1821 Digital Gallery
Τέσσερα νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Τέσσερα νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ένα μυθιστόρημα, μια ποιητική συλλογή και δύο παιδικά βιβλία

Τέσσερα νέα βιβλία −ένα μυθιστόρημα, μια ποιητική συλλογή και δύο παιδικά βιβλία− κυκλοφορούν από σήμερα από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Το βιβλίο του Δημήτρη Νόλλα «Ο κήπος στις φλόγες» είναι το μυθιστόρημα που ολοκληρώνει την τριλογία «Δύσκολοι Καιροί», που περιλαμβάνει τα βιβλία «Το ταξίδι στην Ελλάδα» (Κρατικό βραβείο μυθιστορήματος 2014) και «Μάρμαρα στη μέση». Στο 3ο βιβλίο, μια ομάδα νέων ανθρώπων γίνονται μάρτυρες της κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Δημήτρης Νόλλας «Ο κήπος στις φλόγες»«Όμως, τι είδους τερατώδης ομοιοπαθητική θα ήταν αυτή; συνέχισε να αναρωτιέται για την αδιανόητη εντέλει πιθανότητα να εξαγοράσει με κλεμμένα λεφτά μια σχεδιαζόμενη ληστεία. Μπορεί μιας κλοπής τα χρήματα να φέρουν το Καλό; συνέχισε να βομβαρδίζεται από τις συνέπειες των εξωφρενικών και παράλογων συλλογισμών του, ουσιαστικά προφάσεων, για να δικαιολογήσει την πράξη του, κι όταν σηκώθηκε απ' το παγκάκι αισθάνθηκε πως εκείνος ο αόρατος θώρακας που τον περιέβαλλε εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει να κομματιάζεται. Ξεφλουδιζόταν, εγκαταλείποντάς τον γυμνό στη μέση εκείνου του ρυπαρού τοπίου, όταν παραδέχτηκε πως με το ζόρι δεν θα μπορούσε ποτέ κάτι καλό να προκύψει, ακόμη κι αν το ζόρι επρόκειτο να αποτρέψει μια άλλη φριχτή πράξη, αφού θα είχε παραβιάσει την ελευθερία επιλογής των συντρόφων του.

Όπως νεογνά που πεθαίνουν στη θερμοκοιτίδα, αμέτοχοι κι αθώοι και οι ίδιοι, γίνονται αφορμή για θρήνους και καταγγελίες της σκληρότητας του σύμπαντος κόσμου, έχοντας αποφύγει σε όλη τους τη ζωή να αφουγκραστούν το λόγο που ερχόταν από πολύ παλιά και σάλπιζε πως επιτέλους είχε έρθει ο καιρός του «επιστήσω νεανίσκους άρχοντας αυτών, και εμπαίκται κατακυριεύσουσιν αυτών».

Σχετικα
H συγγραφέας του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της
H συγγραφέας του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της

Οι εκδόσεις καλωσορίζουν στην οικογένειά τους τον πολυβραβευμένο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη με την ποιητική συλλογή «Ηλίου και Σελήνης άλως».

Κυριάκος Χαραλαμπίδης «Ηλίου και Σελήνης άλως».ΟΠΩΡΑ

Αυτά που κάποτε ήταν στήθη

Σχετικα
«Λατρεία» της Χάνα Κεντ: Δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης
«Λατρεία» της Χάνα Κεντ: Δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης

καμαρωτά σαν κόκορας, τώρα τα δέρνει

μιας ατελείωτης θλίψης Γαλαξίας.

Στήθη που δεν στοχάζονται πια τώρα

το μάρμαρο και τη φωτιά.

Ωσάν θεάς, που έχασε την πίστη της

στο πορφυρό σκοτάδι τ’ ουρανού.

Ελάτε, νάρκη και όνειρα,

στους πεζοδρόμους του Άδη

τον ύπνο μου στιχοθετήστε,

να μη θωρώ το Κλέος της Ήρας

να πιπιλίζει των αιθέρων τ’ άστρα•

η ευκολία με την οποία γερνούν

τα χείλη γέμει αυλού με σκότος

Ακόμη, στη σειρά προσχολικών βιβλίων προστίθενται δύο νέα βιβλία για την Κική και τον Μπόμπο, το αχτύπητο δίδυμο μιας γάτας κι ενός σκύλου, «Κική και Μπόμπος: Σούπερ έκπληξη» και «Κική και Μπόμπος: Μια ηλιόλουστη μέρα».

 Σούπερ έκπληξη(Απόσπασμα από το «Κική και Μπόμπος: Σούπερ έκπληξη») Ο Μπόμπος ξέρει ότι σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα. Και η Κική το ίδιο. Και οι δύο οργανώνουν ένα πάρτι-έκπληξη, αλλά για ποιον; Σήκωσε τα αναδιπλούμενα μέρη, παίξε και ανακάλυψε για ποιον είναι η πιο μεγάλη σούπερ έκπληξη.

 Μια ηλιόλουστη μέρα(Απόσπασμα από το «Κική και Μπόμπος: Μια ηλιόλουστη μέρα») Η Κική και ο Μπόμπος πάνε στην παραλία. Είναι η τέλεια μέρα για να φάνε παγωτό και να κολυμπήσουν στη θάλασσα. Αλλά γιατί ο Μπόμπος είναι τόσο ανήσυχος; Μπορεί άραγε να τον βοηθήσει η Κική; Σήκωσε τα αναδιπλούμενα μέρη και ανακάλυψε τι συνέβη αυτή την ηλιόλουστη μέρα.

Δείτε περισσότερες νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος εδώ

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5