Βιβλιο

Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες!

Μια απολαυστική σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» από τις εκδόσεις Μάρτης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα»: Τα παιδικά βιβλία της Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού (εκδόσεις Μάρτης)

«Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα»: Παρουσίαση της σειράς παιδικών βιβλίων της Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης.

Στη σειρά παιδικών βιβλίων «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» που ξεκίνησε η Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού αφηγείται τις περιπέτειες μικρών μάγων και μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι χαρακτήρες μοιάζουν ζωντανοί και το μαγικό επάγγελμά τους γίνεται πιστευτό μέσα από επεισόδια δοσμένα με ρεαλιστικό τρόπο. Η αφήγηση ενσωματώνει αναφορές από την κλασική λογοτεχνία και από σύγχρονα βιβλία και ταινίες: συναντάμε τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα και, αναπόφευκτα, τον Χάρι Πότερ που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του.

Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα, είναι αγαπημένες αδελφές από διαφορετικούς γονείς, με σταθερές αξίες, ακλόνητη αισιοδοξία και θάρρος. Η μητέρα τους, η Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον ομώνυμο τίτλο, εκτυλίσσεται τα Χριστούγεννα του 2017. Μέσα από τα ημερολόγιά τους, οι μάγισσες εξιστορούν τα γεγονότα, η καθεμία από τη δική της πλευρά, σαν αναξιόπιστοι αφηγητές. Και προσπαθώντας να λύσουν ένα μυστήριο που όλο και πυκνώνει, έρχονται αντιμέτωπες με καλικάντζαρους και κακούς «καραμάγους».

«Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα»: Τα παιδικά βιβλία της Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού (εκδόσεις Μάρτης)
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η Ρεγγίνα, η Ρόζα και η Νόρα φτάνουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Στο περιπετειώδες ταξίδι τους συναντούν πανέξυπνους μικρούς μάγους, αλλά και τον καραμάγο σελέμπριτι Τιμολέοντα Μπουφ με τη σύζυγό του, πρώην τοπ μόντελ, Σαμάνθα. Το ταξίδι επιφυλάσσει απρόβλεπτα, από μαγικές κλανιόλες (αν διαβάσετε το βιβλίο, θα μάθετε τι είναι αυτό το παράξενο σκεύος, που αποτελούσε τον παλιό καιρό μέρος της προίκας των κοριτσιών) μέχρι χιονοθύελλες και πολικές αρκούδες, μαζί με ένα μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή. Στο τέλος, μια μεγάλη έκπληξη θα φέρει τη λύση στο οικογενειακό μυστήριο χωρίς ωστόσο να λείπει κι ένα κρυμμένο ερωτηματικό!

Τα βιβλία της Βίβιαν Τσαμαδού απευθύνονται σε παιδιά από 7+ ετών, αλλά και σε ενήλικες που αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και χιούμορ. Η Βίβιαν Τσαμαδού, εκτός του ότι κάνει επιτυχημένη καριέρα στις επιχειρήσεις και στην παιδική λογοτεχνία, δραστηριοποιείται στο Instagram από την πρώτη μέρα της πλατφόρμας και διατηρεί το μπλογκ https://survivalbox.gr. Την ελκυστική εικονογράφηση έχει κάνει η Κατερίνα Σισκοπούλου, που την έχουμε γνωρίσει από τις συνεργασίες σε παιδικά βιβλία των εκδόσεων Πατάκη και Ψυχογιού. Οι εκδόσεις Μάρτης βγάζουν μόνο παιδικά βιβλία και το Μότο τους είναι «Πατρίδα μας τα παιδικά μας χρόνια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ