Κινηματογραφος

Τζόνι Ντεπ κατά «cancel culture»: Κανείς δεν είναι ασφαλής

Ο ηθοποιός έχει χάσει πολλές δουλειές από την στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ
Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ © EPA / ALEXANDRA WEY

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν αποφάσισε να βραβεύσει τον Τζόνι Ντεπ ο οποίος αναφέρθηκε στο κίνημα #ΜeToo

«Κανείς δεν είναι ασφαλής από την σημερινή κουλτούρα της ακύρωσης», δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο για την καριέρα του από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δημοσιογράφος που παρευρισκόταν ρώτησε τον Τζόνι Ντεπ την άποψή του για την όλη υπόθεση #ΜeToo.

«Τα κινήματα που προέκυψαν από το #MeToo, είμαι σίγουρος με όλες τις καλές προθέσεις - ξέφυγαν και τώρα μπορώ να σας υποσχεθώ πως κανείς δεν είναι ασφαλής... Η κουλτούρα της ακύρωσης βασίζεται στην ποσότητα του μολυσμένου αέρα που εκπνέεται. Κανείς δεν είναι ασφαλής αλλά πιστεύω πως αν είσαι οπλισμένος με την αλήθεια, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η ανακοίνωση του ισπανικού φεστιβάλ ότι θα τιμήσει τον Τζόνι Ντεπ τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να υπερασπιστούν την επιλογή τους δημόσια. 

Η πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Γυναικών Δημιουργών Ταινιών, Κριστίνα Αντρέ, δήλωνε τότε ότι οι ενέργειες αυτές «μεταφέρουν στο κοινό το μήνυμα: «Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής, αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός».

Η ιστορία με την Άμπερ Χέρντ και η ακύρωση ταινιών 

Η Άμπερ Χερντ κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση κάτι που ο Ντεπ αρνήθηκε κατηγορηματικά, με την δίκη να διαρκεί πάνω από 16 ημέρες τον Ιούλιο του 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Στην απόφαση που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020, ο δικαστής Τζάστις Νίκολ είπε ότι θεώρησε τους χαρακτηρισμούς στο άρθρο για τον Τζόνι Ντεπ «ουσιαστικά αληθινούς».

Έκτοτε, μία οι συνεργασίες του Τζόνι Ντεπ με τα στούντιο άρχισαν να ακυρώνονται, ενώ και ταινίες που γύρισε ήδη - όπως το «Minamata» - δεν βρίσκουν το δρόμο για τις αίθουσες, παραμένοντας στα συρτάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ