Κινηματογραφος

«Ενοικιάζεται» όπως είναι στο Τελ Αβίβ

Μια γοητευτική ταινία από τον Έιταν Φοξ ο οποίος εξερευνά το κοινό έδαφος δύο διαφορετικών γενιών

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ενοικιάζεται (Sublet)» του Έιταν Φοξ

Τι Να Δω Σήμερα: «Ενοικιάζεται (Sublet)» του Έιταν Φοξ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Τρέχει ακάθεκτο το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και όπως κάθε Σεπτέμβρη είναι αδιαμφισβήτητα το πιο ισχυρό κινηματογραφικό γεγονός αυτής της πόλης. Αρκετά τα sold out αλλά και τα κρυφά διαμαντάκια που δεν έχεις πιάσει, εσύ που δεν έχεις μελετήσει το πρόγραμμα. Για αυτό σήμερα δεν προτείνουμε ένα από τα σίγουρα της ημέρας όπως το «Ατυχές Πήδημα Ή Παλαβό Πορνό» ή το «Άγγιγμα του Κακού», αλλά ένα από τα πιο άξιου προσοχής φιλμ του πάντα ενδιαφέροντος τμήματος «Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ». Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ενοικιάζεται» του Έιταν Φοξ.

«Ενοικιάζεται (Sublet)» του Έιταν Φοξ

Ο Μάικλ (Τζον Μπέντζαμιν Χίκεϊ) είναι ένας ταξιδιωτικός δημοσιογράφος των New York Times, με την ιδέα να γράψει ένα κομμάτι για την εμπειρία του στην πόλη του Τελ Αβίβ μέσα σε πέντε ημέρες. Ο Τόμερ (Νιβ Νισίμ) είναι ένας νεαρός σκηνοθέτης σπιτικών ταινιών τρόμου που ζει στο Τελ Αβίβ. Ο Τόμερ θα υπενοικιάσει το διαμέρισμά του στον Μάικλ και θα περάσουν μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα μαζί σε αυτή την γεμάτη αντιθέσεις πόλη, διαπιστώνοντας το πόσο διαφορετικοί είναι. Ή μήπως όχι;

Μια γοητευτική ταινία από τον Ισραηλινό Έιταν Φοξ, η οποία μπορεί να μην σας αφήσει με τη συναισθηματική εμπλοκή που θα ήθελε, ωστόσο δημιουργεί εύκολα γέφυρες με κάθε άτομο που δεν είναι τελείως αποκομμένο από τον προσωπικό συναισθηματικό του κόσμο, είτε ανήκει είτε όχι στο queer φάσμα. Όμορφες ερμηνείες από τους δύο ηθοποιούς που χαρίζουν τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές όπου δύο διαφορετικές γενιές ψάχνουν διερευνητικά κοινό έδαφος και μια εναλλακτική, εξερευνητική ματιά στην πόλη του Τελ Αβίβ που σε κάνει να θέλεις να είναι ο επόμενός σου ταξιδιωτικός προορισμός.

«Ενοικιάζεται (Sublet)» του Έιταν Φοξ

Η ταινία «Ενοικιάζεται» προβάλλεται σήμερα 27/9 στις 22.15 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.


Ενοικιάζεται (Sublet)
Ισραήλ, 2020, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 89’
Σκηνοθεσία: Έιταν Φοξ
Σενάριο: Έιταν Φοξ, Ιτάι Σιγκάλ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπέντζαμιν Χίκεϊ, Νιβ Νισίμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ