Βιβλιο

Ανθρωποκυνηγητό σε τρεις ηπείρους «Στο όνομα του χρήματος»

Αν σας αρέσουν τα κατασκοπευτικά θρίλερ, το νέο βιβλίο του Ίωνα Οικονομόπουλου θα σας κρατήσει σε αγωνία και ένταση μέχρι την τελευταία του σελίδα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
ΤΕΥΧΟΣ 827
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Στο όνομα του χρήματος» του Ίωνα Οικονομόπουλου, εκδ. Παρισιάνου

«Στο όνομα του χρήματος»: Παρουσίαση του βιβλίου του Ίωνα Οικονομόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδ. Παρισιάνου

Επιστροφή στον Ζεράρ Ντε Βιλιέ: Το βιβλίο «Στο όνομα του χρήματος» του Ίωνα Οικονομόπουλου είναι μια περιπέτεια που συστήνεται ανεπιφύλακτα στους φαν του μετρ. Πράκτορες και κατάσκοποι, πληρωμένοι δολοφόνοι, στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξελίσσονται σε διεθνές ταραγμένο περιβάλλον, ένταση, σασπένς και ένα διαπλανητικό κυνηγητό χωρίς όρια. Από την έρημο της Συρίας μέχρι τη Γενεύη και από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο ως και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μουσουλμάνοι τρομοκράτες, Αμερικανοί πλοίαρχοι και πιλότοι αεροπλάνων, Ευρωπαίοι μεγιστάνες, συνοδοί πολυτελείας, τζιχαντιστές και πληρωμένα πιστόλια συναγωνίζονται ο καθένας για δικούς του λόγους να προστατεύσουν ή να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη και το ευρώ. Στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, παράνομες εισροές μεταναστών, ναυτικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, προικισμένοι με εξαιρετική διαύγεια αστυνομικοί και ανιχνευτές ραντάρ που ξέρουν να διαβάζουν καλά το τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τη θάλασσα, έρχονται αντιμέτωποι όλοι εναντίον όλων. 

Ένα ιλιγγιώδες βιβλίο που αλλάζει τις ηπείρους σαν τα πουκάμισα και παρακολουθεί την εύθραυστη ισορροπία μιας Ευρώπης σε κίνδυνο: Ο Ιμπραήμ, η Ντομινίκ, η Σάνον και ο Γιαν, ο Χάρντινγκτον και ο Μουσταφά, ο Μοσέ, ο Μορόνι, ο Ζακ και η Έμυ, το Τελ Αβίβ και οι Βρυξέλλες, όλοι κοιτάζουν με αγωνία ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα ρολόγια να μετράνε τις μέρες. Οι ώρες οδηγούν στην τελική στιγμή και κανένας δεν ξέρει αν θα φέρουν το αναπόφευκτο, καθώς ο Ίων Οικονομόπουλος καθοδηγεί τη δράση και τους πολυφωνικούς ήρωες με μαεστρία. 

Στο μυθιστόρημα «Στο όνομα του χρήματος», η θρησκεία και ο πλούτος, η ιδεολογία και το συμφέρον, οι ιδέες και τα προσχήματα, οι επιθυμίες και τα συμφέροντα προσδίδουν σε κάθε πρωταγωνιστή έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Ο συγγραφέας τούς παραδίδει στον αναγνώστη επαρκώς κατανοητούς ως προς τον σκοπό και το κίνητρο, οι εικόνες είναι καθαρές και η δράση τρέχει αχαλίνωτη ανά τις ηπείρους. Διάλογοι κοφτοί και περιβάλλον που από καυτή έρημος γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο, αίθουσα επιχειρήσεων και αστυνομικό τμήμα, κουβανέζικο λάουντζ και βιτρίνα πορνείου στο Άμστερνταμ. Εξού και η μνεία στον Ζεράρ Ντε Βιλιέ αλλά και μερικές λαμπρές πινελιές από τις κοσμοπολίτικες ιστορίες του Τζον Λε Καρέ. Το βιβλίο θα αποζημιώσει αυτούς που επιθυμούν να διαβάσουν ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που μέχρι και την τελευταία του σελίδα διαβάζεται με αγωνία και ένταση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ