Visual Browsing

«Δύο ζωές»: Η ταινία για τα 25 χρόνια του Χαμόγελου του Παιδιού

Η αφίσα της ταινίας μικρού μήκους του Βαγγέλη Νάκη, «Δυο ζωές»
Η αφίσα της ταινίας μικρού μήκους του Βαγγέλη Νάκη, «Δυο ζωές»/Βαγγέλης Νάκης
Στόχος των συντελεστών, να δώσουν δύναμη στους ασθενείς και να τους ενθαρρύνουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.
  • A-
  • A+
0
Η ταινία μικρού μήκους του Βαγγέλη Νάκη «Δύο Ζωές» δημιουργήθηκε για τα 25 χρόνια του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού».

«Ξέρουμε, είναι λυπηρό όλο αυτό», γράφουν οι υπότιτλοι που ντύνουν μια μαύρη εικόνα, ενώ παράλληλα ακούγεται ένα πιάνο που παίζει μια μελαγχολική μελωδία. Στο πρώτο πλάνο, ένας έφηβος (Μαριάν Μαξίν) προχωρά αργά σε διάδρομο νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, σέρνοντας δίπλα του το στατώ ορού. «Πολλοί έχουμε χάσει ανθρώπους. Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία ένα μόνο παιδί άλλαξε το τότε και δημιούργησε το σήμερα. Ένα μόνο παιδί αρκεί για να κάνει την αλλαγή», συνεχίζει ο αφηγητής της ιστορίας.

ΔΥΟ ΖΩΕΣ

Ένα βράδυ το αγόρι που διαγνώσθηκε με κακοήθεια όγκου, έχει μια απρόσμενη επίσκεψη. Ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος (τον υποδύεται ο Άγγελος Ατσαλάκης) του μιλά για τη δική του μάχη με τον καρκίνο, την οποία έχασε πριν από 25 χρόνια σε ηλικία 10 ετών και η τελευταία επιθυμία του ήταν η ίδρυση ενός οργανισμού που θα έφερνε χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε παιδιού που είχε ανάγκη. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα κι έτσι δημιουργήθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Υπάρχει παραλληλισμός στην ιστορία του εφήβου με την αληθινή, δυσάρεστη περιπέτεια του αγοριού που στάθηκε αφορμή για την ανάπτυξη του ΜΚΟ. 

Η ταινία μικρού μήκους «Δύο ζωές» που κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου 2021, αποτελεί μια δημιουργία του νεαρού παραγωγού και instagrammer Βαγγέλη Νάκη («Ρόδα Είναι Και Γυρίζει», «Το Τελευταίο Δέντρο») και της ομάδας του PSDM Athens σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το φιλμ γυρίστηκε για τα 25 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού. Κεντρικό θέμα είναι ο παιδικός καρκίνος και σκοπός, να πληροφορηθούν οι θεατές για την ύπαρξη ενός παιδιού και του ονείρου του που άλλαξε το τότε και δημιούργησε το σήμερα. Οι συντελεστές στοχεύουν να δώσουν δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται καθημερινά με την ασθένεια, να τους ενθαρρύνουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια ακόμα και σε μέρες που δεν αντέχουν να παλεύουν με τον εαυτό τους. Χρειάζεται να αγωνιστούν για εκείνους που τους περιμένουν στο σπίτι και επιθυμούν να τους συναντήσουν ξανά ως νικητές. 

Σχετικα
Το τελευταίο δέντρο: Δες την ταινία του Βαγγέλη Νάκη για το Μάτι
Το τελευταίο δέντρο: Δες την ταινία του Βαγγέλη Νάκη για το Μάτι

Το κινηματογραφικό πρότζεκτ διάρκειας περίπου 9 λεπτών, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα καθώς απεικονίζονται σκηνές της σημερινής καθημερινότητας ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια, «σκηνές υπομονής και επιμονής που δίνουν σε όλους το μήνυμα: Εγώ δεν τα παρατάω ποτέ». Όπως σχολιάζει ο δημιουργός: «Βάλτε το χέρι στην καρδιά σας, μπορείτε να το νιώσετε; Αυτό είναι που ονομάζεται σκοπός. Εικοσιπέντε χρόνια πριν ένα παιδί δέκα ετών μπορεί να μην κέρδισε την μάχη αλλά πίσω του άφησε ένα όνειρο και το όνειρο του έγινε αληθινό. Το αληθινό φωνάζει το όνομα του και ζει μέσα από αυτό γιατί, οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ!».

Πληροφορίες

Η ταινία «Δυο Ζωές» κυκλοφόρησε στις 01/01/2021 και είναι διαθέσιμη και: 
- Στην επίσημη σελίδα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram
- Στην επίσημη σελίδα της ομάδας PSDM Athens στο Youtube
- Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας PSDM Athens
- Στην επίσημη ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού στο Facebook

Σχετικα
Παναγιώτης-Ραφαήλ: Στέκεται πια στα πόδια του & χαίρεται το χιόνι
Παναγιώτης-Ραφαήλ: Στέκεται πια στα πόδια του & χαίρεται το χιόνι

Την σκηνοθεσία και το μοντάζ επιμελήθηκε ο Σωκράτης Πάτσος, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Πέτρος Νικολίνταης, πρώτος βοηθός κάμερας ήταν ο Παναγιώτης Δελχάς, στη φωτογραφία βρίσκουμε τον Μίλι Σουλοβάρι, το συντονισμό ανέλαβε ο Αλέξανδρος Παυλόπουλος, την παραγωγή έκανε ο Βαγγέλης Νάκης ενώ τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο Πάρης Κάλπος.

Sound design: Δημήτρης Μπάτζιος
Ηχοληψία/ Voice Over: Δημήτρης Γιαννακίδης
Στίχος και φωνή: Γιάννης Τεργιάκης και Τζωρτζίνα Αντωνακάκη
Πρωταγωνιστούν: Μαριάν Μαξίν και Άγγελος Ατσαλάκης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα psdm.gr

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5