Visual Browsing

Ποια βιβλία θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο;

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.
Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.
Έτοιμοι για μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία μόλις ανοίξουν; Μάθαμε τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί.
  • A-
  • A+
0
Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.

Ελληνική Πεζογραφία

«Το χρυσό βραχιόλι», Σοφία Νικολαϊδου
«Το χρυσό βραχιόλι», Σοφία Νικολαΐδου
Ένα βιβλίο ντοκουμέντο: αληθινοί άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες τους και ζωντανεύουν μια χώρα και μια εποχή. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι πρώτοι στην οικογένειά τους που πήραν πτυχίο, το «χρυσό βραχιόλι», και άλλαξαν ζωή. 
Το οικογενειακό απωθημένο που διαμόρφωσε μια ολόκληρη χώρα. Ένα πτυχίο για το παιδί. 
Η Σοφία Νικολαΐδου παίρνει συνεντεύξεις και μας παρουσιάζει με τα δικά τους λόγια αυτούς που έφυγαν από το χωριό και ήρθαν στην πόλη. Αυτούς που γεννήθηκαν στη φτώχεια από γονείς που ήξεραν λίγα ή ελάχιστα γράμματα. Αυτούς που διάβασαν, πέρασαν στο πανεπιστήμιο, απέκτησαν αξιοσέβαστο επάγγελμα και άνετη ζωή. Αγροτόπαιδα που έγιναν γιατροί, εργατόπαιδα που σπούδασαν δικηγόροι. Κορίτσια που πάλεψαν για το αυτονόητο: μια δουλειά και το δικό τους πορτοφόλι. Ελεύθεροι επιχειρηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι, απόφοιτοι του δημόσιου σχολείου ή υπότροφοι των μεγάλων ιδιωτικών. Παιδιά που σπούδασαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 
Στην Ελλάδα του 20ού αιώνα ζήσαμε μια ειρηνική επανάσταση: μια επανάσταση με όπλο τις σπουδές και τα γράμματα.
Ένα πανόραμα του 20ού και του 21ου αιώνα σε μια χώρα που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει. Τρεις γενιές Ελλήνων: η γενιά των γονιών μας, η δικιά μας γενιά και η γενιά των παιδιών μας αφηγούνται την ιστορία τους και φτιάχνουν ένα μωσαϊκό από φωνές – σαν τα παλιά μωσαϊκά στα σπίτια που μεγαλώσαμε. Ένα τραγούδι που το ρεφρέν του το ξέρουμε καλά. Είναι η φωνή που λέει, εμείς μπορεί να πεινάσουμε, αλλά το παιδί θα σπουδάσει.


Ξένη Πεζογραφία

«Ο Παριζιάνος», Isabella Hammad
«Ο Παριζιάνος», Isabella Hammad, Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
Ένα αριστοτεχνικό ντεμπούτο από τη νικήτρια του βραβείου Plimpton, Isabella Hammad. Μέσα από τη διαδρομή και τα ειδύλλια ενός νεαρού άνδρα, από τις σπουδές του στη Γαλλία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως την επιστροφή του στην Παλαιστίνη, στην αυγή της μάχης για την ανεξαρτησία, φωτίζεται μια ολόκληρη, τρικυμιώδης εποχή της ευρωπαϊκής ιστορίας, με έμφαση στη Μεσόγειο και την Ανατολή. Χαρακτήρες που κινούνται σε έναν ευρύ καμβά, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, σε ένα βιβλίο όπου η εμβέλεια είναι άλλοτε πλατιά, επική, και άλλοτε πιο ενδόμυχη, πιο ατομική.
Ενώ ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος διαλύει οικογένειες, καταστρέφει φιλίες και σκοτώνει εραστές, ένας ονειροπόλος νεαρός Παλαιστίνιος προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Ο Μιντχάτ Καμάλ κινείται σε έναν θρυμματισμένο κόσμο, από τις πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στα σαλόνια του Μονπελιέ και ενός τρικυμιώδους Παρισιού. Διαπιστώνει πως όλα είναι εύθραυστα: ο έρωτας γίνεται απώλεια, οι φίλοι εχθροί και όλοι ψάχνουν κάπου να ανήκουν.
Η συγγραφέας με λεπτότητα ξετυλίγει το πολιτικό κουβάρι και τις προσωπικές τραγωδίες μιας πολυτάραχης περιόδου – τον παλαιστινιακό αγώνα για την ανεξαρτησία, τον αλληλοσπαραγμό των αρχών του εικοστού αιώνα και τον ίσκιο του επερχόμενου Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία εν μέσω μιας παγκόσμιας σύρραξης· ένα ιστορικό μυθιστόρημα με εξαιρετικά σύγχρονη φωνή.


Παιδικά Βιβλία

«Η βαλίτσα της Νίνας» Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
«Η βαλίτσα της Νίνας», Λίνα Μουσιώνη, Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου, Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία (από 6 ετών)
Ο Μίμης ο ταχυδρόμος, που είναι και ποιητής και μουσικός και ποδηλάτης φοβερός, φτάνει καταϊδρωμένος στην πολυκατοικία της οδού Ρωμαίου και Ιουλιέτας 33. Μαζί του κουβαλά μια παράξενη βαλίτσα από δέρμα καφετί, ούτε μεγάλη ούτε μικρή. Ο Μίμης χτυπά όλα τα κουδούνια στη σειρά. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατεβαίνουν κάτω αναστατωμένοι. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά. Τι κρύβει η μυστηριώδης βαλίτσα; Γιατί είναι τόσο βαριά; Σε ποιον ανήκει τελικά;


«Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι» Συγγραφέας: Διονύσης Σιμόπουλος
«Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι», Διονύσης Σιμόπουλος,
Εικονογράφηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου, Κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες (από 8 ετών), Σειρά: «Τα πρώτο της νέας σειράς Πες μας, παππού…»
Ένα βιβλίο γνώσεων και δραστηριοτήτων στο οποίο παρουσιάζεται στα παιδιά η ιστορία και εξέλιξη των αποστολών στο διάστημα και στο φεγγάρι. 
Αρχικά, γίνεται μια ιστορική αναδρομή των πρώτων πτήσεων: α) τα πρώτα διαστημικά ταξίδια στη φαντασία, δηλαδή τα λογοτεχνικά έργα φαντασίας (από την Αληθινή Ιστορία του Λουκιανού τον 1ο αι. μ.Χ. μέχρι τα έργα του Μεσαίωνα, και στη συνέχεια τον Ουέλς και τον Ιούλιο Βερν), β) η ιστορία των εφευρέσεων που οδήγησαν στις πτητικές μηχανές και τους πυραύλους (από το περιστέρι του Αρχύτα τον 4ο αι. π.Χ., τις εφευρέσεις του Ήρωνα στην ελληνιστική εποχή, του Ντα Βίντσι μέχρι τις εφευρέσεις και τις μηχανές των νεότερων χρόνων και της σύγχρονης εποχής).
Ακολουθεί η παρουσίαση της διαστημικής εποχής: πώς ξεκίνησαν οι Ρώσοι, τι έκαναν οι Αμερικανοί, ο ανταγωνισμός μέχρι την αποστολή του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα. 
Οι αποστολές στο φεγγάρι: τα χαρακτηριστικά κάθε αποστολής και τα βασικά κάθε αποστολής που διεγείρουν την περιέργεια, το ενδιαφέρον των παιδιών.
Το μέλλον: ποια είναι τα σχέδια του ανθρώπου για τον αποικισμό της σελήνης.
Στο τέλος του βιβλίου ανακεφαλαιώνονται οι βασικές πληροφορίες μέσα από εποπτικούς πίνακες και δίνονται ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια (σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου) για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
«Η μύτη της θεάς» Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
«Η μύτη της θεάς»,
 Γίργκεν Μπανσέρους, Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ, Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Κατηγορία: Λογοτεχνία για παιδιά (από 8 ετών), Σειρά: «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…
Το 28ο βιβλίο της σειράς, το οποίο για πρώτη φορά διαδραματίζεται στην Ελλάδα.
Ο ντεντέκτιβ Κλουζ αποτελεί μοναδικό εκδοτικό φαινόμενο στην Ελλάδα.
«Ξεκίνα με μια τελεία» (από 5 ετών) & «Ξεκίνα με μια λέξη» (από 7 ετών)
Πίτερ Ρέινολντς, Εικονογράφηση: Πίτερ Ρέινολντς, Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
«Ξεκίνα με μια τελεία» Συγγραφέας: Πίτερ Ρέινολντς
Ξεκίνα με μια τελεία

Αν μπορείς να κάνεις μια τελεία, τότε είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις ένα δημιουργικό ταξίδι. Αντλώντας έμπνευση από το μπεστ σέλερ βιβλίο του Η τελεία, ο Πίτερ Ρέινολντς ξεκινάει ζητώντας από τον αναγνώστη να κάνει μόνο μια τελεία και να υπογράψει κάτω από αυτήν. Στις επόμενες σελίδες, τον ενθαρρύνει να δοκιμάσει παραλλαγές αυτής της τελείας: μεγάλες τελείες, μικρές τελείες, χρωματιστές τελείες, τελείες τοποθετημένες τακτικά ή σκόρπιες εδώ κι εκεί. Έπειτα περνάει σε άλλες δραστηριότητες, προσπαθώντας να κάνει τον αναγνώστη να ξεπεράσει την ανάγκη για τελειότητα, να χαλαρώσει και να αφήσει να βγει η δημιουργικότητά του. Είτε κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήματα είτε είσαι πεπειραμένος καλλιτέχνης που χρειάζεται λίγη έμπνευση, αυτό το ημερολόγιο είναι για σένα! 
«Ξεκίνα με μια λέξη» Συγγραφέας: Πίτερ Ρέινολντς
Ξεκίνα με μια λέξη

Από τον μπεστσελερίστα συγγραφέα των βιβλίων Η τελεία και Πες κάτι! Πίτερ Ρέινολντς, το βιβλίο αυτό σε παρασέρνει σε ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης των λέξεων που εκφράζουν πιο σωστά όσα έχεις στον νου και στην καρδιά σου. Είτε είσαι ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας είτε ένας πεπειραμένος τεχνίτης του λόγου, το βιβλίο αυτό θα σε ωθήσει να συλλέξεις λέξεις, να τις συνδυάσεις με απρόσμενους τρόπους και να διαπιστώσεις και μόνος σου πώς γεννιούνται καινούριες ιδέες, ποιήματα, χαρακτήρες και ιστορίες.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5