1821 Digital Gallery
#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας
#VRESXRONO

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Οι κόρες των αστεριών», Lucinda Riley, εκδ. Διόπτρα

Οι Πλειάδες κατά τη μυθολογία ήταν κόρες του τιτάνα Άτλαντα και της Πλειόνης και την ύπαρξή τους οι αρχαίοι Έλληνες την εμπνεύσθηκαν απ' τον ομώνυμο αστερισμό, που στα νεώτερα χρόνια έγινε γνωστός σαν Πούλια. Ήταν εφτά, όπως και τα αστέρια του αστερισμού που είναι ορατά με γυμνό μάτι: Μαία, Ταϋγέτη, Ηλέκτρα, Στερόπη, Κελαινώ, Αλκυόνη και Μερόπη. Σύμφωνα με τον μύθο ο γίγαντας Ωρίωνας τις ερωτεύτηκε και τις καταδίωξε θέλοντας να τις απαγάγει. Η καταδίωξη συνεχίστηκε για πέντε χρόνια, οπότε οι Πλειάδες κατέφυγαν στο Δία, που τις έκανε αστερισμό για να τις γλιτώσει. Ο Ωρίωνας όμως τις ακολούθησε στον ουρανό σαν αστερισμός κι αυτός, κι έτσι οι Πλειάδες, που προπορεύονται μπροστά του στον ουρανό, πέφτουν στη θάλασσα για να του ξεφύγουν. Χρησιμοποιώντας όλα αυτά για έμπνευση, η πολύ γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας Lucinda Riley ξεκίνησε να γράφει τις Κόρες των Αστεριών, μια συναρπαστική σειρά βιβλίων με πολλά ιστορικά στοιχεία για διάφορες εποχές και μέρη του 20ου αιώνα.

imageΗ Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει. Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της. Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία πριν από πολλά χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, ενώ ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής.

Τα ιστορικά στοιχεία, το ταξίδι σε μία άγνωστη, εξωτική περιοχή, το μυστήριο για την καταγωγή των αδελφών, και η αδιόρατη πινελιά αστρολογίας, κάνουν το βιβλίο πολύ ελκυστικό. Αυτή η σαρωτική, επική ιστορία αγάπης και απώλειας –η πρώτη από μια μοναδική, συναρπαστικό σειρά επτά μυθιστορημάτων– είναι το έργο ζωής για τη Lucinda Riley. Η σειρά βασίζεται σε ένα high-concept επταλογίας, όπου κάθε βιβλίο θα αφηγείται τη ζωή μιας από τις αδελφές (λογικά το τελευταίο βιβλίο θα περιγράφει τη ζωή μίας άγνωστης ως τότε αδελφής και θα εξηγείται το μυστήριο γύρω απ’ την κοινή καταγωγή τους). Στα πολύ θετικά ότι η Lucinda Riley έχει υποσχεθεί ότι ένα από τα βιβλία της σειράς θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα.

#VresXrono: 14 ώρες

Σχετικα
Τα «Γυναικεία επαγγέλματα» της Βιρτζίνια Γουλφ
Τα «Γυναικεία επαγγέλματα» της Βιρτζίνια Γουλφ

Μετάφραση: Σοφία Τάπα

Επιμέλεια: Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη

Λέξεις κλειδιά: Romance – μυστήριο – Μεσοπόλεμος – πάθος – ανεξάρτητη γυναίκα - αστερισμοί

Σχετικα
Η Νύχτα με τις Μάσκες και τα παιδιά
Η Νύχτα με τις Μάσκες και τα παιδιά

Τι να διαβάσω μετά; Χειμερινό ηλιοστάσιο, της Ρόζαμουντ Πίλτσερ & Ο Λόφος με τα αγριολούλουδα, της Kimberley Freeman

Ένα πεντάλεπτο βίντεο όπου η Lucinda μιλάει για την έμπνευση πίσω απ’ το βιβλίο.

Ακολουθήστε τη συγγραφέα στο twitter.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5