν κατά τη διάρκεια των 90’s. Ο Τζον Χιούζ υπογράφει το σενάριο και την μάλλον παράλογη πλοκή, ωστόσο είναι Χριστούγεννα και όλες οι απίθανες και μη ρεαλιστικές στροφές της ταινίας συγχωρούνται, ή και όχι. Παρ’ όλα αυτά ένας ελπιδοφόρος νεαρός πρωταγωνιστής αναδύθηκε από αυτή την ταινία, ακόμη κι αν ο Μακόλεϊ Κάλκιν ποτέ δεν είχε την καριέρα για την οποία ξεκίνησε. 

Τι Να Δω Σήμερα: "Home Alone" του Κρις Κολόμπους

Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Spentzos Films. Είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies, Cosmote TV Movies Club και YouTube.

Home Alone (1990) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Μόνος στο Σπίτι (Home Alone)
Η.Π.Α., 1990, Έγχρωμη
Κωμωδία / Οικογενειακή, 103’
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Σενάριο: Τζον Χιούζ
Πρωταγωνιστούν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Κάθριν Ο’Χάρα, Τζον Χερντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ