1821 Digital Gallery
Θα πας να σου υπογράψουν το αγαπημένο σου βιβλίο;

Θα πας να σου υπογράψουν το αγαπημένο σου βιβλίο;

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο: πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων 

Αυλαία σήμερα για το ετήσιο βιβλιοφιλικό ραντεβού του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων, που γιορτάζει φέτος τον 45ο χρόνο λειτουργίας του. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Ζάππειο έως τις 18 Σεπτεμβρίου και, όπως και κάθε χρόνο, σας περιμένουμε στο ειδικό περίπτερο της Athens Voice για να γνωριστούμε από κοντά! Εκεί, μπορείτε να βρείτε σε ειδικές, εκθεσιακές, τιμές  (έως και -70%) όλες τις εκδόσεις μας, βιβλία και τα τέσσερα λευκώματα της AV.

Για φέτος, το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ έχει τίτλο «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό» και πλαισιώνεται από θεματικές εκδηλώσεις για το ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης ως φορέα Πολιτισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του) και μια τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει μια προσωπική επαφή με τους Έλληνες συγγραφείς, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα βρεθούν στο Ζάππειο για να υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στα περίπτερα των εκδοτικών τους οίκων.

Σχετικα
Σπύρος Πετρουλάκης: Να κάνουμε σασμό με τον εαυτό μας
Σπύρος Πετρουλάκης: Να κάνουμε σασμό με τον εαυτό μας

Ακολουθεί το πλήρες – και μακροσκελές- πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Σχετικα
Ο Ανδρέας Αποστολίδης γράφει και σκηνοθετεί το «Λάτιν Νουάρ»
Ο Ανδρέας Αποστολίδης γράφει και σκηνοθετεί το «Λάτιν Νουάρ»

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (στο χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ)

Σάββατο 03/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ

Θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου αποσπάσματα από το έργο “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο οι ηθοποιοί: Αγάπη Παπαθανασιάδου, Βέφη Ρέδη, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Βίκυ Παπαδοπούλου και Ξανθή Κρανίδη.

Θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου, ντοκιμαντέρ με μελοποίηση ποιημάτων του Λόρκα από τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν οι: Αρλέτα, Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισδάκης, Μαρία Δημητριάδη, Πέτρος Πανδής, Μαρία Φαραντούρη. Ομιλητές οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Λαζάνης και Κώστας Μπάκας.

Θα μιλήσουν για τον ποιητή οι κ.κ.: Δημήτρης Ιατρόπουλος (ποιητής), Πάνος Κυπαρίσσης (ποιητής-σκηνοθέτης), Σίμων Πάτροκλος (σκηνοθέτης-χορογράφος), Λέανδρος Πολενάκης (συγγραφέας-κριτικός), Ένκε Φεζολλάρι (σκηνοθέτης-ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός, κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δευτέρα 05/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

Επίσημα εγκαίνια του 45ου Φεστιβάλ βιβλίου & εκδήλωση «Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων».

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος του Φεστιβάλ «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50χρόνια συμβολή στον πολιτισμό», θα ακολουθήσει εκδήλωση με τίτλο «Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων». Θα μιλήσουν: ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ιστορικό στέλεχος της ΕΡΤ, κ. Ροβήρος Μανθούλης, ο Γενικός Γραμματέας του Σ.ΕΚ.Β., κ. Γιάννης Σολδάτος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, κ. Διονύσης Τσακνής.

Πέμπτη 08/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει το Προεδρείο του Σ.ΕΚ.Β. και θα μιλήσουν οι κ.κ.: Ζυράννα Ζατέλη (συγγραφέας), Βασίλης Ζηλάκος (εκδότης-ποιητής), Φώτης Θαλασσινός (συγγραφέας), Ανδρέας Μήτσου (πεζογράφος), Θανάσης Νιάρχος (συγγραφέας), Σταύρος Σταυρόπουλος (συγγραφέας). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Μετά τη συζήτηση, θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την παράσταση του έργου του Γιώργου Χρονά «Το όνομά μου είναι Τζέημς Ντιν», με τον Αγησίλαο Σιούνα, που θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 14 Νοεμβρίου 2016. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 09/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση».

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Λιάνα Κανέλη (Βουλευτής ΚΚΕ), Σταύρος Καπάκος (Γενικός Δ/ντής Ενημέρωσης ΕΡΤ), Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος), Ισαβέλλα Σασλόγλου (Γενική Δ/ντρια Προγράμματος ΕΡΤ), Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης), Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφος), Άρης Φατούρος (σκηνοθέτης-σύμβουλος προγράμματος στην Τηλεόραση της Βουλής). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης, κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 11/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«Αρχείο ΕΡΤ: η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς».

Θα μιλήσουν οι κ.κ. Βασίλης Αλεξόπουλος (Δ/ντής Αρχείου ΕΡΤ), Στάθης Βαλούκος (συγγραφέας-ιστορικός), Βάσω Κανελλοπούλου (παραγωγός ντοκιμαντέρ), Τάκης Σακελλαρίου (σκηνοθέτης), Στέλιος Χαραλαμπόπουλος (σκηνοθέτης-παραγωγός). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δευτέρα 12/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη».

Το πέρασμα θεατρικών παραστάσεων στη οθόνη της τηλεόρασης και η παραγωγή αντίστοιχων παραστάσεων από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το στίγμα που άφησε στη Δημόσια Τηλεόραση το Θέατρο της Δευτέρας.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Δήμος Αβδελιώδης (σκηνοθέτης), Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός), Ελένη Μαβίλη (συγγραφέας-σκηνοθέτις), Στέλιος Ράλλης (σκηνοθέτης), Σωτήρης Χατζάκης (σκηνοθέτης), Γιώργος Χατζιδάκις (συγγραφέας), Σταμάτης Χονδρογιάννης (σκηνοθέτης).  Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 14/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό».

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Γιάννης Γαϊτάνος (συγγραφέας), Αντώνης Κόκκινος (σκηνοθέτης), Τάκης Παπαγιαννίδης (σκηνοθέτης), Σταύρος Στρατηγάκος (σκηνοθέτης), Άρης Σφακιανάκης (συγγραφέας), Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος), Γιώργος Χρονάς (ποιητής-εκδότης), Τάσος Ψαρράς (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 16/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων».

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: η σύζυγος του Τάσου Αθανασιάδη Μαρία Αθανασιάδου (Δρ. Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Άγγελος Αντωνόπουλος (ηθοποιός), Μένος Δελιοτζάκης (Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος ΕΡΤ), Ρένα Θεολογίδου (δημοσιογράφος), Μιμή Ντενίση (ηθοποιός), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σάββατο 17/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

«Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ»

Παρουσίαση, σε μορφή αναλογίου, ενός σπονδυλωτού έργου που συνέγραψαν 18 θεατρικοί συγγραφείς υπό την καθοδήγηση Ανδρέα Φλουράκη .

 Σκηνοθεσία: Αιγινίτου Μαρία - Φλουράκης Ανδρέας. Συγγραφείς: Αιγινίτου Μαρία, Δέδε Θεώνη, Ζακυνθηνού Δήμητρα, Κλαουδάτου Μαρίζα, Κωστοπούλου Ελένη, Λαγόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπροπούλου Μίνα, Λουκίδου Κατερίνα, Μάζη Μαρία, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος, Μπουμπουράκας Παναγιώτης-Αλέξανδρος, Ξηρίδου Αδαμαντία, Παπαγεωργίου Μαρία, Ράπτη Νίκη, Τανίδου Δανάη, Τσόγια Δώρα, Φίτσιου Ζέτη, Χριστογιώργος Βασίλης.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός θεάτρου), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτις-Δ/ντρια Θεάτρου Τέχνης), Νίκος Καμτσής (σκηνοθέτης-Δ/ντής θεάτρου Τόπος Αλλού), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός- Δ/ντρια Σχολής Δήλος). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 18/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ

«Η μουσική στη Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένας καλός αναγνώστης».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενεί από τη γέννηση της ΕΡΤ το ιστορικό Ραδιομέγαρο. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Διονύσης Τσακνής (συνθέτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Μαρία Φαραντούρη (ερμηνεύτρια) και Βύρων Φιδετζής (Δ/ντής Ορχήστρας). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος.

Θα επακολουθήσει συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (στο χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ)

Σάββατο 03/09/2016

18:30, Εκδόσεις Δίον - Βιβλία Ψαράς

Παρουσίαση του βιβλίου της  Αθηνάς Μαρίνη «Η κρυφή νόσος Candida Albicans (Θεράπευσε την πέψη σου και το έντερό σου)», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016.

Κυριακή 04/09/2016

12:30, Εκδόσεις Ωρίων

Η συγγραφέας Μαρία Διαμαντοπούλου θα παρουσιάσει τα βιβλία, "Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό" και "Μαθαίνω στο Προνήπιο" με θεματολογία σε μορφή έμμετρου λόγου. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν γνωστικά με φύλλα εργασίας μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της δημιουργίας. Παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με τραγούδια που εμπεριέχονται στα CD των βιβλίων.

18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Παρουσίαση του θεατρικού έργου “Δωδέκατη νύχτα” σε σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Νότης Παρασκευόπουλος, σκηνοθέτης-μεταφραστής, Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρική ομάδα Seveneleven Theater Company.

Τρίτη 06/09/2016,

18:30, Εκδόσεις Δίον – Βιβλία Ψαράς

Παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Μπρατή «Κρυσταλλικός βελονισμός και ορυκτά (θεραπευτικό εγχειρίδιο)», που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2015.

20:00, Άνεμος εκδοτική

Oι συγγραφείς Αναστασία Κορινθίου και Δικαία Μαραβέλια παρουσιάζουν το μυθιστόρημα τους «Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα».

Τετάρτη 07/09/2016

18:30, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη

Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Σαίξπηρ, η Κίνηση Ανταλλαγής Βιβλίων booksharing και οι Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Σαίξπηρ. Μετά την παρουσίαση του έργου και της βιογραφίας του μέσω εποπτικού υλικού, ακολουθεί ανταλλαγή βιβλίων του Σαίξπηρ μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης.

20:00, Άνεμος εκδοτική

Η συγγραφέας Σούλα Παπαλάμπρου παρουσιάζει το βιβλίο της «Ολόκληρα ψέματα μισές αλήθειες».

Πέμπτη 08/09/2016

18:30, Εκδήλωση με τίτλο «Άλυτα ψυχολογικά προβλήματα των γονέων που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών».

Παρουσίαση του βιβλίου «17 στιγμιότυπα ζωής», του συγγραφέα- ψυχολόγου Νίκου Πόρτολα.

Σάββατο 10/09/2016

18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Στρογγυλό τραπέζι περί ποίησης. Συμμετέχουν οι ποιητές: Νάσος Αθανασίου ("Εν υπνώσει"), Αντώνης Βερούχης ("Τα χρόνια της κρίσης"), Δημοσθένης Δαββέτας ("Η απιστία των άστρων"), Σταύρος Καμπάδαης ("Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου;"), Μαρία Στρίγκου ("Τυρκουάζ"). Συντονίζει η δημοσιογράφος του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ Βίκυ Τσιανίκα.

20:00, «…κι έζησαν αυτοί καλά!», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης

Παραμύθια από την ελληνική λαϊκή παράδοση για ήρωες άτολμους και τολμηρούς.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας.

Κυριακή 11/09/2016

11:00, «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.

Το "Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα" είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική. Με απλά μέσα παρουσιάζονται πίνακες στα παιδιά και η παραμυθού τα οδηγεί σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση.

12:15, «Το 'πε, δεν το 'πε!», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Γεωργία Φρουτζιάλα, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης

Τα παραμύθια είναι για να λέγονται, τα μυστικά πάλι για να κρατιούνται κρυφά. Τι γίνεται όμως αν ένα μυστικό τρυπώσει σ' ένα παραμύθι και κατά λάθος ειπωθεί; Τότε... η περιπέτεια αρχίζει!.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 - 11 χρονών.

18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Παρουσίαση της θεατρικής έκδοσης του Αθανάσιου Βαβλίδα «Oκτώ μονόλογοι και ένας διάλογος». Θα μιλήσει η θεατρολόγος-συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Ασημίνα Ξηρογιάννη. Θα ακολουθήσει αναλόγιο.

Τρίτη 13/09/2016

18:30, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη

Οι Εκδόσεις και ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη παρουσιάζουν το δρώμενο "philosophy battle Αριστοτέλης – Πλάτωνας".

20:00, «Το νοιάξιμο, Ιστορίες για την αδελφική αγάπη», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης

Η αδελφική αγάπη, μια σχέση που σου δίνει την θέση της μοναδικότητας στον κόσμο ολάκερο..

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά κι ενηλίκους.

Πέμπτη 15/09/2016

18:30, Άνεμος εκδοτική

Η συγγραφέας Λαμπρίνα Α. Μαραγκού παρουσιάζει το μυθιστόρημα της «Ποτέ δεν φτάνει το αρκετό».

20:00, Εκδόσεις Vakxikon.gr

ΓΥΜΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Μαρδά. Oμιλητές οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης, ποιητής, Γιώργος Χρονάς, ποιητής. Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μαρία Σπαντιδάκη.

Παρασκευή 16/09/2016,

18:30, Εκδόσεις Κάκτος

Παρουσίαση του βιβλίου “Η μπαλάντα του θεϊκού ανθρώπου” του συγγραφέα Αντώνη Ρούσσου.

Σάββατο 17/09/2016

18:30, Εκδόσεις Καστανιώτη

Συζήτηση με τους συγγραφείς Δώρο Αντωνιάδη (Στο μάτι του ταύρου), Δημήτρη Γράψα (Λευκή κουρτίνα), Βασίλη Δανέλλη (Άνθρωπος στο τρένο), Κώστα Μουζουράκη (Κακό χαρτί), Πέλα Σουλτάτου (Ανκόρ). Συντονίζει ο δημοσιογράφος - κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής.

Κυριακή 18/09/2016

11:00, «Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι», από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.

12:15, «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει…», αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Αφήγηση: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, Μουσική συνοδεία: Δάφνη Ζουρνατζή

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών

18:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση βασισμένη στα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» και «Η εκδίκηση του Πουφ». Για παιδιά από 7 ετών


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Παρασκευή 02/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Ηλιάνα Μάρου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι συγγραφείς Γιώργος Λεμπέσης και Μαρία Τζιρίτα θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Αντιγόνη Πόμμερ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Σάββατο 03/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ Η ΝΥΧΤΑ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοριανάκου - Μακρυδήμα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Κυριακή 04/09/2016

12:00-14:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Μαρίνα Ψιλούτσικου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Ελευθέριος Παπακώστας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Μαρίνα Αλεξάνδρου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου  ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Τρίτη 06/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Έφη Βενιανάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τετάρτη 07/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Νίκος Παπακώστας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00 -22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Βέφα Αλεξιάδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Πέμπτη 08/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Βικτώρια Μακρή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 09/09/2016,

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφεας Γεώργιος Καραγιαννάκος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Σίσσυ Θεοφανοπούλου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 10/09/2016

19:00-21:00, Ιανός - Θερμαϊκός

Οι συγγραφείς Αργυρώ Αγγελίνα - Ζωγράφου και Βασίλης Μόσχης θα βρίσκονται και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων του Ιανού - Θερμαϊκού (αρ. 64).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Αθανάσιος Κοσμόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντούρου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Λένα Μαντά θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 11/09/2016

12:00-14:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Γιώτα Στεφάνου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ;  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

18:00, Εκδόσεις Καλέντη

Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Καλέντη (αρ. 50).

19:30 έως 21:30, Εκδόσεις BELL

Η συγγραφέας Ίρις Καλβά θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ στο περίπτερο των εκδόσεων BELL (αρ. 77).

19:30 έως 21:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Δευτέρα 12/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Ντίνος Γιώτης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τρίτη 13/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τετάρτη 14/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Κώστια Κοντολέων θα υπογράψει αντίγραφα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Πέμπτη 15/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Ιωάννης Δημητριάδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Ιουλία Ιωάννου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΑΠΩΛΕΙΕΣ  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 16/09/2016,

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Ιωάννα Εξάρχου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου  ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 17/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Θάλεια Κουνούνη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου GREEK ΘΕΡΑΠΙ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 18/09/2016

12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι συγγραφείς Σ. Κομηνέα & Α. Γιοβάνος θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Ο συγγραφέας Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30

                                Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00

                                Κυριακή: 11:00 – 22:30

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)

Συνεργασία: ΕΡΤ, Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5