35261_1.jpg
Ιστορικο Μυθιστορημα

Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι

  • Σελίδες: 476
  • Τιμή: €17,70
  • ISBN: 978-618-02-1947-0
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5

Η Παμ Τζενόφ επιστρέφει με ένα έργο εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Εβραίων, οι οποίοι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επέζησαν μέσα στους υπονόμους του Λβιβ της Πολωνίας. Στις σελίδες του ξετυλίγεται η δραματική σχέση δύο γυναικών στην Κρακοβία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, 1942

Η Σάντι Γκολτ είναι δεκαοχτώ χρονών και ζει με τους γονείς της μέσα στον τρόμο του γκέτο της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι ναζί εκκενώνουν το γκέτο, η Σά­ντι και η έγκυος μητέρα της αναγκάζονται να καταφύγουν στους υπονόμους που εκτείνονται κάτω από την πόλη. Κάποια μέρα η Σάντι βλέπει μέσα από μια σχάρα ένα κορίτσι στην ηλικία της να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η Έλλα Στέπανεκ είναι μια εύπορη Πολωνή που ζει μαζί με τη μη­τριά της, η οποία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι φίλες της την περιφρονούν και νοσταλγεί τον αρ­ραβωνιαστικό της που λείπει στον πόλεμο, έτσι μες στη μοναξιά της συνηθίζει να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Κρακοβίας. Όταν πάει για ένα θέλημα στην αγορά, αντιλαμβάνεται κάτι να κι­νείται κάτω από τη σχάρα του δρόμου. Η Έλλα αποφασίζει να βοη­θήσει τη Σάντι, και ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο κοπέλες. Καθώς, όμως, οι κίνδυνοι του πολέμου αρχίζουν να τις απειλούν όλο και περισσότερο, οι ζωές τους αλλάζουν δρα­ματικά και οι ίδιες έρχονται αντιμέτωπες με τον θάνατο …

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Παμ Τζενόφ γεννήθηκε στο Μέ­ριλαντ των ΗΠΑ. Φοίτησε στο πα­νεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και στο πανε­πιστήμιο Κέμπριτζ της Αγγλίας. Τελειώ­νοντας το μάστερ στην Ιστορία, δέχτη­κε να δουλέψει ως ειδική σύμβουλος στο Πεντάγωνο. Το πρώτο της μυθι­στόρημα, The Kommadant’s Girl (2007), αποτελεί την αρχή μιας τριλογίας, ήρθε πρώτο διεθνώς σε πωλήσεις και προτά­θηκε για το βραβείο Quill. To μυθιστό­ρημά της Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού (Μίνωας 2020) γνώρισε με­γάλη εμπορική επιτυχία στην Αμερική, ενώ τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε δεκατέσσερις χώρες. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το ιστορικό της μυθιστόρημα Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού (Μίνωας 2021).

Τα μυθιστορήματά της είναι εμπνευσμένα από τις εμπειρίες της το διάστημα κατά
το οποίο εργαζόταν στο Πεντάγωνο, καθώς και ως διπλωμάτης στο αρμόδιο υπουργείο για τα θέματα του Ολοκαυ­τώματος στην Πολωνία. Η συγγραφέας εγκατέλειψε το Διπλωματικό Σώμα το 1998 για να παρακολουθήσει τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβά­νιας. Ζει με τον άντρα της και τα τρία της παιδιά κοντά στη Φιλαδέλφεια.