Κινηματογραφος

«Ωραία μου Κυρία»: ένα κλασικό ρομάντζο του σινεμά

Η υπέρκομψη καλλονή Όντρεϊ Χέπμπορν συνδυάζει τη σαγηνευτική ομορφιά με την ανάλαφρη παιδικότητα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: “My Fair Lady” του Τζορτζ Κιούκορ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Η Όντρεϊ Χέπμπορν σε σκηνή από την ταινία «Ωραία μου Κυρία»

Τι Να Δω Σήμερα: "My Fair Lady" του Τζορτζ Κιούκορ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ωραία μου Όντρεϊ Χέπμπορν, ήσουν η μόνη που δεν βρέθηκες υποψήφια για Όσκαρ, από τις δώδεκα συνολικά υποψηφιότητες τις οποίες συγκέντρωσε αυτή η ταινία και από τα οκτώ αγαλματίδια που τελικά κέρδισε, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ της δεκαετίας του ‘50, το οποίο ήταν βασισμένο στο σπαρταριστό θεατρικό του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο «Πυγμαλίων», που με τη σειρά του είναι βασισμένο στον μύθο του Πυγμαλίωνα [ανάσα], σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το 1964. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ωραία μου Κυρία» του Τζορτζ Κιούκορ.

Η Ελάιζα Ντούλιτλ (Όντρεϊ Χέπμπορν) είναι μια ανάγωγη ανθοπώλης, η οποία θα γίνει αντικείμενο στοιχήματος μεταξύ του στριμμένου καθηγητή Χίγκινς (Ρεξ Χάρισον) και του συγκρατημένου συνταγματάρχη Πίκερινγκ (Γουίλφρεντ Χάιντ Γουάιτ). Ποιο είναι το στοίχημα; Ο πρώτος ισχυρίζεται πως μπορεί να μεταμορφώσει το αγρίμι του δρόμου σε κυρία της καλής κοινωνίας, με την κατάλληλη εκπαίδευση. Μοιραία, μεταξύ του αταίριαστου διδύμου θα δημιουργηθεί μια σταδιακά κλιμακούμενη έλξη, στην οποία το κοινό είναι δύσκολο να μην υποκύψει. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του παραπάνω κοινωνικού πειράματος και μήπως η Ελάιζα δεν είναι η μόνη που μεταμορφώνεται;

Τι Να Δω Σήμερα: “My Fair Lady” του Τζορτζ Κιούκορ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Μια γλυκερή ταινία, η οποία μοιάζει με μακρινή ανάμνηση μιας εποχής όπου όλα φαίνονται πιο αθώα και απλά, με την υπέρκομψη καλλονή Όντρεϊ Χέπμπορν, σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της, να συνδυάζει τη σαγηνευτική ομορφιά με την ανάλαφρη παιδικότητα. Καταξιωμένο ως ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών (επί σκηνής και οθόνης) και αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο κλασικά ρομάντζα του σινεμά, ένα αναντίρρητα μεγαλειώδες οπτικό υπερθέαμα της δεκαετίας του ’60, με ακαταμάχητα μεταδοτική μουσική.

Η ταινία «Ωραία μου Κυρία» είναι διαθέσιμη στο Netflix.

MY FAIR LADY | Official Trailer | Paramount Movies

Ωραία μου Κυρία (My Fair Lady)
Η.Π.Α., 1964, Έγχρωμη
Δράμα / Οικογενειακή / Μιούζικαλ, 170’
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κιούκορ
Σενάριο: Άλαν Τζέι Λέρνερ, Τζορτζ Μπέρναρντ Σο (θεατρικό)
Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέπμπορν, Ρεξ Χάρισον, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ, Γουίλφρεντ Χάιντ Γουάιτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ