Κινηματογραφος

«Πλαγίως»: μια ταινία που θέλεις να δεις ξανά μόλις τελειώσει

Ο Πολ Τζιαμάτι σε μια συγκινητική ιστορία για ένα ταξίδι αυτογνωσίας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Sideways" του Αλεξάντερ Πέιν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τι Να Δω Σήμερα: "Sideways" του Αλεξάντερ Πέιν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Στη Βουργουνδία της Γαλλίας, κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κυκλοφορεί το Μποζολέ Νουβό, ένα καθημερινό, ελαφρύ, κόκκινο κρασί του οποίου η κατανάλωση την ημέρα αυτή αλλά και τις επόμενες λίγες εβδομάδες, έχει γίνει μόδα σε όλο τον κόσμο. Για όλους τους λάτρεις του κρασιού σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα. Είναι δύσκολο να σε συγκινεί το χρώμα, το άρωμα, η γεύση και η αίσθηση που αφήνει μετά, το κρασί και να μην αγάπησες τη σημερινή μας επιλογή, αλλά και το αντίθετο. Σήμερα βλέπουμε μια από τις λίγες ταινίες που σου δημιουργεί αυτή την αίσθηση, ότι θέλεις να την ξαναβάλεις να παίξει με το που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους, σαν ένα απολαυστικό ποτήρι κρασί που θες να γευτείς ξανά. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν.

Τι Να Δω Σήμερα: "Sideways" του Αλεξάντερ Πέιν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ο Μάιλς (Πολ Τζιαμάτι) είναι ένας καθηγητής αγγλικών και λάτρης κρασιών, με έναν αποτυχημένο γάμο στη ντουλάπα του κι ένα αδημοσίευτο βιβλίο στο συρτάρι του. Ο φίλος του Τζακ (Τόμας Χέιντεν Τσερτς) παντρεύεται σε μια εβδομάδα κι Μάιλς είναι ο κουμπάρος. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι οινογνωσίας στους ατέλειωτους αμπελώνες της Καλιφόρνια για μια εβδομάδα, όπου το βασικό σχέδιο είναι να είναι ελαφρώς μεθυσμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής και το να κάνει σεξ ο Μάιλς, κάτι που φαινομενικά μοιάζει ένα πολύ δύσκολο στοίχημα.

Τι Να Δω Σήμερα: "Sideways" του Αλεξάντερ Πέιν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Μια συγκινητική ιστορία για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, πλαγίως της κρίσης μέσης ηλικίας και ακόμη και σήμερα μια από τις καλύτερες κωμωδίες, ανθεκτική στο χρόνο, για τη σκληρή της ειλικρίνεια και το αφοπλιστικό της θάρρος. Το δράμα ως γνωστόν απέχει μια σπιθαμή από την κωμωδία όπως φαίνεται να γνωρίζει καλά ο Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος κινείται με χάρη στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο και περνά περίτεχνα πότε λίγο από τη μία πλευρά και πότε από την άλλη, χωρίς να απομακρύνεται ποτέ αρκετά. Ένα αξιαγάπητο φιλμ κυρίως λόγω του άπαιχτου Πολ Τζιαμάτι, με το οποίο καθιερώθηκε ως έναν από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, που λατρεύουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη και το φιλμ που μας έκανε να αγαπήσουμε την επίσης άπαιχτη Σάντρα Ο. Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Η ταινία «Πλαγίως» είναι διαθέσιμη στα iTunes και Google Play Movies.  

Sideways (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Πλαγίως (Sideways)
Η.Π.Α., 2004, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 127’
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Σενάριο: Ρεξ Πίκετ (μυθιστόρημα), Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Σάντρα Ο 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ