1821 Digital Gallery

Ποια βιβλία θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο από τις Εκδόσεις Ίκαρος;

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Ίκαρος για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.
Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Ίκαρος για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.
Έτοιμοι για μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία μόλις ανοίξουν; Μάθαμε τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί.
  • A-
  • A+
0
Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Ίκαρος για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020 μετά την καραντίνα.

Προσεχείς εκδόσεις - Μάιος 2020 

Ξένη πεζογραφία

Patricio Pron «Αύριο θα μας λένε αλλιώς», εκδόσεις Ίκαρος
«Αύριο θα μας λένε αλλιώς», Patricio Pron, Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου, Βραβείο μυθιστορήματος Alfaguara 2019 
Ζουν στη Μαδρίτη. Εκείνη είναι αρχιτέκτονας, φοβάται να κάνει μελλοντικά σχέδια και έχει επινοήσει την ύπαρξη ενός εραστή. Εκείνος γράφει δοκίμια, είναι πέντε χρόνια μαζί της και ποτέ δεν φαντάστηκε ότι μια μέρα θα ήταν και πάλι εργένης· βρίσκεται σε σύγχυση μπροστά στη νέα, ακατανόητη πραγματικότητα. 
Στην είδηση του χωρισμού τους έρχονται οι φίλοι και οι συμβουλές τους, τις περισσότερες φορές φέρνοντας περισσότερες αμφιβολίες παρά λύσεις. Είναι η γενιά του Tinder, άνθρωποι που εξαλείφουν ο ένας τον άλλο με μια απλή κίνηση και σχεδόν όλοι τους καταλήγουν εκτεθειμένοι και απογοητευμένοι τελικά.
Ο χωρισμός ενός ζευγαριού αποκαλύπτει πολλά για τη χώρα, τη στιγμή, αλλά και την ίδια την ιδέα της συνύπαρξης. Και η ανάλυση της εποχής είναι σκληρή: γονείς που συνυπάρχουν από υποχρέωση, πειράματα προσωπικής ανάπτυξης που λειτουργούν σαν παραστάσεις χωρίς κοινό, τεχνολογία που διεισδύει στα πάντα, ακόμη και στην ιδιωτικότητα. Εκείνη κι Εκείνος, ήδη κοντά στα σαράντα, αρχίζουν να αποδέχονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων χωρίς ρομαντικά δάκρυα, αλλά με μια μυστηριώδη νοσταλγία, που ενδεχομένως να τους επανασυνδέσει. 
Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για την αγάπη την εποχή των κοινωνικών δικτύων.


Graphic Novel
 
Θανάσης Πέτρου «Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», εκδόσεις Ίκαρος
«Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», Θανάσης Πέτρου

Το graphic novel σε κείμενο και σχέδιο του Θανάση Πέτρου αφορά σε ένα όχι πολύ γνωστό γεγονός της νεοελληνικής ιστορίας. Το 1916, στη διάρκεια του τρίτου χρόνου του Α΄ παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει στάση ουδετερότητας. Όταν η Βουλγαρία εισβάλλει στη Μακεδονία, το Δ΄ Σώμα Στρατού, που εδρεύει εκεί, βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η πρόταση του επικεφαλής του Σώματος μοιάζει εξωπραγματική, αλλά πραγματοποιείται: ολόκληρο το Δ΄ Σώμα στρατού (πάνω από 7000 άνδρες) μεταφέρθηκε και παρέμεινε για περισσότερο από δύο χρόνια σε ένα ιδιάζον καθεστώς άτυπης αιχμαλωσίας στη γερμανική πόλη Γκαίρλιτς (Görlitz). 

Παιδικά Βιβλία

Σχετικα
Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου
Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου

«Η Κόκκινη και η Πόλη», Marie Voigt
«Η Κόκκινη και η Πόλη», Marie Voigt, Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου, από 3 ετών 
Μια ιστορία που προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο την κλασική ιστορία της Κοσκινοσκουφίτσας. Η Κόκκινη ξεκινάει με τον πιστό της σκύλο, τον Γούντι, για να επισκεφτούν τη Γιαγιά. Ωστόσο, στη διαδρομή χάθηκε μέσα στους δρόμους, ζαλίστηκε κι ένιωσε την μεγάλη πόλη να την καταπίνει. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι η Κόκκινη, θα χρειαστεί να βρει το δικό της μονοπάτι, ανάμεσα στους πολλούς δρόμους και τις πολλές επιλογές που ανοίγονται μπροστά της, για να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά έχει σημασία.
Νομίζεις πως ξέρεις την ιστορία της Κόκκινης; 
Νομίζεις πως ξέρεις τον λύκο; 
Αυτή η Κόκκινη έχει μια δική της ιστορία να σου πει... 


Ούγκο (Hugo), Atinuke
Ούγκο (Hugo),
 Atinuke, Εικονογράφηση: Birgitta Sif, Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ηλικίες: από 3 ετών 
O Ούγκο, το περιστέρι, είναι ο φύλακας του πάρκου! Φροντίζει το πάρκο και τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτό. Στη γειτονιά, όμως, ζει κι ένα κορίτσι που δεν βγαίνει ποτέ να παίξει. Και τον Ούγκο τον νοιάζει. Θα καταφέρουν οι δυο τους να 
γίνουν φίλοι; 
Μια γοητευτική ιστορία για την αξία της φιλίας και την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, με τις ζωηρές εικόνες της Birgitta Sif, δημιουργού των βιβλίων Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει και Όλιβερ. 
Ο Αρκουδάκος ποδοσφαιριστής!, Benji Davies
Ο Αρκουδάκος ποδοσφαιριστής!,
 Benji Davies, ​Σειρά: Ο Αρκουδάκος, Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς, από 1 ετών 
Σήμερα ο Αρκουδάκος είναι ποδοσφαιριστής! Ένα υπέροχο βιβλιαράκι με έξυπνα κινούμενα μέρη που θα κάνει τους λιλιπούτειους φίλους μας τα μυστικά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και όλα όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο! 

Προσεχείς εκδόσεις - Ιούνιος 2020

Ελληνική Πεζογραφία

Σχετικα
Δήμητρα Παπαδοπούλου: Όλοι οι μεγάλοι έρωτες είναι μια μυθοπλασία
Δήμητρα Παπαδοπούλου: Όλοι οι μεγάλοι έρωτες είναι μια μυθοπλασία

«Η νόσος του μικρού Θεού», Ευτυχία Γιαννάκη
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη σηματοδοτεί την επιστροφή της στο σκοτεινό και εύπλαστο σύμπαν του Αστυνόμου Χάρη Κόκκινου. Η οξεία κοινωνική ματιά, η καταβύθιση στον ανθρώπινο ψυχισμό, το σκοτεινό παρελθόν μιας μικρής κοινωνίας, παράξενα σουβενίρ και κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, τα ίδια τα όρια της αστυνομικής λογοτεχνίας, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ιστορίας που απλώνει τα δίχτυα της από την καρδιά των Κυκλάδων σε όλη την Ευρώπη.
Το ερώτημα που τίθεται αυτή τη φορά είναι αν η οικογένεια αποτελεί το τέλειο εγκληματολογικό εργαστήριο, σε μια ιστορία που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον γενικό τίτλο «Η Τριλογία του βυθού».
Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και βασισμένο σε δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το μυθιστόρημα αυτό καταπιάνεται με την άγνωστη, τόσο ιστορικά όσο και λογοτεχνικά, δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας, στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής του 1940 και την αντίσταση στο Καλπάκι, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου. 


Ξένη Πεζογραφία

«Τραγούδια για την πυρκαγιά», Juan Gabriel Vásquez, Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης 
Μια νέα συλλογή διηγημάτων από τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν (Ίκαρος, 2014), Juan Gabriel Vásquez. 
Μια φωτογράφος αντιλαμβάνεται κάτι που θα προτιμούσε να μην γνωρίζει. Ένας βετεράνος του κορεατικού πολέμου έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που φαινόταν ακίνδυνη. Μετά την ανακάλυψη μέσω ίντερνετ ενός βιβλίου του 1887, ένας συγγραφέας μαθαίνει για τη ζωή μιας συναρπαστικής γυναίκας. 
Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άντρες και γυναίκες που έχουν υποστεί βία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, και η ζωή τους αλλάζει ολοκληρωτικά από μια τυχαία συνάντηση ή τη δράση ακατανόητων δυνάμεων.
Ο Κολομβιανός συγγραφέας επιστρέφει με μια εξαιρετική συλλογή διηγημάτων ως απόδειξη της αφηγηματικής του ευελιξίας, ψάχνοντας σε κάθε μία από τις εννιά ιστορίες του βιβλίου τις απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα: γιατί πληγώνουμε ο ένας τον άλλον και πώς διαχειριζόμαστε τις πληγές που μας έκαναν οι άλλοι. 


Παιδικά Βιβλία

«Μυστήριο στο Γατονήσι» & «Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ», Ειρήνη Μητροπούλου, Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας, Σειρά: Νιάρ Νουάρ, Ηλικίες: από 7 ετών 
Η Ειρήνη Μητροπούλου, μετά από μία πολυετή καριέρα στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, μπαίνει στο χώρο του παιδικού βιβλίου, με μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ Ματθαίο Γατιάδη. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Πέτρος Χριστούλιας, που εγκαινιάζει με τη σειρά αυτή τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος.
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η γοητευτική Βεατρίκη Γκουρμέ ζητά τη βοήθεια του Ματθαίου Γατιάδη γιατί έχει εξαφανιστεί η αδερφή της και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για υπόθεση απαγωγής. 
Στο δεύτερο βιβλίο ο ντετέκτιβ καλείται από την Κλαίρη Νιάρ να εξιχνιάσει το μυστήριο της αινιγματικής διαθήκης του ιδιόρρυθμου Ιερόθεου Νιάρ και οδηγείται στην Τήνο.
Η νέα σειρά βιβλίων απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών καθώς και οι δύο ιστορίες έχουν σκοτεινά σημεία, ανατροπές, και βέβαια, επιτυχή λύση του μυστηρίου! 
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη! 


«Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι», Drew Daywalt, Εικονογράφηση: Oliver Jeffers, Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς, Ηλικίες: από 3 ετών 
Ο Ντάνκαν έχει μια απίθανη χρωματιστή παρέα: τα κραγιόνια του! Έχει ήδη περάσει μια περιπέτεια μαζί τους, όταν αυτά απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν. Σε αυτή τη νέα ιστορία, ο Ντάνκαν λαμβάνει ένα καινούργιο πακέτο από καρτ ποστάλ, από τα κραγιόνια που έχει παρατήσει σε διάφορα σημεία και του ζητούν να τα σώσει: το Βυσσινί Κραγιόνι χάθηκε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ κι έσπασε στα δύο όταν κάθισε πάνω του ο μπαμπάς· το Τυρκουάζ, κόλλησε σε μια άπλυτη κάλτσα μέσα στο στεγνωτήριο. Κάθε κραγιόνι έχει τη δική του λυπητερή ιστορία να αφηγηθεί, ζητώντας από τον Ντάνκαν να το βοηθήσει να γυρίσει σπίτι, στο κουτί με τα κραγιόνια. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5