Ελλαδα

Στο Σούνιο και το Θορικό το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Ξεναγήθηκαν στον ναό του Ποσειδώνα και στο Θορικό στο θέατρο, στο πλυντήριο μεταλλευμάτων και στη στοά 3 του ορυχείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι βασιλείς του Βελγίου με την Ελένη Ανδρίκου και τη Λίνα Μενδώνη
Οι βασιλείς του Βελγίου Φιλίπ και Ματίλντ στο Σούνιο με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Ανατολικής Ατττικής Ελένη Ανδρίκου και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Οι Βασιλείς των Βέλγων Φιλίπ και Ματίλντ επισκέφθηκαν το Σούνιο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού

Στο Σούνιο αλλά και στο Θορικό, έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους όπου δραστηριοποιείται η Βελγική Σχολή των Αθηνών, βρέθηκαν σήμερα ο βασιλιάς Φιλίπ και η βασίλισσα Ματίλντ του Βελγίου. Το βασιλικό ζεύγος υποδέχθηκε και συνόδευσε στην ξενάγηση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, την οποία έκανε στον ναό του Ποσειδώνα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου και στο Θορικό (στο θέατρο, στο πλυντήριο μεταλλευμάτων και στη στοά 3 του ορυχείου), ο διευθυντής των ανασκαφών καθηγητής Roald Doctor.

Οι βασιλείς του Βελγίου στο Σούνιο
Από την επίσκεψη των βασιλέων του Βελγίου στο Σούνιο

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης η Λίνα Μενδώνη «στο πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, ο πολιτισμός κατέχει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Και για τους δυο αρχαιολογικούς χώρους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο βασιλιάς διαθέτει βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας». Η υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με την Βελγική Σχολή των Αθηνών, που αυτή τη στιγμή έχει σε εξέλιξη τρεις αρχαιολογικές έρευνες, στο Θορικό, στο Σίσι και στην Ίτανο στην Κρήτη.

Η Λίνα Μενδώνη και οι βασιλείς του Βελγίου στο Σούνιο
Η Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου στο Σούνιο

Το βασιλικό ζεύγος ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο της Βελγικής Σχολής των Αθηνών, καθώς και για τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται από τους Βέλγους ανασκαφείς και τις επιστημονικές τους ομάδες. Στην ξενάγηση συνοδεύονταν, επίσης, από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Petra De Sutter, τον υπουργό Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Rudi Vervoort και τον πρόεδρο της Κυβέρνησης της Βαλλονίας Pierre-Yves Jeholet.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ