Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 757

Η ελληνική λογοτεχνία στις Εκδόσεις Βακχικόν

Η ελληνική λογοτεχνία στις Εκδόσεις Βακχικόν
Μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα καθώς κι επιλεγμένες συλλογές ιστοριών
  • A-
  • A+
0
Τα νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που θα διαβάσουμε από τις εκδόσεις Βακχικόν

Οργισμένες μέρες Aρετή Καμπίτση (νουβέλα)
Οργισμένες μέρες
Aρετή Καμπίτση (νουβέλα)
Η Άννα, μια γυναίκα μέσης ηλικίας, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά και αμέσως γκρεμίζεται όλος της ο κόσμος. Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θα μετατραπεί σε μια διώκτρια που ούτε η ίδια είχε φανταστεί. Τι ψάχνει, όμως, η Άννα; Στοιχεία; Αποδείξεις; Ή μήπως την πραγματική της ταυτότητα; Εκείνη που είχε χαθεί σε ένα οδυνηρό παρελθόν, ένα κενό παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον; Αθώοι και ένοχοι μπλέκονται σε μια παρανοϊκή συνωμοσία και μετατρέπονται σε μαριονέτες του μυαλού. Ποιoς θα κερδίσει; Οι «Οργισμένες μέρες» είναι η αποκάλυψη των πιο σκοτεινών πτυχών της ψυχής. Είναι η άβυσσος που αν χαθείς μέσα της δεν επιστρέφεις ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν.


Κείμενα λογοτεχνικά και άλλα Άντης Χατζηαδάμος (άπαντα)
Κείμενα λογοτεχνικά και άλλα

Άντης Χατζηαδάμος (άπαντα)
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και επανεκδίδει, καταρχήν, διορθωμένα και ερμηνευτικά σχολιασμένα σε επακόλουθο γλωσσάρι, όλα τα γνωστά και δημοσιευμένα μέσα στη δεκαετία του 1980 λογοτεχνικά έργα του Α. Χατζηαδάμου, καθώς και τα σχέδιά του που τα πλαισίωναν, μαζί με άλλα, μη αυτοτελώς δημοσιευμένα, πεζά κείμενά του κοινωνικής, καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής κριτικής. Επίσης, ανέκδοτο υλικό του αρχείου του ή άλλων αρχείων. Σε επίμετρο προσφέρονται, μεταξύ άλλων, χρονολόγιο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα και μικρή επιλογή φωτογραφιών. Επιμέλεια: Γιώργος Κεχαγιόγλου.
Ο Ιός - 19 διηγήματα λογοτεχνικού εγκλεισμού (διηγήματα)
Ο Ιός - 19 διηγήματα λογοτεχνικού εγκλεισμού

(διηγήματα)
Tην καταγραφή της «νέας πραγματικότητας» του Covid-19 επεδίωξαν οι εκδόσεις Βακχικόν, διοργανώνοντας έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό, όχι για να διεκδικήσουν δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά για να συμβάλουν με το δικό τους λιθαράκι στην ιστορική αυτή ανατροπή. Το βιβλίο περιλαμβάνει 19 μικρές ιστορίες από τις ημέρες του Covid-19, η καθεμία με το δικό της ειδικό βάρος, αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες αλλά και την οπτική γωνία των συγγραφέων τους. Ιστορίες που επιλέχθηκαν, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες, σχολαστικά, με γνώμονα υποκειμενικά κριτήρια ως ένα μικρό δείγμα των ευρύτερων προβληματισμών, που γέννησε η συγκεκριμένη συγκυρία. Ανθολόγηση: Αχιλλέας Σωτηρέλλος.
Ενα δέντρο λιβάνι και πάλι ο ξηρανθός Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου (ποίηση)
Ενα δέντρο λιβάνι και πάλι ο ξηρανθός

Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου (ποίηση)
Ποιος έχει μέσα στον χρόνο μια φωλιά;/Μέσα στο άπειρο του απείρου έναν κήπο; Η απόκριση ζώο ερημικό·/όπως το σύννεφο μες στον χειμώνα,/όταν πηγαίνει αργοβάδιστο κατά την άνοιξη/ξεφορτώνοντας βροχή./Αν δεν είσαι ο κήπος της,/πώς να βρεθεί μέσα στον χρόνο μια φωλιά/μέσα στο άπειρο του απείρου ένας κήπος;/Αν δεν είσαι ο κήπος της… Δεν είσαι ο κήπος της…/Είσαι το ερημικό ζώο που ερωτά και αποκρίνεται.
Πρόκειται για την έβδομη ποιητική συλλογή της βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο Ποίησης Ευφροσύνης Μαντά-Λαζάρου.
Ουλονοτρυνία Κωνσταντίνος Ρέψης (ποίηση)
Ουλονοτρυνία

Κωνσταντίνος Ρέψης (ποίηση)
Κι έτσι,/αφού ο Χάρος μετάνιωσε λίγο πριν πάρει τη ζωή του,/απλά και μόνο για να μυρίσει το άρωμά του,/αυτό μεγάλωσε./Πέρασε σε μπόι τα διπλανά τριαντάφυλλα που μέχρι/τότε ήταν ομορφότερα και πιο δυνατά, άνοιξε τα/πέταλά του, και χωρίς να ξέρει από τι τύχη γλίτωσε,/και χωρίς να ορίζει τον χρόνο του θανάτου του,/απλά ευωδίαζε. Ο Κωνσταντίνος Ρέψης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Έκτοτε ζει στη Λάρισα. Σπούδασε Μηχανικός Βιοσυστημάτων. Το βιβλίο Ουλονοτρυνία είναι η πρώτη ποιητική του συλλογή.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5