Κινηματογραφος

Το «Digger» προτείνει η ΕΑΚ για τα Όσκαρ

Από τις συνολικά 7 υποψηφιες ταινίες, το «Digger» αναδείχθηκε η πρόταση της Ελληνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία «Digger»
© 2019 Haos Film Bureau

Βραβεία Όσκαρ 2022: Το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη είναι η επίσημη πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ύστερα από ψηφοφορία των μελών της αποφάσισε να προτείνει στο ΥΠΠΟΑ την ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη για εκπρόσωπο της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2022.

Η ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου διήρκησε από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και πραγματοποιήθηκε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της. Από τις συνολικά 7 υποψήφιες κερδισμένη αναδείχτηκε η ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη και είναι η επίσημη πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2022.

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία της τρέχουσας χρονιάς, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Να σημειωθεί πως παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και η Βρετανική Ακαδημία (BAFTA) και η Ισπανική (GOYA).

Digger (2020) | Trailer | Vangelis Mourikis | Argyris Pandazaras | Sofia Kokkali |

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ