1821 Digital Gallery

Κερδίστε το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο»

Σώτη Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο», εκδόσεις Πατάκη
Στέλνοντας ένα απλό e-mail
  • A-
  • A+
0

Το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο. Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και αμερικανική μοναξιά» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είναι άραγε οι Αμερικανοί από τον Άρη και οι Ευρωπαίοι από την Αφροδίτη; Μήπως ο αντιαμερικανισμός είναι νοµιµοποιημένος ρατσισµός; Ή μήπως πρόκειται για κάτι ανύπαρκτο, για µια κατασκευή των Αμερικανών υπερπατριωτών που δεν δέχονται κριτική και δεν παίρνουν από λόγια; Πολλοί αποδίδουν την ευρωπαϊκή εχθρότητα εναντίον των ΗΠΑ στον φθόνο και θεωρούν τον «εξαµερικανισµό» άριστη μορφή εκσυγχρονισμού. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, ο αντιαμερικανισμός είναι µια σειρά από στερεότυπα, προκαταλήψεις και υπεραπλουστευμένες, συνήθως ανακριβείς, πληροφορίες: το πρόβλημα στις κοινωνίες µας είναι ότι όλες οι παρεξηγήσεις, αν και συνιστούν ψεύτικες ιδέες, παραμένουν αληθινά γεγονότα.

Τα αρνητικά αισθήματα μαζί µε κάθε λογής φαντασιώσεις για την Αμερική χρονολογούνται από την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου• από τότε που ο Κολόμβος μετέφερε την εικόνα ενός ελκυστικού πρωτογονισμού στον οποίο απέδιδε ταυτοχρόνως στοιχεία εκφυλισμού. Και προτού ο Νέος Κόσμος εξελιχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια σε παγκόσμια δύναμη –«υπερδύναμη»–, η Ευρώπη ένιωθε ένα είδος ανημπόριας που πήγαζε από την ίδια: η Αμερική φάνταζε σαν ένας απειλητικός νεόπλουτος που ανέβαινε γοργά στην παγκόσμια κλίμακα. Αυτά τα αισθήματα δεν ήταν πάντοτε ξεκάθαρα και χωρίς αμφισημία: πολλοί Ευρωπαίοι ταλαντεύονταν ανάμεσα στην ανησυχία και στο θάμβος, ενώ άλλοι έβλεπαν την Αμερική σαν το ιδανικό καταφύγιο από την ευρωπαϊκή στενότητα, τις ασφυκτικές παραδόσεις και τα αυταρχικά καθεστώτα.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Το τελευταίο της μυθιστόρημα «Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017 από τις Εκδόσεις Πατάκη.


Σώτη Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο», εκδόσεις Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη και η Athens Voice δίνουν τη δυνατότητα σε 4 από εσάς να κερδίσετε το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο. Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και αμερικανική μοναξιά». Στείλτε ένα απλό e-mail στο contest@athensvoice.gr γράφοντας στο θέμα «Σώτη Τριανταφύλλου», καθώς και το όνομα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, (αν κατοικείτε στην επαρχία, παρακαλείσθε να αναγράψετε και τη διεύθυνση για να σας σταλεί το βιβλίο) μέχρι την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 12.00. 

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των στοιχείων αυτών προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας και γίνεται με τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων από τη στιγμή που στείλουν το σχετικό e mail.Τα στοιχεία των νικητών η εταιρείαAthens Voice θα τα χορηγήσει μόνο στις Εκδόσεις Πατάκη. Καμία επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων δεν θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Athens Voice. Τα παραπάνω στοιχεία θα τηρηθούν σε αρχείο της Athens Voice και θα διαγραφούν από αυτό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5