Visual Browsing

Το Adventure Film Festival επιστρέφει για 5η χρονιά

3 & 4 Νοεμβρίου στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece

Το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά σε καινούργιο χώρο και με ανανεωμένη σύσταση, παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά, μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις φωτογραφίας και φυσικά καθηλωτικές ομιλίες από διακεκριμένα ονόματα του αθλητισμού και της δράσης, που συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του θεματικό και θεαματικό γεγονός.

Το Adventure Film Festival Greece είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη γιορτή των υπαίθρων δραστηριοτήτων, καθώς κατά τα 4 προηγούμενα χρόνια πάνω από 8,000 άτομα το τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν το θέατρο κατά τις προβολές των 87 ταινιών, απόλαυσαν 26 ομιλίες και θαύμασαν 16 εκθέσεις φωτογραφίας, όλα με θέμα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου, μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης.

Στο επετειακό 5ο AFF, στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece, αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους συνθέτοντας την διήμερη γιορτή που έγινε θεσμός. Όλοι οι λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης θα είναι εκεί.

Το Adventure Film Festival περιλαμβάνει

Σχετικα
Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που συμμετέχει στην Εβδομάδα Κριτικής του Βερολίνου (video)
Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία που συμμετέχει στην Εβδομάδα Κριτικής του Βερολίνου (video)

Κινηματογραφικές Παραγωγές
Το φετινό πρόγραμμα πλαισιώνουν 12 προβολές ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας και μέσα από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πρωτόγνωρα μέρη και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Οι θεατές, μέσα από τις παραγωγές, θα ζήσουν με μια κοινότητα αυτοχθόνων και θα διδαχτούν από αυτούς πώς να φτιάξουν ένα κανό που στη συνέχεια θα τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι ζωής. Θα βιώσουν ένα ταξίδι αναζήτησης του παλαιότερου ουρανού του κόσμου. Για κάποιους, ο ωκεανός είναι ένα φοβερό και επικίνδυνο μέρος. Αλλά για τους επισκέπτες του AFF, είναι ένας απέραντος κόσμος διασκέδασης, ελευθερίας και ευκαιριών όπου το κοινό μπορεί να απολαύσει στο έπακρο. Παγιδευμένοι στη «μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο», στην Γάζα, όπου μαίνεται ο πόλεμος, θα γνωρίσουν μια νέα γενιά ανθρώπων, η οποία ζει και δημιουργεί εμπειρίες στα κύματα. Τέλος, μέσα από την διαδικασία διαρκούς κίνησης που εγείρει ερωτήματα, θα αναρωτηθούν: «Μπορεί το τρέξιμο να σώσει ένα τροπικό δάσος;»

Φωτογραφικές εκθέσεις
Εικόνες τραβηγμένες από καταξιωμένους έλληνες καλλιτέχνες θα κοσμούν τους χώρους του φεστιβάλ ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στις ομορφότερες outdoor «στιγμές» της Ελλάδας και του κόσμου.

Σχετικα
Elvis Express: Το τρένο που rattles & shakes από το Σίδνεϊ έως το Παρκς (εικόνες)
Elvis Express: Το τρένο που rattles & shakes από το Σίδνεϊ έως το Παρκς (εικόνες)

* Όλγα Στεφάτου - Solar Impulse, Η Ιστορική πτήση
* Ανδρέας Μεσσήνης - Οι ανώτεροι σκοτεινοί κήποι του ουρανού
* Πελαγία Καρανικόλα - African Color
* Στέφανος Κόντος – On a single breath

Ομιλίες / Παρουσιάσεις
Σύγχρονοι «θρύλοι» του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού θα μιλήσουν στο κοινό με στόχο να εμπνεύσουν αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντες δραστηριοποίησης της ελληνικής κοινότητας.

* Λεωνίδας Αθανασόπουλος: Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες
* Βανέσα Αρχοντίδου & Χριστίνα Φλαμπούρη: A woman can be
* Δημήτρης Κορρές: Η περιπέτεια ως ανάγκη στις «τακτοποιημένες κοινωνίες»
* Eric Hjorleifson: Skiing is my dancing

Θεατρικό παιχνίδι
Η παιδαγωγική ομάδα «Σβούρες» θα πραγματοποιήσει για τους μικρούς φίλους της περιπέτειας θεατρικό παιχνίδι την Κυριακή 18:30 – 20:30 (2η περίοδος).

Info: 3&4/11, Θέατρο Pierce – The American College of Greece. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.adventurefilmfestival.gr. Διοργάνωση: WAYOUT ADVENTURES

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5