Visual Browsing

An Animated Euphoria: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους

An Animated Euphoria: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους
Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι €1.500 και η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου 2019
  • A-
  • A+
0
Το Animasyros ενώνει τις δυνάμεις του με το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Ελευσίνας 2021 και φέρνουν το «An Animated Euphoria», έναν διαγωνισμό για ταινίες μικρού μήκους.

Το Animasyros, το φεστιβάλ Animation που μπήκε στις ζωές μας το 2008 και από τότε και κάθε Σεπτέμβρη γίνεται όλο και μεγαλύτερο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ animation παγκοσμίως, ενώ με το Animasyros #tour, έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας καλοκαιρινός θεσμός, αλλά μια σειρά εκδηλώσεων που δεν σταματά ποτέ. Απλά ταξιδεύει από τη Σύρο στην υπόλοιπη Ελλάδα και μέσω του animation, στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Animasyros #tour ήταν και η αφορμή για τη συνεργασία του αγαπημένου φεστιβάλ με την Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για 2021. Κεντρική ιδέα του προγράμματος της είναι η «Μετάβαση στην EUphoria», η δημιουργία, δηλαδή, ενός νέου μοντέλου βιωσιμότητας, που τοποθετεί την αειφόρο τέχνη και τον πολιτισμό στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Με βάση αυτό το μήνυμα, η «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» σε συνεργασία με το «Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων» διοργανώνουν τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Animation με τίτλο «An animated EUphoria by Eleusis 2021 European Capital of Culture / powered by Animasyros» με θέμα τη «Μετάβαση στην EUphoria».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εικονοποίηση της «μετάβασης» και άρα η προώθηση του μηνύματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια ενός πρωτότυπου μέσου, όπως το animation, ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει με απλό και άμεσο τρόπο το σκοπό και το καλλιτεχνικό όραμα και πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ανοίξει και η υποβολή τους θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ παράλληλα το animasyros θα ενισχύσει το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και με εργαστήρια.

Σε ποιους απευθύνεται ο Διαγωνισμός;
Σκηνοθέτες, παραγωγοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες animators προσκαλούνται σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους να πειραματιστούν και να βρουν νέους τρόπους να μεταφέρουν το κεντρικό μήνυμα και την πολύπτυχη φύση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Σχετικα
Κερδίστε smartphones, ποτά και είδη διακόσμησης
Κερδίστε smartphones, ποτά και είδη διακόσμησης

Ο Διαγωνισμός
Οι τεχνικές που προτείνεται να χρησιμοποιηθούν για το διαγωνισμό είναι ελεύθερες, ενώ η μουσική θα πρέπει να είναι πρωτότυπη με μέγιστη διάρκεια του κάθε παραδοτέου τα τριάντα δευτερόλεπτα (30”).

Την αξιολόγηση των ταινιών θα αναλάβει εννεαμελής κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου του animation, αλλά και του χώρου του πολιτισμού από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Το έπαθλο των νικητών ανέρχεται σε ποσόν €1500 για το πρώτο βραβείο και €500 για το δεύτερο και το τρίτο.

Η καλλιτεχνική ομάδα του Animasyros, λόγω της πολυετούς γνώσης και εμπειρίας στην τέχνη του animation, θα παρέχει την επιμέλεια των τεχνικών και δημιουργικών πτυχών του διαγωνισμού, με σκοπό να επιλεγούν οι κατάλληλοι έλληνες και ευρωπαίοι καλλιτέχνες.

Σχετικα
Κερδίστε καλλυντικά, ρούχα, αξεσουάρ και ανανεωθείτε
Κερδίστε καλλυντικά, ρούχα, αξεσουάρ και ανανεωθείτε

Εργαστήρια
Παράλληλα, τόσο για την προβολή του σχεδίου σε τοπικό επίπεδο, όσο και για τη επίτευξη πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος της δράσης, θα διοργανωθούν τρεις τρίωρες συνεδρίες εφαρμοσμένων εργαστηρίων μικτών τεχνικών κινουμένων σχεδίων με τη συμμετοχή μαθητών και νέων της Ελευσίνας.

Οι θεματικές των εργαστηρίων θα περιλαμβάνουν τους τρεις κύριους άξονες της Ελευσίνας 2021 (EUnvironment, EU Working Classes, Eurbanization) με παραγόμενα αποτελέσματα ταινίες μικρού μήκους διάρκειας έως 60’’ που θα φτιάξουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Γιαπωνέζικα Netsuke
Γιαπωνέζικα Netsuke
Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
07.12.2019
Γιαπωνέζικα Netsuke
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5