Κινηματογραφος

Nτακότα Τζόνσον: Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της γιαγιάς μου

«Τον απέρριψε σεξουαλικά και την κακοποίησε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τίπι Χέντρεν αποκαλύπτει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ
Η Τίπι Χέντρεν και ο Αλφρεντ Χίτσκοκ © GettyImages/Ideal Image

Η ηθοποιός Ντακότα Τζόνσον είπε ότι ο σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ «τρομοκρατούσε» τη γιαγιά της Τίπι Χέντρεν και «κατέστρεψε την καριέρα της».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ντακότα Τζόνσον, κόρη των επίσης ηθοποιών Ντον Τζόνσον και Μέλανι Γκρίφιθ, που έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο της στην ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» -και από τα σίκουελ που ακολούθησαν- αναφέρθηκε στην γιαγιά της, Τίπι Χέντρεν και την σχέση της με τον Άλφρεντ Χιτσκοκ. 

Μιλώντας στο podcast του The Hollywood Reporter’s Awards Chatter, η Tζόνσον ρωτήθηκε αν η γιαγιά της την ενθάρρυνε να γίνει ηθοποιός. «Ήταν ενθαρρυντική και ήταν πάντα πραγματικά ειλικρινής και σταθερή στο να υπερασπιστεί τον εαυτό σου», είπε.

H Nτακότα Τζόνσον με τη γιαγιά της Τιπι Χέντρεν
H Nτακότα Τζόνσον με τη γιαγιά της Τιπι Χέντρεν © Getty Images

 

 

«Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της επειδή δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του και εκείνος την τρομοκρατούσε. Δεν λογοδοτούσε ποτέ». τόνισε η Τζόνσον με αφορμή τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στο παρελθόν η Χέντρεν. «Είναι εντελώς απαράδεκτο για άτομα σε θέση εξουσίας να ασκούν αυτήν την εξουσία σε κάποιον που βρίσκεται σε πιο αδύναμη θέση, ανεξάρτητα από τον κλάδο», συνέχισε ο Τζόνσον. «Είναι δύσκολο να μιλήσω γιατί είναι η γιαγιά μου. Δεν θέλετε να φανταστείτε κάποιον να εκμεταλλεύεται τη γιαγιά σας».

«Ηταν μια φρικτή στιγμή»: Η Τίπι Χέντρεν αποκαλύπτει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ

«Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα μου. Όχι όμως και τη ζωή μου» έγραψε πριν μερικά χρόνια η Τίπι Χέντρεν. «Είχε μια μάσκα με το πρόσωπο μου επάνω στο γραφείο του. Όταν γυρίζαμε το 'Μάρνι' (1964) άνοιξε μια κρυφή πόρτα ανάμεσα στο καμαρίνι μου και το γραφείο του. Μια μέρα τον είδα ξαφνικά μπροστά μου! Με άρπαξε και με χούφτωνε όπου έβρισκε. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» ανέφερε το 2011 στην αυτοβιογραφία της. 

«Ήταν σεξουαλικό, ήταν ανώμαλο. Οσο πιο έντονα τον έδιωχνα, τόσο πιο επιθετικός γινόταν» γράφει για το άγγιγμα του επάνω της στην αυτοβιογραφία της η 86χρονη εμβληματική ξανθιά του παλιού Χόλιγουντ και αποκαλύπτει το κολαστήριο δίπλα από τον Χίτσκοκ.

Η Χέντρεν, μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ και πρώην μοντέλο που γοήτευσε τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος της έδωσε τον πρώτο ρόλο στην κλασική ταινία του «Τα Πουλιά» (1963) και έναν χρόνο αργότερα στο φιλμ «Μάρνι» (που θεωρήθηκε το θηλυκό αντίστοιχο του Νόρμαν Μπέιτις στο «Ψυχώ»), αφιέρωσε τη ζωή της -προτού εγκαταλείψει οριστικά το Χόλιγουντ- στη σωτηρία των άγριων ζώων.

Σε συνέντευξή της το 2001, η Τίπι Χέντρεν είπε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι επειδή απέρριψε ερωτικά τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, εκείνος κατέστρεψε την καριέρα της, ενώ μέσα στα χρόνια συμπλήρωνε τα κενά μιας «ερωτικής» ιστορίας που έκρυβε σκοτεινά μυστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ