Κινηματογραφος

«Συνέβη στο Σόχο»: ένα φιλόδοξο θρίλερ τρόμου

Πασπαλισμένο με τη λάμψη του ταλέντου της εκθαμβωτικής Άνια Τέιλορ-Τζόι

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Συνέβη στο Σόχο»: ένα φιλόδοξο θρίλερ τρόμου

Τι Να Δω Σήμερα: "Last Night in Soho" του Έντγκαρ Ράιτ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Λίγα τα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να πει κανείς για τις ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Κι ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκανε πρεμιέρα χθες, με το «Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε όλη τη χώρα και σε μια αδιάφορη κινηματογραφικά εβδομάδα, που σας αφήνει άνετα το περιθώριο να κάνετε catch up με ό,τι δεν προλάβατε να δείτε τις προηγούμενες, έχετε πληθώρα διαφορετικών, πλην όμως αδύναμων επιλογών. Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Συνέβη στο Σόχο» του Έντγκαρ Ράιτ.

Η Έλι (Τομασίν ΜακΚένζι) είναι μια επίδοξη φοιτήτρια μόδας, η οποία κάθε βράδυ κοιμάται στο πολύβουο Λονδίνο του σήμερα και ονειρεύεται το εκκεντρικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Στα ολοζώντανα όνειρά της, ακολουθά τη ζωή μιας γεμάτης αυτοπεποίθηση και ταλαντούχας νεαρής τραγουδίστριας, της Σάντι (Άνια Τέιλορ-Τζόι), η οποία ξεκινά με φόρα και όραμα για μια καριέρα επί σκηνής, ωστόσο βρίσκει τον εαυτό της να βυθίζεται σταδιακά σε μια δυσάρεστη και αδιέξοδη κατάσταση. Η Έλι, σε κάθε μεταφυσική επαφή με την Σάντι, κινδυνεύει όλο και περισσότερο. Πώς θα ξεφύγει από τον εφιάλτη στον οποίο έχει κολλήσει;

«Συνέβη στο Σόχο»: ένα φιλόδοξο θρίλερ τρόμου

Μια χλιαρή ταινία που δίνει την υπόσχεση -ήδη από το τρέιλερ- του ζωηρού και ανυπόμονου Swinging London, χωρίς ποτέ να την εκπληρώνει στο βάθος που θα ήθελες, ανικανοποίητε αναγνώστη. Ένα φιλόδοξο θρίλερ τρόμου, πασπαλισμένο με τη λάμψη της ζωντανής και ταραχώδους νυχτερινής ζωής του Λονδίνου της δεκαετίας του ’60, αλλά και του ταλέντου της εκθαμβωτικής Άνια Τέιλορ-Τζόι. Όμορφα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ταινία, χωρίς την ουσία ενός φιλμ με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, που κυρίως λόγω των ελλείψεων των γυναικείων χαρακτήρων που φαίνονται πως έχουν βγει εξ ολοκλήρου από μια ανδρική σύλληψη.

«Συνέβη στο Σόχο»: ένα φιλόδοξο θρίλερ τρόμου

Η ταινία «Συνέβη στο Σόχο» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment.

Last Night in Soho - Official Teaser Trailer [HD] - In Theaters October

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)
Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Τρόμου / Μυστηρίου, 116’
Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ
Σενάριο: Έντγκαρ Ράιτ, Κρίστι Γουίλσον-Κερνς 
Πρωταγωνιστούν: Τομασίν ΜακΚένζι, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Ματ Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ, Τέρενς Σταμπ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ