Βιβλιο

Ελληνική λογοτεχνία από τις εκδόσεις Βακχικόν

Μυθιστορήματα, διηγήματα, νουβέλες και ποιητικές συλλογές που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη μας

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνική λογοτεχνία από τις εκδόσεις Βακχικόν
© Andrea Piacquadio / Pexels

Εκδόσεις Βακχικόν: Κυκλοφορούν 9 νέες προτάσεις βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας (διηγήματα, μυθιστορήματα, νουβέλες και νέες ποιητικές συλλογές).

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιστορίες, Νίκος Μικρόπουλος
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιστορίες, Νίκος Μικρόπουλος
80 μικρές ιστορίες, στιγμιαίες απεικονίσεις τόπων, λαών, ηθών όπως τις βιώνει ο ήρωας μαθαίνοντας και αλλάζοντας μέσα απ’ τα τολμήματα, τις αναποδιές, τις γκάφες, τους έρωτες που προκύπτουν. Γλιτώνει απ’ τους αλιγάτορες στη Βραζιλία, ζει τα προεόρτια της εξέγερσης των Ζαπατίστας στο Μεξικό, τον ληστεύουν στο Μαρόκο, καταδιώκεται από οργισμένα πνεύματα στην Ινδονησία, αναγκάζεται να οχυρωθεί στο δωμάτιό του στην Παπούα - Νέα Γουινέα, παρακολουθείται υπερβολικά στενά από μια μυστική αστυνομικό στην Κούβα, καταστρέφει έναν γάμο στο Στρασβούργο αλλά, νισάφι, αλλού τη βγάζει πιο χαλαρά.


Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα, Γρηγόρης Φεϊζατίδης, διηγήματα
Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα, Γρηγόρης Φεϊζατίδης, διηγήματα
Ένας σαξοφωνίστας πασχίζει να ξεφορτωθεί όλα τα φανταστικά πρόσωπα που κάθε τόσο εμφανίζονται μπροστά του. Γιατί τα βλέπει μόνο εκείνος; Πώς θα ξεχωρίσει αν η γυναίκα που αγαπάει ανήκει σ’ αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες ή είναι υπαρκτή; Είναι ικανό το Κρύο Νερό Στο Αυτί, αυτή η παλιά ιατρική πρακτική, να επαναφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα; Και, αν ναι, τι θα φανερώσει και πόσο θα πονέσει; Σε αυτά, και σε πολλά άλλα ερωτήματα παλεύουν να βρουν απαντήσεις οι ηρωίδες και οι ήρωες των ιστοριών.


Δύο ιστορίες, Ερμιόνη Κεχαγιά, νουβέλες
Δύο ιστορίες, Ερμιόνη Κεχαγιά, νουβέλες
Η Άννα και η Ελπίδα. Ή… Ο έρωτας στα χρόνια της ανεργίας και Το κορίτσι που άφησε πίσω. Ένα δίπτυχο ιστοριών με φαινομενικά μόνο συνεκτικό στοιχείο τις γένους θηλυκού ηρωίδες τους. Δυο γοητευτικές περιπέτειες της δράσης και του νου. Δυο συναρπαστικά ταξίδια στο κυνήγι της αναζήτησης του εαυτού, σε μια γενναία διάδραση με το άγνωστο, τον Άλλον.


Αρσάμης της Περσίας, Αντώνης Ξυραφάς, μυθιστόρημα
Αρσάμης της Περσίας, Αντώνης Ξυραφάς, μυθιστόρημα
Όταν η υπέρτατη δύναμη του Κακού απειλήσει την οικογενειακή ευτυχία ενός αρχαίου Πέρση ευγενούς, εκείνος θα ριχτεί σε μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη σκληρές μάχες και μακρινές περιπλανήσεις, που θα σταθεί όμως για εκείνον και μια βαθύτερη πορεία προς την αυτογνωσία. Με τον αγώνα του θα ενσαρκώσει την αιώνια εικόνα του ανθρώπου που στέκεται με μεγάλο θάρρος απέναντι στο τραγικό, θνητό του πεπρωμένο, αλλά την ίδια ώρα ανακαλύπτει και ακολουθεί μέσα από τα μονοπάτια της ζωής τον απέραντα φωτεινό δρόμο μιας πάντα ανθεκτικής στον χρόνο σοφίας.


Στο στόμα του λύκου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μυθιστόρημα
Στο στόμα του λύκου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μυθιστόρημα

Πόσο εύκολα μπορεί να κοπεί το νήμα της ισορροπίας στιςζωές των ανθρώπων; Αρκεί μια λάθος επιλογή, μια λάθος πράξη, και όλα ανατρέπονται. Μέχρι η φρίκη να χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας Τατσουρίδη σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Μακεδονίας, όλα έμοιαζαν ήρεμα, τακτοποιημένα. Κάτω όμως από την επιφάνεια ελλοχεύουν άλλοι συσχετισμοί. Ένας άχαρος βηματισμός, μια φευγαλέα παρεμβολή στη συνήθη ροή των γεγονότων, και ο κόσμος των βεβαιοτήτων, της ασφάλειας, γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Μια οικογένεια στη δίνη του ολέθρου. Ένα μυθιστόρημα για την ανάγκη της συμφιλίωσης και της συγχώρεσης.


Ο άχρονος κόσμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ποιήματα
Ο άχρονος κόσμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ποιήματα
Πυρετός η ανάσα μας/Χαμός,/Αυτός ο ευυπόληπτος/Εγωισμός/Ρίχνει κορμιά μπρούμυτα/Ανάποδα,/Η ζωή η άδω/Το κάλεσμα εσύ/Νερό μας ως δρόσισμα/Φωτιά αληθινή/Σαν τίποτα να θέλει/Μα πάντα μέσα σε όλα/Να χωρεί ρυθμούς/Ανθρώπινης ζωής/Σε σκιές αιώνιας σιωπής. Πρώτη ποιητική συλλογή.


Κόκκινο της αναχώρησης, Έρη Παπαγαλάνη, ποιήματα
Κόκκινο της αναχώρησης, Έρη Παπαγαλάνη, ποιήματα
Λέξεις κυλούν στις φλέβες μου αντί για αίμα./Ώρες τρεχάμενες σπαρμένες θέλξεις./Ίριδες ανθισμένες τα χείλη μου κι αν του τις χαρίσω./Πόσο θα κρατήσει η δροσιά κι η θέρμη τους; Πρώτη ποιητική συλλογή.


Μεταμορφώσεις, Φώτης Σκουρλέτης, ποιήματα
Μεταμορφώσεις, Φώτης Σκουρλέτης, ποιήματα
Φεύγοντας από το σπίτι σου και μπαίνοντας στο αεροπλάνο, άρχισα να γράφω αυτό το γράμμα για να σε έχω μαζί μου στο ταξίδι, πριν φτάσω στο σπίτι μου και μου ανοίξεις, κρατώντας στα χέρια σου το γράμμα που δεν σου έχω γράψει ακόμα, ζεσταίνοντας πάλι το λάθος σπίτι, αυτό το σπίτι δίχως δωμάτια που λέμε ότι ζούμε ενώ έχουμε μεταναστεύσει κι οι δύο σε έναν παγωμένο διάδρομο, με τον αέρα να αλλάζει την ώρα και να στεγνώνει το μελάνι από το πρώτο μας γράμμα, τρυπώντας τους τοίχους που τρέχουν στα μάτια μας. Δεύτερη ποιητική συλλογή.


Mικρή μου κόλαση, Μαλβίνα Ιωσηφίδου, ποιήματα
Mικρή μου κόλαση, Μαλβίνα Ιωσηφίδου, ποιήματα
Κάτω από την πέτρα μονάχος ζω/Εγώ ο χοχλιός ο πετρογυρευτός/Ακούω των δυνατών πατήματα/Σιγώ κι ακίνητος λουφάζω/Το σάλιο μου στεγνό από τον φόβο/Ώσπου ο εχθρός να ξεμακρύνει/Διαλέγω την πέτρα να κρυφτώ. Τρίτη ποιητική συλλογή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ