22450_1.jpg
Παιδικο

4½ φίλοι και τα ίχνη της βρομερής κάλτσας

  • Σελίδες: 168
  • Τιμή: €9,50
  • ISBN: 978-618-02-1756-8
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς που αγαπήθηκε όσο καμία από το νεαρό αναγνωστικό κοινό παρουσιάζει ένα νέο μυστήριο που επιζητά τη λύση του.

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Μπέρτι, ο γιος του υπεύθυνου καθηγητή της τάξης, εξαφανίζεται από το κάμπινγκ, μέσα στη νύχτα, χωρίς να αφήσει ίχνη! Μόνο οι κάλτσες του έχουν μείνει στη σκηνή. Μήπως η εξαφάνισή του έχει σχέση με το κεχριμπαρένιο αγαλματίδιο που ανακάλυψαν; Η παρέα είναι αναστατωμένη. Τότε ο Κάλε έχει μια φαεινή ιδέα: βάζει μπροστά στη μουσούδα του Πεντάμορφου μία από τις βρομερές κάλτσες του Μπέρτι. Και πράγματι, εμφανώς αηδιασμένος από την μπόχα, αλλά και αποφασισμένος, ο Πεντάμορφος αρχίζει να ψάχνει για ίχνη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιόαχιμ Φρίντριχ γεννήθηκε το 1935. Είναι Γερμανός συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Πήρε το διδακτορικό του στη μακροοικονομία και διατέλεσε καθηγητής οικονομικής των επιχειρήσεων. Εργάστηκε για τη Lufthansa και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στην πόλη Μπότροπ της Γερμανίας.

Εκτός από τη σειρά των 4½ φίλων, ο Γιόαχιμ Φρίντριχ έχει εκδώσει και δύο ιστορίες μυστηρίου για εφήβους.