Visual Browsing
#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας
#VRESXRONO

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Spirit Animals», εκδ. Διόπτρα

Είναι μερικές στιγμές που ψάχνεις διέξοδο από την πραγματικότητα μέσω της φαντασίας. Και είναι απλώς μερικές στιγμές που ψάχνεις ένα καλό βιβλίο για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά σου στις καλοκαιρινές διακοπές. Η σειρά βιβλίων Spirit Animals (μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει οι τρεις πρώτοι τίτλοι) σου εξασφαλίζει ότι για αρκετές ώρες θα επικρατήσει ησυχία στο σπίτι όσο τα μικρά τερατάκια βυθίζονται στον μαγικό μεσαιωνικό κόσμο του Erdas.

image

Τέσσερα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέσσερις διαφορετικές άκρες του κόσμου, έχουν γεννηθεί χαρισματικά και σε πολύ σύντομα πρόκειται να το συνειδητοποιήσουν. Σύμφωνα με κοινά σε όλο το Erdas έθιμα, όταν τα παιδιά φτάνουν σε ηλικία έντεκα ετών παίρνουν μέρος σε ένα τελετουργικό ενηλικίωσης όπου προσπαθούν να καλέσουν ένα πνεύμα ζώου με το οποίο θα συνδεθούν για όλη τους τη ζωή. Καθώς οι πρωταγωνιστές ξεκινάνε το τελετουργικό μπροστά σε συγγενείς, φίλους και συμπολίτες, κάποιοι άγνωστοι ξένοι τυλιγμένοι σε πράσινους μανδύες παρακολουθούν με προσοχή. Είναι μέλη ενός αρχαίου τάγματος που επιβλέπει το τελετουργικό, αλλά τώρα έχουν έρθει έχοντας συγκεκριμένη αποστολή.

imageΑναπάντεχα, εκτυφλωτικές λάμψεις σκορπίζονται στο χώρο και από μέσα τους εμφανίζονται τέσσερα θρυλικά ζώα, γεγονός πρωτόγνωρο: ο λύκος Μπρίγκαν, το πάντα Τζι, η λεοπάρδαλη Ουράζα και το γεράκι Έσιξ. Η μοίρα των παιδιών, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, έχει αλλάξει για πάντα. Οι άγνωστοι με τους πράσινους μανδύες φανερώνουν ότι έχει έρθει η κρίσιμη ώρα για μια μεγάλη μάχη. Χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών και των θρυλικών ζώων τους γιατί το Erdas βρίσκεται στο έλεος μιας σκοτεινής δύναμης που έχει ξεκινήσει από ξεχασμένες περιοχές για να καταλάβει και να καταστρέψει τον κόσμο.

Σχετικα
Προδημοσίευση: «Τέσσερις άνεμοι» της Κριστίν Χάνα
Προδημοσίευση: «Τέσσερις άνεμοι» της Κριστίν Χάνα

image

Γρήγορος ρυθμός και σασπένς, παράλληλα με την ανακάλυψη ενός φανταστικού κόσμου γεμάτου με μυστήρια, παγίδες, αλλά και μοναδικά τοπία. Η σειρά Spirit Animals απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν μια σπουδαία παιδική-εφηβική περιπέτεια: φαντασία, νοήματα, συναρπαστική γραφή. Το θέμα και η ιστορία του βιβλίου είναι πολύ δυνατά. Κυριαρχεί η σύνδεση των ηρώων με τα πνεύματα των ζώων που θα αρέσει σε όλα τα παιδιά (ποιος δεν θα ήθελε να επικοινωνεί με ένα πάντα ή ένα γεράκι;), απευθύνεται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια, και περιλαμβάνει χαρακτήρες απ’ όλες τις ηπείρους, κεντρίζοντας την περιέργεια και στέλνοντας μηνύματα πολυπολιτισμικότητας.

#VresXrono: 5 ώρες

Σχετικα
Victoria Hislop, τι συνέβη «Μια νύχτα του Αυγούστου»;
Victoria Hislop, τι συνέβη «Μια νύχτα του Αυγούστου»;

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μίσσιος

Επιμέλεια: Βίκυ Κατσαρού

Λέξεις κλειδιά: πνεύματα ζώων – γενναιότητα – συνεργασία – προδοσία – εκπαίδευση – μαγεία

Τι να διαβάσω μετά; Τα 39 στοιχεία, του Rick Riordan (εκδ. Άγκυρα)

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5