Βιβλιο

Το παραδοσιακό κόσμημα στη Λευκάδα: Λεύκωμα της Τζένης Φραγκούλη

Εντυπωσιακές φωτογραφίες κοσμημάτων, καταγραφές της ιστορίας του νησιού της Λευκάδος, των Ιονίων νήσων και κυρίως του ελληνικού κοσμήματος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα: Η παρουσίαση του λευκώματος της Τζένης Φραγκούλη

Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα: Η παρουσίαση του λευκώματος της Τζένης Φραγκούλη με φωτογραφίες από τα πολύτιμα και περίτεχνα λευκαδίτικα κοσμήματα

Με την παρουσία της Περιφεριάρχου Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, του Βουλευτή Λευκάδος Αθανασίου Καββαδά, του Βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, του Δημάρχου Λευκάδος Χαράλαμπου Καλού και πολλών άλλων αξιότιμων εκπροσώπων από την πολιτεία, από φορείς, συνδέσμους και Μουσεία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος «Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα» της Τζένης Φραγκούλη.

Για το λεύκωμα μίλησαν η συγγραφέας Τζένη Φραγκούλη, ο Ηλίας Μαμαλάκης με την ιδιότητα του συλλέκτη, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, εικαστικός, και ο Νάσος Αθανασιάδης, Καθηγητής της Δημόσιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο Αλέξης Κωστάλας, επίτιμος δημότης Λευκάδος. Στην εκδήλωση σημαντική και η παρουσία των Λευκαδίτων της Αγιομαυρίτικης παρέας με τις καντάδες τους. Την εκδήλωσαν τίμησαν επίσης με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, επώνυμοι και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της τέχνης και των media.

«Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα» της Τζένης Φραγκούλη

«Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα» της Τζένης Φραγκούλη
Το λεύκωμα, μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έγιναν από την ίδια, αναδεικνύει τα πολύτιμα και περίτεχνα λευκαδίτικα κοσμήματα, οικογενειακά κειμήλια στην πλειονότητα τους, τα οποία ξεχωρίζουν, εντυπωσιάζουν και συναρπάζουν για τους συμβολισμούς και την κομψότητά τους, τη λιτή μεγαλοπρέπεια που τα διακρίνει, ενώ συγχρόνως αποτελούν σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, μεταφέροντας καταγραφές της ιστορίας του νησιού της Λευκάδος, των Ιονίων νήσων και κυρίως του ελληνικού κοσμήματος με την ξεχωριστή θέση που αυτό κατέχει στην παγκόσμια αργυροχρυσοχοΐα.


Βιογραφικό Τζένης Φραγκούλη

H Tζένη Φραγκούλη, με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σχέδιο και Ιστορία Τέχνης στη σχολή Vakalo Art & Design, Print Media και Ψυχολογία στη Στοκχόλμη. Διδάχτηκε το εικαστικό κόσμημα, τεχνικές και επεξεργασίες μετάλλων από τον εικαστικό Δημήτρη Νικολαϊδη και τη Βάσω Φλόκα, καθηγήτρια Αργυροχρυσοχοΐας, καθώς επίσης και σε workshops με επιφανείς δημιουργούς, όπως ο Peter Bauhuis (Meisterschϋler). Η παρούσα έκδοση αποτελεί δημιουργία με αναφορά στις τρεις μεγάλες αγάπες της, τη Λευκάδα, τις Εκδόσεις και το Κόσμημα.


Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Ηλεκτρονικές παραγγελίες στο ydroplanobooks.gr και διατίθεται και στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ