1821 Digital Gallery

Ο ψευδής μονόλογος του Keanu Reeves για τη σεμνότητα των γυναικών

Ο ψευδής μονόλογος του Keanu Reeves για τη σεμνότητα των γυναικών
Το κείμενο άρχισε να αναπαράγεται από διάφορες σελίδες στο Facebook οι οποίες σταδιακά άρχισαν να αποδίδουν τα λεγόμενα στον Reeves
  • A-
  • A+
0
Το κείμενο που παρουσιάζεται ως «μονόλογος του Κιάνου Ριβς για τη σεμνότητα των γυναικών» δεν είναι αληθές ότι προέρχεται από τον ίδιο

Ένα κείμενο που κυκλοφορεί σε διάφορες σελίδες εντός και εκτός Ελλάδας φαίνεται να παρουσιάζει τις σκέψεις του γνωστού ηθοποιού Keanu Reeves. Ωστόσο αυτά τα λόγια δεν ανήκουν στον ηθοποιό.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
Το είδαμε στα: awakengr.comdiaforetiko.grtromaktiko.grsocialsecurity.gr

Ο Keanu Reeves αποτελεί ένα ιδιαίτερα διακεκριμένο ηθοποιό ο οποίος μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν ως ο υποτιθέμενος εμπνευστής ψεύτικων ρητών. [πηγή]

Σχετικα
The Matrix Resurrections: Ένα sequel που δεν ζήτησε κανείς
The Matrix Resurrections: Ένα sequel που δεν ζήτησε κανείς

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Το εν λόγω κείμενο μάλιστα περιέχει ιδιαίτερα αναχρονιστική γλώσσα και ιδέες οι οποίες δεν μοιάζουν με δηλώσεις που έχει κάνει ο ηθοποιός στο παρελθόν. Το πλήρες κείμενο που αναπαράγεται από τις προαναφερθείσες σελίδες είναι το εξής:

«Δεν μπορώ να είμαι κομμάτι ενός κόσμου όπου οι άντρες ντύνουν τις γυναίκες τους σαν πόρνες δείχνοντας οτιδήποτε θα έπρεπε να είναι πολύτιμο. Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει η έννοια της τιμής και της αξιοπρέπειας, και όπου κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτές όταν λέει «υπόσχομαι».

Όπου οι γυναίκες δεν θέλουν παιδιά και οι άντρες δεν θέλουν οικογένεια Όπου τα κορόιδα πιστεύουν ότι είναι επιτυχημένα πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων των πατεράδων τους, και ένας πατέρας που έχει λίγη δύναμη προσπαθεί να σας αποδείξει ότι είστε ένα τίποτα.

Σχετικα
Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix
Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix

Όπου οι άνθρωποι αναληθώς δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, με ένα ποτήρι με αλκοόλ στα χέρια τους και την έλλειψη κάθε κατανόησης για την θρησκεία τους. Όπου η έννοια της ζήλιας θεωρείται ντροπιαστική και η ευπρέπεια είναι μειονέκτημα Όπου οι άνθρωποι ξέχασαν την αγάπη και απλά ψάχνουν για τον καλύτερο σύντροφο Όπου οι άνθρωποι επιδιορθώνουν κάθε θρόισμα στο αμάξι τους κάνοντας οικονομία σε λεφτά και χρόνο και μοιάζουν τόσο φτωχοί που μπορούν να κρυφτούν μόνο πίσω από ένα ακριβό αμάξι Όπου τα αγόρια σπαταλάνε τα χρήματα των γονιών τους στα κλαμπ, πιθηκίζοντας πρωτόγονους ήχους και τα κορίτσια τους ερωτεύονται γι αυτό.

Όπου οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι εδώ και καιρό αναγνωρίσιμοι και όλο αυτό ονομάζεται ελευθερία επιλογής, αλλά αυτοί που επιλέγουν ένα διαφορετικό μονοπάτι είναι στιγματισμένοι ως καθυστερημένοι δεσπότες. Επιλέγω το μονοπάτι μου, αλλά είναι κρίμα που δεν βρήκα παρόμοια κατανόηση στους ανθρώπους εκείνους που ευχόμουν να την βρω πιο πολύ.»

Ο συγκεκριμένος μονόλογος αποδίδεται στον Keanu Reeves ήδη από το 2015 και φαίνεται να ξεκίνησε ως ρητό χωρίς υπογραφή. Το κείμενο άρχισε να αναπαράγεται από διάφορες σελίδες στο Facebook οι οποίες σταδιακά άρχισαν να αποδίδουν τα λεγόμενα στον Reeves. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και μια απ’ τις παλαιότερες αναφορές είναι αυτή στη σελίδα «The scientific miracles of Islam» στο Facebook. [πηγή]

Από εκεί το ρητό αναρτήθηκε σε μια σελίδα που διατηρούσαν θαυμαστές του ηθοποιού στο Facebook. Όπως ανέφερε η ατζέντης του Reeves, Cheryl Maisel, στη γνωστή σελίδα ελέγχου ειδήσεων «Politifact» το 2017: «Ο Keanu δε συμμετέχει σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η σελίδα δεν είναι δική του.»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η εν λόγω σελίδα αφαιρέθηκε από το Facebook.

Διαβάστς τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5