Visual Browsing
Βιβλία για ερωτευμένους
ΤΕΥΧΟΣ 689

Βιβλία για ερωτευμένους

Τι προτείνουν οι εκδοτικοί οίκοι σε Βαλεντίνους και Βαλεντίνες
© Toa Heftiba/ Unsplash

Αδιέξοδοι Έρωτες
Diane Gaston, Άρλεκιν Plus
Οι «Αδιέξοδοι έρωτες» παρακολουθούν δύο διαφορετικές ιστορίες πάθους της εποχής της Αντιβασιλείας, όπου το συναίσθημα έρχεται ως αντίμαχος του χρέους και της κοινωνικής ανέλιξης, μέσα από τα μυθιστορήματα «Φιλοδοξία και αθωότητα» και «Η χαμένη κόμισσα».


Σου είπα πως σ’ αγαπώ; 
                   

Estelle Maskame, Ελληνικά Γράμματα
Αποτελεί το πρώτο από τα βιβλία μίας τριλογίας που παρακολουθεί την απαγορευμένη σχέση της Ίντεν και του Τάιλερ, δύο εξ αγχιστείας αδερφιών. Εδώ οι έφηβοι γνωρίζονται και, καθώς η πρώτη προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι αυτό που κρύβει ο νέος της αδερφός, καταλήγει να τον ερωτεύεται.
Ένας έρωτας

Dino Buzzati, Μεταίχμιο
Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει στο Μιλάνο της δεκαετίας του ’60 και μας θυμίζει ότι ο έρωτας αψηφά ηλικίες, επαγγέλματα, τάξεις, κοινωνικούς περίγυρους. Ο κάθε άνθρωπος κάθε ηλικίας μπορεί να ερωτευτεί τον οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά τίποτα δεν τους ενώνει.
Μια αγάπη για τον χειμώνα
Lisa Kleypas, Διόπτρα

Για να προστατεύσει την περιουσία της, η ντροπαλή Ιβ αποφασίζει να προχωρήσει σε λευκό γάμο με τον αμαρτωλό Σεμπάστιαν, ωστόσο γρήγορα τα συναισθήματά τους αλλάζουν και ένας πραγματικός έρωτας γεννιέται. Θα καταφέρουν, όμως, να ξεφύγουν από το παρελθόν του και να νικήσουν την επικίνδυνη μοίρα τους;
Η γυναίκα και το νευρόσπαστο

Pierre Lous, Μεταίχμιο
Μία βασανιστική ερωτική περιπέτεια, όπου ο άντρας που την αναζητούσε καταλήγει να μεταμορφώνεται σε ένα νευρόσπαστο, μία μαριονέτα της μοιραίας γυναίκας που του έκλεψε την καρδιά.
Η κόρη των μαργαριταριών

Lucinda Riley, Διόπτρα
Με τον θάνατο του θετού της πατέρα, η ΚεΚε αποφασίζει να αναζητήσει τις ρίζες της καταλήγοντας στην Αυστραλία. Εκεί γνωρίζει έναν άντρα ο οποίος της θυμίζει, όσο κανένας, τον ίδιο της τον εαυτό. Εκείνος, ωστόσο, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.
Η μοναδική ιστορία

Julian Barnes, Μεταίχμιο
Ένα μυθιστόρημα που έρχεται να μας δείξει τις συνέπειες του πρώτου μας έρωτα, τις οποίες όταν τον ζούμε δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, για να καταλήξει σε ένα βασικό ερώτημα: «Θα προτιμούσες να αγαπάς πολύ και να υποφέρεις πολύ ή να αγαπάς λίγο και να υποφέρεις λίγο;».
Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα

Richard Carlson & Kristine Carlson, Πεδίο
Οι Richard και Kristine Carlson έρχονται να μας μάθουν πώς να μην πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον σύντροφό μας με περισσότερη αγάπη και χαρά. Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δική μας όσο καλύτερη γίνεται.
Το δάκρυ της μάντισσας

Γιώτα Γουβέλη, Διόπρα
Μία πραγματική ιστορία έρωτα και φόνου του 19ου αιώνα, που έρχεται να μας δείξει ότι η δύναμη του πάθους είναι ικανή να υπερνικήσει κάθε λογική και ηθική του όποιου καταπιεστικού περιβάλλοντος, αλλά και την ίδια τη ζωή.
Νίκησε...
Bernard Geberowicz, Christine Lewicki, Patrick Amar & Silvia Andre, Πεδίο

Ζήλεια, γκρίνια, στρες. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να φθείρει μία σχέση, τότε σίγουρα είναι αυτό το τρίπτυχο. Η ζήλια χωρίς λόγο, που συνοδεύεται από τον θυμό, τον πανικό και την κτητικότητα, η γκρίνια που συνήθως είναι απλώς κούφια λόγια για πράγματα που πλέον δεν αλλάζουν, και το στρες, η ασθένεια της σύγχρονης κοινωνίας που μας οδηγεί συχνά σε απραξία, μπορούν να νικηθούν και οι συγγραφείς της σειράς «Νίκησε...» μας δείχνουν τον τρόπο.
Κωπηλάτης του καιρού 

Ευάγγελος Ρήγας, 24 γράμματα
Μία ποιητική συλλογή αφιερωμένη σχεδόν αποκλειστικά στον έρωτα, που για τον ποιητή αποτελεί «συνώνυμο της τρέλας» αφού, αν είναι αρκετά δυνατός, μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα, ακόμα κι αυτά που υπό άλλες συνθήκες θα έφερναν την καταστροφή. 
Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός

Λίλα Κίσσα - Φραγκομίχαλου, Momentum
Μία εντυπωσιακή εικονογραφημένη ιστορία, όπου έρωτας και φαντασία μπλέκονται, ενώ μία νεαρή μάγισσα προσπαθεί να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό, προκειμένου να προστατέψει εκείνους που αγαπάει και να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5