Κινηματογραφος

Πήγαμε στο 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Να πάτε το επόμενο Σαββατοκύριακο, με παιδιά ή άνευ

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Εντυπώσεις από το 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (13-14 & 20-21/11) – Το πρόγραμμα, οι ταινίες και τα αφιερώματα.

Πήγαμε στην αρχή του 4ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στον Δαναό με την κόρη το απόγευμα του Σαββάτου και είδαμε… πολύ νόστιμες ταινίες μικρού μήκους με ήρωες ή και με θέματα που αφορούν τους έφηβους: διεθνείς παραγωγές, μίνι ιστορίες live, καταπληκτικά animation και μία Ελληνική συμπαραγωγή, ενδιαφέρουσες γιατί δίνουν μια άλλη, καλύτερη οπτική στον κόσμο της εφηβείας όπως είναι τώρα (μοιάζει αρκετά με τον δικό μας κόσμο εφηβείας όπως τον θυμόμαστε, αν εξαιρέσει κανείς την τεχνολογία). Η ελληνική ταινία μικρού μήκους που πετύχαμε εμείς είναι της Ιωάννας Κρυωνά και μπράβο της, που στέκει τόσο καλά ανάμεσα στις Ισπανικές, Τσέχικες, Γερμανικές και Ρουμάνικες, σε παραγωγές δηλαδή από χώρες που έχουνε μακριά παράδοση στον κινηματογράφο και σίγουρα πιο πολλά λεφτά.

4o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - spot

Με κάτι λοκντάουν που περάσαμε όλοι, με κάτι γρίπες και χτυπήματα της μοίρας, είχα χρόνια να πάω στο Δαναό, κι είναι από τους πιο όμορφους κινηματογράφους της Αθήνας. Πήραμε ποπκορν, σαν να μην πέρασε μια μέρα (από την προ-λοκντάουν εποχή) και μας άρεσαν όλες οι ταινίες, παρόλο που οι μισοί από εμάς ήτανε έφηβοι κι οι άλλοι μισοί έφηβοι μεν, που έχουμε μπαγιατέψει δε. Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, για να είμαστε καλυμμένοι και να μην μου ξεφύγει τίποτα: 

«Το φετινό πρόγραμμα του 4ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου υπόσχεται υπέροχες, μαγικές ιστορίες, που ξετυλίγονται μέσα από ταινίες γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο κινηματογράφος Cinemax Κηφισιά 1 & 2 και ο κινηματογράφος Δαναός φιλοξενούν τις προβολές του Φεστιβάλ με 125 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες για παιδιά, εφήβους και γονείς.  Μέρος των προβολών είναι προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, στο φάσμα του αυτισμού και με νοητική υστέρηση.

4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Σινεμά για όλους, με ένα πρόγραμμα που μας προσκαλεί και πάλι στις αίθουσες. Μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, athicff.com, το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο πρόγραμμα των ταινιών και να επιλέξουμε.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα δούμε 12+1 εκπληκτικές ταινίες μεγάλου μήκους για μικρούς και μεγάλους. Δύο αφιερώματα που αγγίζουν δύο πολύ επίκαιρα θέματα έχουν ενταχθεί φέτος στο πρόγραμμα: Η ενότητα Digital Etiquette και το αφιέρωμα στο Περιβάλλον αγγίζουν θέματα που απασχολούν όλα τα παιδιά του πλανήτη.

4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Αφιέρωμα στο Περιβάλλον
4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Αφιέρωμα στο Περιβάλλον © Stefani Reynolds

Οι θεματικές ανά ηλικία παραμένουν δυνατό σημείο του Φεστιβάλ: υπάρχει κατηγορία για πολύ μικρά παιδιά, 1-3 ετών. Οι ταινίες στην ηλικιακή κατηγορία των 8 – 12 ετών μιλούν έξυπνα και ενθαρρυντικά τη γλώσσα όλων των παιδιών. Στο μεταίχμιο της εφηβείας και της ωριμότητας, η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά και μπερδεμένη, για ηλικίες από 12+. Οι ταινίες του εφηβικού προγράμματος κοιτάζουν κατάματα την ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας για τους εφήβους, αντιμετωπίζοντάς τους με ενσυναίσθηση και σεβασμό, αλλά και ως σκεπτόμενους πολίτες του μέλλοντος».

4o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - spot 2


Το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη. Συνδιοργάνωση: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας AMKE, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων
5 € (προπώληση) • 6 € (ταμείο). Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία των χώρων και ηλεκτρονικά στο athicff.com

Πληροφορίες

athicff.comfacebook.com/athicff και instagram.com/athicff

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών megaron.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά www.dithepi.gr
Cinemax Κηφισιά 1 & 2 cinemax.gr
Κινηματογράφος Δαναός danaoscinema.gr

Ενημέρωση για την είσοδο του κοινού στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ

  • H είσοδος παιδιών 12 ετών και άνω γίνεται με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες ύστερα από αυτόν.
  • Η είσοδος παιδιών 4 έως 11 ετών γίνεται με δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, ή κηδεμόνας (δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα).
  • Τα πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής στους ταξιθέτες / στις ταξιθέτριες, που τα ελέγχουν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Covid Free GR.
  • Για παιδιά 2 έως 4 ετών δεν απαιτείται κάποιο δικαιολογητικό, ούτε χρήση μάσκας (η οδηγία αυτή δεν ισχύει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν, κατά την είσοδο τους, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid-test) 48ώρου ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Σε κάθε περίπτωση, καθώς οι υγειονομικοί περιορισμοί ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, συστήνεται εκ των προτέρων έλεγχος τηλεφωνικά ή μέσω των ιστοσελίδων των χώρων προβολών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ