Κινηματογραφος

«Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης»: Η καλύτερη ταινία Χριστουγέννων;

Το πλούσιο οπτικό σύμπαν του Τιμ Μπάρτον ζωντανεύει

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "The Nightmare Before Christmas" του Χένρι Σέλικ

Τι Να Δω Σήμερα: "The Nightmare Before Christmas" του Χένρι Σέλικ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Από σήμερα 1η Δεκεμβρίου, είναι ασφαλές να πούμε πως μπαίνουμε στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η πόλη είναι στολισμένη κι αναμμένη κι ενώ κανείς δεν ξέρει αν οι γιορτινές μέρες θα μας βρουν μέσα ή έξω από τα σπίτια μας, εμείς από εδώ θα σας κρατήσουμε συντροφιά, προτείνοντας κάθε ημέρα μια Χριστουγεννιάτικη ταινία, με την ευρεία έννοια. Σήμερα πρώτη ημέρα του μήνα, προτείνουμε μια ταινία που βλέπεται άνετα, σε όλη τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από το Χάλογουιν ως και τα Χριστούγεννα. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» του Χένρι Σέλικ.

Τι Να Δω Σήμερα: "The Nightmare Before Christmas" του Χένρι Σέλικ

Ο Τζακ Σκέλινγκτον (Κρις Σάραντον / Ντάνι Έλφμαν) από την Halloween Town, φτάνει εντελώς τυχαία στην Christmas Town, όπου αντί για φαντάσματα και καλικάντζαρους, συναντά εντυπωσιασμένος τους βοηθούς του Άι Βασίλη, μπόλικο χιόνι και τη χριστουγεννιάτικη μαγεία και ζεστασιά να πλημυρίζουν τα πάντα γύρω του. Επιστέφοντας στην πατρίδα του ο Τζακ, θα προσπαθήσει με αγνή πρόθεση, ωστόσο με έναν μάλλον αλλόκοτο, αλλά και ξεκαρδιστικό τρόπο να φέρει τα Χριστούγεννα στη Halloween Town. 

Τι Να Δω Σήμερα: "The Nightmare Before Christmas" του Χένρι Σέλικ

Μια οπτική πανδαισία που πυροδοτεί τη φαντασία των μικρών και των μεγάλων, γιατί όχι φίλων μας, το στοιχειωμένο και πλούσιο οπτικό σύμπαν που δημιούργησαν οι Τιμ Μπάρτον και Χένρι Σέλικ, κάποτε ένας ανεξερεύνητος, φανταστικός, ολόκληρος κόσμος και πλέον μια καθησυχαστική χριστουγεννιάτικη εικόνα, ξεδιπλώνεται και ζωντανεύει τρισδιάστατη -φέτος όπως και κάθε χρόνο- με την εντυπωσιακή stop-motion τεχνική. Ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα φιλμ αυτής εδώ της στήλης και χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες ταινίες για την εορταστική σεζόν, το οποίο απολαμβάνουμε κάθε χρόνο με την ίδια διάθεση και ενθουσιασμό με την πρώτη φορά. Από τις ελάχιστες ταινίες που μπορούν να σου δημιουργήσουν ξανά και ξανά αυτή την αίσθηση. Επικό χριστουγεννιάτικο σάουντρακ από τον Ντάνι Έλφμαν. 

Τι Να Δω Σήμερα: "The Nightmare Before Christmas" του Χένρι Σέλικ

Η ταινία «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Audio Visual. Είναι διαθέσιμη στο iTunes.

The Nightmare Before Christmas (1993) Official Trailer #1 - Animated Movie

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas)
Η.Π.Α., 1993, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή / Φαντασίας, 76’
Σκηνοθεσία: Χένρι Σέλικ
Σενάριο: Τιμ Μπάρτον, Μάικλ ΜακΝτάουελ, Κάρολιν Τόμσον 
Με τις φωνές των: Ντάνι Έλφμαν, Κρις Σάραντον, Κάθριν Ο’Χάρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ