Visual Browsing
Νέες και προσεχείς κυκλοφορίες από τον κόσμο του Dune

Νέες και προσεχείς κυκλοφορίες από τον κόσμο του Dune

Το ταξίδι στον κόσμο του Dune συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Anubis
Ανατυπώσεις βιβλίων από τον κόσμο του Dune με νέα εξώφυλλα και νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις Εκδόσεις Anubis

Το ταξίδι στον κόσμο του Dune, λογοτεχνικό ορόσημο στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Anubis με δύο νέες ανατυπώσεις βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα. Πρόκειται για τα βιβλία «Οίκος των Χαρκόννεν» και «Οίκος των Κορρίνο», δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας «Dune Prequels», που έγραψε o Brian Herbert σε συνεργασία με τον Kevin J. Anderson, δουλεύοντας πάνω σε αρχεία του πατέρα του, Frank Herbert. Το πρώτο βιβλίο της prequel τριλογίας με τίτλο «Οίκος των Ατρειδών» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Anubis το φθινόπωρο της περσινής χρονιάς.

Το 2021, όμως, συνεχίζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τον κόσμο του Dune που δημιούργησε ο σπουδαίος συγγραφέας Frank Herbert και συνεχίζουν να επεκτείνουν οι Brian Herbert και Kevin J. Anderson. Μέσα στους επόμενους μήνες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία δύο νέων σειρών από τον κόσμο του Dune. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Sisterhood of Dune», πρώτο βιβλίο της τριλογίας Schools of Dune, που θα αποτελέσει τη βάση για τη σειρά «Dune: The Sisterhood» που αναπτύσσεται αυτό τον καιρό από την Warner Bros. Pictures και το HBO Max.

Αντίστοιχα, λίγους μήνες μετά την αμερικάνικη κυκλοφορία του, θα διαβάσουμε στα ελληνικά και το «Dune: The Duke of Caladan», πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Κάλανταν, που θα μας ταξιδέψει στα γεγονότα πριν από το ταξίδι των Ατρειδών στον πλανήτη Αρράκις, κομβικό σημείο για τα γεγονότα και την πλοκή της βραβευμένης εξαλογίας του Frank Herbert.

«Οίκος των Χαρκόννεν»
Dune Prequels, Βιβλίο 2
Συγγραφέας: Brian
Herbert & Kevin J. Anderson
Μετάφραση: Λορέντζος Χάνος
Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

Σχετικα
Βιετναμέζος συγγραφέας... Κι όμως υπάρχει: Ο Όσιαν Βουόνγκ
Βιετναμέζος συγγραφέας... Κι όμως υπάρχει: Ο Όσιαν Βουόνγκ

«Οίκος των Χαρκόννεν»

Ο Σαντάμ κάθεται επιτέλους στο Θρόνο του Χρυσού Λέοντα, ενώ ο Βαρόνος Βλάντιμιρ Χαρκόννεν συνωμοτεί ενάντια στο νέο Αυτοκράτορα και στον Οίκο των Ατρειδών, αλλά και ενάντια στη μυστηριώδη Αδελφότητα των Μπένε Τζέζεριτ. Για τον Λίτο Ατρείδη, που μεγάλωσε σαν ηγέτης μέσα στις ανέσεις και την προστασία του Οίκου του, ήρθε η ώρα για την κρίσιμη απόφαση ανάμεσα στη φιλία και το καθήκον, την ασφάλεια ή το δρόμο του πεπρωμένου. Αλλά για τον κληρονόμο του Οίκου των Ατρειδών υπάρχει μόνο μία επιλογή: να μεγαλουργήσει ή να καταστραφεί.

Οι Brian Herbert και Kevin J. Anderson επιστρέφουν για μία ακόμη φορά στο συναρπαστικό κόσμο του Dune του Frank Herbert, παρουσιάζοντας μια πληθώρα από ολοζώντανους, πολύπλοκους χαρακτήρες, που συγκρούονται για το ποιος θα ορίσει τελικά τη μοίρα των κόσμων…

Σχετικα
Η Κοινωνία της Πανδημίας και η Κοινωνία των Γονιδίων
Η Κοινωνία της Πανδημίας και η Κοινωνία των Γονιδίων

«Οίκος των Κορρίνο»
Dune Prequels, Βιβλίο 3
Συγγραφέας: Brian
Herbert & Kevin J. Anderson
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

«Οίκος των Κορρίνο»

Nιώθοντας το θρόνο του να καταρρέει, ο Αυτοκράτορας Σαντάμ Κορρίνο θέτει σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο που θα του εξασφαλίσει την παντοδυναμία: την παρασκευή ενός συνθετικού υποκατάστατου του μελάνζ, που υπάρχει μόνο στον Ντιουν και αποτελεί την κινητήρια δύναμη ολόκληρης της Αυτοκρατορίας. Εν τω μεταξύ, ο Δούκας Λίτο Ατρείδης αποφασίζει να βοηθήσει τον εξόριστο φίλο του Ρόμπουρ Βέρνιους να ανακτήσει τον Ιξ με τη βοήθεια των ντόπιων επαναστατών.

Κι ενώ πλησιάζει η σύγκρουση που θα ορίσει τη μοίρα των κόσμων, η Λαίδη Τζέσικα, παρακούοντας τις εντολές της Αδελφότητας, χαρίζει στο Δούκα Λίτο τον πολυπόθητο γιο… που κουβαλά ένα βαρύ πεπρωμένο.

Η συναρπαστική κατάληξη μιας επικής τριλογίας για την αγάπη και τον πόλεμο, το έγκλημα και την πολιτική, την αφοσίωση και την επανάσταση… και ένα εξαίρετο προοίμιο στο μαγευτικό κόσμο του κλασικού DUNE του Frank Herbert.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Dune του Frank Herbert θα μεταφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021 σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve από την Warner Bros. Pictures. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από την Tanweer. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών ανάμεσα στους οποίους οι Timothée Chalamet, Oscar Isaac, David Bautista, Jason Momoa, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling και Javier Bardem.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το dune.gr και το anubis.gr

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5