Κινηματογραφος

«Η τελευταία μονομαχία»: Το τελευταίο έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στα αγαπημένα του λημέρια της Ιστορίας με μια νέα επική περιπέτεια.

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η τελευταία μονομαχία»: Το τελευταίο έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει μαζί με τους Άνταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ με την ταινία The Last Duel («Η τελευταία μονομαχία»).

Το ιστορικό έπος «Η τελευταία μονομαχία» (The Last Duel) διαδραματίζεται στα μέσα του Εκατονταετούς Πολέμου και πραγματεύεται την πάλη εξουσίας μεταξύ των ανδρών, τις αδυναμίες της δικαιοσύνης και το σθένος μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί ολομόναχη την αλήθεια. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Jeande Carrouges (Ματ Ντέιμον) και τον Jacques LeGris (Άνταμ Ντράιβερ), δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί. Φυσικά η ιστορία θα θυμίσει σε πολλά σημεία την αρχική ταινία του βρετανού σκηνοθέτη «The duellists» από το 1977, μια εμμονική και μακρόχρονη αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρβεϊ Καϊτέλ και του Ντέιβιντ Καραντάιν την περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων, η οποία του χάρισε το διαβατήριο για το Χόλιγουντ.  

«Η τελευταία μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ

«Η τελευταία μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Στο νέο φιλμ που θα βγει στις 14 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, ο Carrouges είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο LeGris είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια. Όταν η σύζυγος του Carrouges, η Marguerite (Jodie Comer), δέχεται βίαιη επίθεση από τον LeGris, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο. Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου, παρουσιάζεται σαν μια ιστορία προδοσίας και εκδίκησης, με τη σκηνοθετική υπογραφή του σημαντικού οραματιστή δημιουργού που έχει προταθεί 4 φορές για το όσκαρ σκηνοθεσίας στο οποίο έφτασε πιο κοντά από ποτέ το 2001 με τον «Μονομάχο» αλλά το έχασε από τον Στίβεν Σόντεμπεργκ για το «Traffic», oοποίος εκείνη τη χρονιά είχε και δεύτερη υποψηφιότητα σκηνοθεσίας για το «Έριν Μπρόγκοβιτς». Πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Τζόντι Κάμερ ενώ στο σενάριο συνυπογράφουν οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ - Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ