1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 485

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
  • A-
  • A+
0
Το πρόγραμμα της 37ης Γιορτής Βιβλίου.

Σήμερα ξεκινάει η 37η Γιορτή Βιβλίου που πραγματοποιείται –για πρώτη φορά– στο Ωδείο Αθηνών, γεμίζοντας το περιστύλιο του εμβληματικού κτιρίου με βιβλία και λέξεις. 

Τετάρτη 4/6

19.00 Εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Σχολή Τρομπέτας του Ωδείου Αθηνών.

20.00 Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Δρόμοι από ψέματα κι αλήθειες» (εκδ. ΑΛΔΕ) της 18χρονης Τζωρτζίνας Κουλιέρη. Ομιλητής: Θανάσης Χειμωνάς (συγγραφέας), διαβάζει η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου, συντονίζει ο Αλέξανδρος Δεσύλλας (εκδότης).

Σχετικα
1923. Εχθρική Πατρίδα: Ο Θανάσης Πέτρου κάνει την ιστορία και την ηθογραφία κόμικς
1923. Εχθρική Πατρίδα: Ο Θανάσης Πέτρου κάνει την ιστορία και την ηθογραφία κόμικς

Πέμπτη 5/6

18.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Κινέζικη βοτανοθεραπεία» (εκδ. Etra) του Αλέξανδρου Τηλικίδη.

Παρασκευή 6/6

Σχετικα
Μικρή ιστορία της Ρωσίας: Πώς οι Ρώσοι έγιναν οι Ρώσοι
Μικρή ιστορία της Ρωσίας: Πώς οι Ρώσοι έγιναν οι Ρώσοι

19.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Μη μ’ αφήσεις να χαθώ» (εκδ. Καστανιώτη) του Παύλου Κάγιου.

Σάββατο 7/6

19.30 Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του Γίργκεν Μπανσέρους.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Ο δρόμος της αυτοκράτειρας» (εκδ. Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής) από τη μεταφράστρια Άσπα Ανωγιάτη.

Κυριακή 8/6

11.30 «Κύλησε ένα ρεβίθι κι άρχισε το παραμύθι», παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και συνοδεία μουσικής με τον Δημήτρη Μικιό στη φλογέρα.

18.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» (εκδ. Fagotto Books) από τη συγγραφέα Κατερίνα Βασδέκη. Θα ακολουθήσουν μουσικοπαιχνίδια με τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του (απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών).

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Το ημερολόγιο ενός ανέργου - 155+1 Αληθινές ιστορίες» (εκδ. Καστανιώτη) που επιμελήθηκε ο Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Τρίτη 10/6

19.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ατελέσφορη Επιστήμη, Εμμονές και Αδιέξοδα της Κυρίαρχης Οικονομικής Θεωρίας» (εκδ. Ευρασία) του Κώστα Μελά. Ανοιχτή συζήτηση για τα Οικονομικά ως Επιστήμη με τους: Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Γιάνη Βαρουφάκη, Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας, Κώστα Μελά, Καθηγητή Οικονομικών. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης. Στην Αίθουσα Ωδείου Αθηνών «Άρης Γαρουφαλής».

19.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Μικροί μάγειρες στη μικρή οθόνη» (εκδ. Νήσος) της Δήμητρας Μακρυνιώτη. Θα μιλήσουν: Νέλλυ Ασκούνη (Παν/μιο Αθηνών), Κύρκος Δοξιάδης (Παν/μιο Αθηνών), Γεράσιμος Κουζέλης (Παν/μιο Αθηνών), Βασίλης Τσελφές (Παν/μιο Αθηνών). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Το βιβλίο της Κατερίνας» (εκδ. Πατάκη) του Αύγουστου Κορτώ.

Τετάρτη 11/6

18.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Πικρό μέλι στα χείλη» της Μαρίας Κακαβογιάννη. Θα μιλήσουν: η δικηγόρος-συγγραφέας Ιωάννα Κολλινιάτη, ο τέως δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος. Η ηθοποιός Μάνια Σπάθη θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συντονίσει την παρουσίαση.

Πέμπτη 12/6

18.30 «ASTERIX εναντίον ΚΑΙΣΑΡΑ - Μονομαχία στην Σκακιέρα» Έξι σκακιέρες περιμένουν τους μονομάχους να λύσουν τις διαφορές τους, εκδήλωση για παιδιά έως 14 ετών. (Οργάνωση: εκδ. ΜΑΜΟΥΘ COMIX)

19.30 «Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα» Συντονιστής: Κώστας Καλφόπουλος, ομιλητές: Ανδρέας Αποστολίδης, Θανάσης Μήνας

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ενδέκατη Ώρα» (εκδ. Athens Voice Books) της Σώτης Τριανταφύλλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη (καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο και αντιπρόεδρος της Δράσης), ο Αρίστος Δοξιάδης (εταίρος στο Openfund, οικονομολόγος και συγγραφέας) και η συγγραφέας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου στο περίπτερο της Athens Voice.

Παρασκευή 13/6

18.30 «Φύσηξε… και οι σελίδες των βιβλίων μας ανακατεύτηκαν» Εργαστήρι για παιδιά του δημοτικού.

19.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Γλυκοζαχαρούληδες, το πνεύμα των γενεθλίων» από τη συγγραφέα και ηθοποιό Τζένη Παπαδημάτου και τις ηθοποιούς Ελένη Καρβέλη και Κατερίνα Χολή από τη θεατρική ομάδα «teatro-theama». Τα παιδιά θα παίξουν θεατρικό παιχνίδι και θα τραγουδήσουν μαζί με τις ηθοποιούς τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης, σε μουσική Διονύση Σχοινά.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πρίγκιπας των αγκαθιών» (εκδ. Χρυσαλλίδα) του Mark Lawrence από τον μεταφραστή του βιβλίου Ηλία Χουντάλα.

Σάββατο 14/6

18.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Πρόσωπα της απομάγευσης, 38 συνεντεύξεις για την κρίση και το μέλλον» (εκδ. Οκτώ) από το συγγραφέα του βιβλίου Τάσο Τσακίρογλου.

19.30 «Το ελληνικό σύμπτωμα» (εκδ. Νήσος) Θα μιλήσουν: Μαρία Κακογιάννη, Αγγελική Τόμπρου, Καμίγ Λουίς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Νίκη» (εκδ. Πατάκη) του Χρήστου Χωμενίδη. Ο συγγραφέας θα μιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

21.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Η γυναίκα του Θεού» (εκδ. Καστανιώτη) της Αμάντας Μιχαλοπούλου.

Κυριακή 15/6

11.30 Παρουσίαση του νεανικού βιβλίου «Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» (εκδ. Καστανιώτη) της Χρύσας Σπυροπούλου.

12.30 Η συγγραφέας και αρχαιολόγος Κατερίνα Σέρβη θα παρουσιάσει το καινούριο βιβλίο της «Αρχαιολόγος από κούνια» (εκδ. Πατάκη)

18.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Μουσικές Βιταμίνες» (εκδ. Fagotto Books) από το συγγραφέα και τσελίστα Ηλία Σακαλάκ.

19.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Δυο φορές άνοιξη» (εκδ. Πατάκη) του Μάνου Κοντολέων. Ο συγγραφέας θα μιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.


Η ATHENS VOICE –σταθερά Χορηγός Επικοινωνίας της Γιορτής του Βιβλίου– θα είναι εκεί με δικό της περίπτερο με τα βιβλία των εκδόσεων ATHENS VOICE BOOKS, καθώς και με το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Η ενδεκάτη ώρα» που θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Info: 04-15/06. Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5