1821 Digital Gallery
10 χρόνια Psarokokalo Festival

10 χρόνια Psarokokalo Festival

Οι μικρομηκάδες μαζεύονται στην Αθήνα

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας - PSAROKOKALO γιορτάζει τα 10 του γενέθλια και από τις 15 ως τις 21 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Άστορ και στο The Box Αthens.

Μια καινοτομία του φετινού φεστιβάλ είναι η διοργάνωση ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. Προηγήθηκαν περίπου 100 συμμετοχές για το νέο τμήμα με το τελικό πρόγραμμα, το οποίο θα προβληθεί σε 2 μέρη, να περιλαμβάνει 12 από αυτές και τον τελικό νικητή να αναδεικνύεται από το κοινό. Μετά το τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί Q&A με τους σκηνοθέτες.

Trailer του Ελληνικού Διαγωνιστικού

 

Σχετικα
Σάτυροι και Μαινάδες: Έφτασε το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας
Σάτυροι και Μαινάδες: Έφτασε το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ήταν πάντα η ναυαρχίδα του προγράμματος. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στη διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά τα νέα ρεύματα, παρά τα ακολουθεί. Έχοντας λάβει περισσότερες από 5.500 αιτήσεις από 70 χώρες, τελικά επιλέχθηκαν 60 φιλμ για το διαγωνιστικό.

Τrailer του Διεθνούς Διαγωνιστικού:

 

Σχετικα
Ταινίες που (με) μεγάλωσαν και ταινίες για γυναίκες
Ταινίες που (με) μεγάλωσαν και ταινίες για γυναίκες

Ταυτόχρονα, το PSAROKOKALO εγκαινιάζει ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών με θέμα την Οικολογία. Το φετινό Eco τμήμα του φεστιβάλ, με περιβαλλοντικά ζητήματα, επιλέγει 6 ταινίες που συνδυάζουν τόσο την αναπαράσταση οικολογικών θεμάτων όσο και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού γύρω από αυτά. 

Trailer του Eco τμήματος

Ως φεστιβάλ, το PSAROKOKALO είναι σταθερά προσηλωμένο στην ανάδειξη κάθε ενδιαφέρουσας νέας πρότασης που προέρχεται από το χώρο των New Media. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται, σε πρώτη πανελλαδική προβολή, το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event που γυρίστηκε ποτέ: To «Late Shift» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή χτισμένη πάνω στο πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω ενός application στο smartphone και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας να καθορίσει την πορεία της ταινίας. Έτσι κάθε προβολή είναι μια διαφορετική ταινία, με διαφορετική εξέλιξη, που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους. Η ταινία μπορεί να έχει διάρκεια από 70 έως 90 λεπτά, ανάλογα με τις επιλογές των θεατών. Η ταινία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και προβλήθηκε ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάννες και το Locarno, ενώ ακολουθούν τα BFI London Film Festival, Raindance και New York FF το φθινόπωρο. 

Trailer της ταινίας

Η αφίσα

10 χρόνια Psarokokalo Festival

Η αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοξενεί το εικαστικό έργο "Illusions" του Τίμου Λειβαδίτη.

Τα εισιτήρια θα παραμείνουν και φέτος στα 5 ευρώ γενική είσοδος. Επίσης διατίθενται και εισιτήρια ημέρας προς 7 ευρώ αλλά και κάρτες 8 προβολών προς 20 ευρώ για τους πιο σινεφίλ φίλους του φεστιβάλ. Φέτος θα διατίθενται για πρώτη φορά και 6 εισιτήρια ανέργων ανά προβολή τα οποία θα διανέμονται δωρεάν, με σειρά προσέλευσης, από το ταμείο του κινηματογράφου, 45 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε προβολής. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν το εισιτήριό τους επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα να πάρει ένα εισιτήριο ανά προβολή.

Το φετινό φεστιβάλ  διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες στο ΕΔΩ

(Η επάνω φωτογραφία είναι από την ταινία Whack, σε σκηνοθεσία Pappa Syni, που συμμετέχει στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5