1821 Digital Gallery
Η πόλη συζητάει...

Η πόλη συζητάει...

Συναντήσεις, συνεδρίες, ανοιχτές συζητήσεις, διαλέξεις και... 2 δωρεάν συμμετοχές

Συναντήσεις στη Σχόλη

Η λογοτεχνία απέναντι στην κρίση: αυτό είναι το θέμα του κύκλου των 4 συζητήσεων που θα έχει τον προσεχή Ιανουάριο o κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου με πεζογράφους, δοκιμιογράφους, φιλολόγους, κριτικούς και δημοσιογράφους στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τις οποίες αναλαμβάνουν τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής «Σχόλη». Τι κάνει σήμερα η λογοτεχνία για την κρίση; Πώς την απεικονίζει και ποιους τρόπους χρησιμοποιεί για να την αποτυπώσει και να την ερμηνεύσει; Κι ακόμα, τι πρέπει να προσδοκούμε στο μέλλον; Πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι συγγραφείς στα επιτακτικά αιτήματα των καιρών χωρίς να θολώσουν την τέχνη τους; To πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής: 7/1: Δημ. Ραυτόπουλος – Ελισάβ. Κοτζιά, 14/1: Στ. Ζουμπουλάκης – Αλ. Πανσέληνος, 21/1: Χρ. Χωμενίδης – Ηλ. Κανέλλης, 28/1: Στ. Χαβιαράς – Χρ. Οικονόμου. Έναρξη: Δευτέρα 7 Ιανουαρίου (6:30 μ.μ. - 8:00 μ.μ.), 20 ευρώ και για τις 4 συναντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και τρόπο πληρωμής καλέστε στο 210.36.50.073 (9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).

Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλ.: 210.38.11.740 (Μετρό Πανεπιστήμιο)

Η Α.V. εξασφάλισε από μία συμμετοχή Δωρεάν για δύο αναγνώστες. Στείλτε e-mail στο contest@athensvoice.gr μέχρι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου με θέμα: «Λογοτεχνία»


Σχετικα
Προδημοσίευση «The Sandman, Τόμος 1: Πρελούδια και Νυχτωδίες»
Προδημοσίευση «The Sandman, Τόμος 1: Πρελούδια και Νυχτωδίες»

Οι εκδότες και η ιστορία τους

Στη σειρά των παρουσιάσεων «Οι εκδότες και η ιστορία τους» που οργανώνεται στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ θα παρουσιαστούν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος. Θα μιλήσουν φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι. Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί οι παρουσιάσεις των Εκδόσεων Ίκαρος και Καστανιώτη. Το σκεπτικό των παρουσιάσεων είναι σύμφωνα με τον Γιάννη Ν. Μπασκόζο, που έχει την επιμέλεια της διοργάνωσης, το εξής: «Οι εκδότες υπήρξαν για χρόνια οι διακινητές ιδεών και αποτέλεσαν στις καλύτερες και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας πηγή αισιοδοξίας και ανανεωτικού προβληματισμού. Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιστορία των εκδοτών και την προσφορά τους στον τόπο. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται (εκτός απρόοπτου) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και η φιλοδοξία μας είναι να κρατήσουν τόσο καιρό ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι περισσότεροι των εκδοτικών οίκων στη χώρα μας , αυτοί που με την εκδοτική τους δραστηριότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική μας ιστορία. Η παρουσίαση κάθε εκδοτικού οίκου θα γίνεται με τον επικεφαλής του και θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Θα ακολουθούν παρεμβάσεις από συγγραφείς και φίλους του παρουσιαζόμενου εκδότη. Η εκδήλωση θα έχει και τον χαρακτήρα γιορτής αφού θα καλούνται οι συγγραφείς, οι επιμελητές, οι μεταφραστές, οι τυπογράφοι, οι διορθωτές και γενικότερα οι φίλοι του εκδοτικού οίκου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό». Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, 20.00, στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, 2103217810

Σχετικα
Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες!
Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες!

Το πολιτικό σινεμά

O διεθνής Έλληνας και βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς έρχεται στην Αθήνα και με αφορμή τη νέα του ταινία Το Κεφάλαιο (Le Capital) συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά για την πολιτική και το πολιτικό σινεμά. Η ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή του κοινού, θα γίνει στα ελληνικά και θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης: www.sgt.gr. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Odeon και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου, 20:30 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ας μιλήσουμε για τη Γερμανία

Με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του Γιώργου Π. Μαλούχου, Η Aνοδος και η πτώση της Γερμανικής Ευρώπης, (εκδ. Πατάκη) θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση με θέμα τον ρόλο της νέας Γερμανίας στην πορεία της σημερινής Ευρώπης και την ελληνική κρίση. Με τον συγγραφέα συνομιλούν οι: Ευριπίδης Στυλιανίδης – υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Ροδόπης, Μίμης Ανδρουλάκης – συγγραφέας, βουλευτής, Μάνος Καραγιάννης – επίκουρος καθηγητής διεθνών σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Παναγιώτης Καλατζόπουλος – συνθέτης. Συντονίζει ο Μελέτης Μελετόπουλος – διδάκτωρ οικονομικών και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 18:00, στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, 2103217810

Λογοτεχνικά Βραβεία

Η Κοινωνία των (δε)κατων και το περιοδικό (δε)κατα οργανώνουν συζήτηση με θέμα «Ελληνικά λογοτεχνικά βραβεία». Συγγραφείς, εκδότες και δημοσιογράφοι συζητούν για τον θεσμό των λογοτεχνικών βραβείων, το σκεπτικό της κάθε βράβευσης, την εμβέλεια και την χρησιμότητά τους στην εποχή της κρίσης.

Σάββατο,19 Ιανουαρίου, 12:00 με 14:00, στη ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Μνήμη Τάσου Δενέγρη

Ο Κύκλος Ποιητών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνουν βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Τάσου Δενέγρη. Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καλοκύρης, Μαρία Μήτσορα, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Θάνος Σταθόπουλος και Γιώργος Χουλιάρας. Θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία Σχετικά με τον Βασίλη, του Σταύρου Τσιώλη, με πρωταγωνιστή τον ποιητή. Ποιήματα του Τάσου Δενέγρη θα διαβάσουν οι ομιλητές. Επιμέλεια: Θάνος Σταθόπουλος.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Συνεδρίες ηχητικού διαλογισμού και yoga

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, διοργανώνει τέσσερις αυτοτελείς συνεδρίες ηχητικού διαλογισμού και yoga με τον καλλιτέχνη Άγγελος Πλέσσας, στο πλαίσιο της τελευταίας δραστηριότητας του Ιδρύματος Άντζελο, "ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ",. Στο πλαίσιο των συνεδριών θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη παρουσίαση του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ από τον καλλιτέχνη και στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου διαλογισμού και yoga Κundalini, Αλέξανδρο Surya Deva, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε ενεργειακές ασκήσεις που θα κορυφωθούν με τον ηχητικό διαλογισμό εναρμονίζοντας ψυχή και νου με τις ηχητικές δονήσεις του gong και των κρυστάλλων χαλαζία. Dress code: λευκά, μαύρα ή γκρι ρούχα. Πετσέτα και στρώματα παρέχονται. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία ή επαφή με yoga.

Πέμπτη 17, 24, 31 Ιανουαρίου & 7 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Σταθάτου, Ηροδότου 1 και Βας. Σοφίας, στις 18.15 Κόστος συμμετοχής: 20€ ανά συνεδρία, Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: 15€ ανά συνεδρία

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5