Κινηματογραφος

«Η Γραμματέας»: S/M παιχνίδια στο γραφείο

Η Μάγκι Τζίλενχαλ στον πιο αξιομνημόνευτο ως τώρα ρόλο της

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η Γραμματέας»: S/M παιχνίδια στο γραφείο

Τι Να Δω Σήμερα: "Secretary" του Στίβεν Σάινμπεργκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η λήξη του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο κατάμεστο Ολύμπιον με μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την ταινία «Τρυφερούδι» ("Softie"), για την οποία είχατε διαβάσει από την προηγούμενη εβδομάδα, από αυτήν εδώ τη στήλη. Ωστόσο, στη σκιά της κινηματογραφικής επικαιρότητας που τρέχει, ας πατήσουμε ένα pause, ας βάλουμε ένα φλιτζάνι καφέ κι ας θυμηθούμε με ποια ταινία καθιερώθηκε στη μνήμη μας -και όχι μόνο- μια από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς. Σαν σήμερα 16 Νοεμβρίου, γεννιέται το 1977 στη Νέα Υόρκη, η Μάγκι Τζίλενχαλ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Η Γραμματέας» του Στίβεν Σάινμπεργκ.

Η Λι (Μάγκι Τζίλενχαλ) είναι μια νεαρή γυναίκα η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει τη θεραπεία της σε ψυχιατρική κλινική, ψάχνει για δουλειά και έχει θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ο κύριος Γκρέι (Τζέιμς Σπέιντερ) είναι ένας ιδιόρρυθμος δικηγόρος με ειδικά σεξουαλικά γούστα, ο οποίος προσλαμβάνει τη Λι παρά τους αρχικούς δισταγμούς του. Σύντομα η επαγγελματική τους σχέση θα μεταμορφωθεί σε ένα εμμονικό και τιμωρητικό S/M παιχνίδι περίπλοκης δυναμικής και σταδιακά η Λι θα ανθίσει σε μια θαρραλέα και αναγκαία συνεργάτη και σύντροφο.

«Η Γραμματέας»: S/M παιχνίδια στο γραφείο

Μια τολμηρή ταινία που προσεγγίζει το θέμα του σαδομαζοχισμού με αταραξία, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της και που ξεδίπλωσε τα πολλαπλά ταλέντα της λατρεμένης μας Μάγκι Τζίλενχαλ σε πλήρη ανάπτυξη, εδώ στον πιο αξιομνημόνευτο ως τώρα ρόλο της μακριάς πορείας της. Ο Γκρέι και η Λι είναι άνθρωποι με αδυναμίες και ατέλειες (ψυχαναγκασμούς και τελειομανία) και είναι αυτά ακριβώς που τους κάνουν ανθρώπινους και πλήρεις χαρακτήρες, πράγμα που βοηθά στο να λειτουργήσει η διερεύνηση ενός θέματος ταμπού, έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ σοκαριστική ούτε και να πέσει στην παγίδα του γελοίου, πράγμα πολύ εύκολο.

«Η Γραμματέας»: S/M παιχνίδια στο γραφείο

Η ταινία «Η Γραμματέας» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Προοπτική .  

Secretary (2002) Official Trailer - Maggie Gyllenhaal, James Spader Movie HD

Η Γραμματέας (Secretary)
Η.Π.Α., 2002, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 107’
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σάινμπεργκ
Σενάριο: Έριν Κρεσίντα Γουίλσον, Μέρι Γκάιτσκιλ, Στίβεν Σάινμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Σπέιντερ, Τζέρεμι Ντέιβις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ