Visual Browsing
Το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα μεταφράζεται στα ελληνικά

Το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα μεταφράζεται στα ελληνικά

Πότε θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ στα βιβλιοπωλεία του κόσμου
EPA/SHAWN THEW

Η Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 ορίστηκε ως η ημερομηνία για την κυκλοφορία παγκοσμίως της πολυαναμενόμενης αυτοβιογραφίας της Μισέλ Ομπάμα, της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Το –μέχρι στιγμής– άτιτλο βιβλίο στα ελληνικά, θα εκδοθεί στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο “Becoming”. Το βιβλίο της κας Ομπάμα θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο σε έντυπη και ψηφιακή μορφή από την ΑΘENS BOOKSTORE Publications. Η ανακοίνωση αυτή έγινε σήμερα από τον υπεύθυνο της έκδοσης στην ελληνική γλώσσα κ. Γιώργο Μουρούτη.

Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσει ταυτοχρόνως σε 24 γλώσσες σε όλον τον κόσμο.

«Μέσα από μια γεμάτη νόημα και επιτεύγματα ζωή, η κ. Ομπάμα έχει αναδειχτεί σε μία από τις πιο εμβληματικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής –η πρώτη Αφροαμερικανή που υπηρέτησε σε αυτό το αξίωμα– συνεισέφερε στη δημιουργία του πιο φιλόξενου και χωρίς αποκλεισμούς Λευκού Οίκου στην ιστορία και παράλληλα εδραιώθηκε ως ισχυρός υποστηρικτής για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταβάλλοντας δραματικά τους τρόπους με τους οποίους οι οικογένειες επιδιώκουν μια πιο υγιή και δραστήρια ζωή, ενώ στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της όσο εκείνος καθοδηγούσε την Αμερική σε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ταυτόχρονα μεγάλωνε δυο “προσγειωμένες” κόρες κάτω από την αδυσώπητη ματιά των μέσων μαζικής ενημέρωσης», αναφέρει το δελτίο Τύπου των εκδόσεων ΑΘENS BOOKSTORE Publications.

 Στην αυτοβιογραφία της η Μισέλ Ομπάμα εξιστορεί τις εμπειρίες που την διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, την εποχή που ως στέλεχος εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, ως την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο. Με αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια και πνευματώδη ζωντάνια περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει– με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους. Ζεστή, συνετή και αποκαλυπτική. Το βιβλίο της “Becoming” είναι ένας ασυνήθιστος, ενδόμυχος απολογισμός από μια γυναίκα με ψυχή και περιεχόμενο, η οποία έχει κατ' ξακολούθηση ξεπεράσει τις προσδοκίες και της οποίας η ιστορία μας εμπνέει να κάνουμε το ίδιο.

«Η συγγραφή του Becoming ήταν μια πολύ προσωπική εμπειρία. Μου επέτρεψε να αναλογιστώ για πρώτη φορά την απροσδόκητη πορεία της ζωής μου. Σε αυτό το βιβλίο, μιλάω για τις ρίζες μου και για το πως ένα μικρό κορίτσι από το Σάουθ Σάιντ του Σικάγο βρήκε τη φωνή του και την ενίσχυσε, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για να ενδυναμώσει άλλους. Ελπίζω το ταξίδι μου να εμπνεύσει τους αναγνώστες να βρουν το κουράγιο να γίνουν όποιοι αυτοί επιδιώκουν. Ανυπομονώ να μοιραστώ την ιστορία μου», δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5